Çeviri

Tuesday, June 27, 2017

Kalplerin Birliği ... Toplu ( Kolektif ) Bilinç

“Kalb” kelimesi “Bir halden diğer bir hale çevirme. Değiştirme, Dolaştırma” anlamı taşımakta olup, “Yenkalibu” ( Dönerler, Dolaşırlar ) fiilinin de kökünü oluşturmaktadır. Kalb, vücuttaki kan dolaşımını düzenleyen, kirli kanı temiz kana dönüştürererek döngü sağlayan temel  organdır. Türkçe’deki “Kalıp” kelimesi, bir cismi bir bir başka cisim formuna dönüştürmek için kullanılan yapı anlamında olup “Kalb” kökünden gelmektedir. Bu çerçevede, “Kalb” kelimesinin özünde “Dönüştürme, Değiştirme, Döngü” anlamı bulunmaktadır. “8” rakamının “Döngüyü” simgelediği ve “Kalbin” de “8” formunda olduğu düşünüldüğünde aradaki bağ ortaya çıkmaktadır.
                           


Şuara suresinin aşağıdaki ayetleri insandaki veri depolama ünitesinin “Kalp” olduğunu, verilerin kalbe yüklendiğini ortaya koymaktadır. Veri indirme ve yükleme işlemi melek tarafından yapıldığı için ilgili ayetlerin bulunduğu sure numarasında yine 8 nümerolojisi dikkat çekmektedir. Sure numarası 26 … 2+6 = 8

Şuara 26/192 - Ve innehu le tenzılü rabbil alemın (Ve kesinlikle o alemlerin Rabb' inin indirmesidir. )
Şuara 26/193 - Nezele bihir ruhul emın (Onu güvenilir ruh indirdi. )
Şuara 26/194 - Ala kalbike li tekune minel münzirın (Uyarıcılardan olman için senin kalbine, )

“Bilginin kalpte bulunduğu” bilgisinin dolaylı olarak ilk kez verildiği Al’i İmran suresinin 3/167 kodlu ayetinde de 8 nümerolojisi bulunmaktadır. 3+1+6+7 = 17 .. 1+7 = 8

Al'i İmran 3/167 - Ve li ya'lemellezine nefeku ve kıle lehüm tealev katilu fı sebılillahi evidfeu kalu lev na'lemü kıtalen letteba'naküm hüm lil küfri yevmeizin akrabü minhüm lil ıman yekulune bi efvahihim ma leyse fı kulubihim vallahü a'lemü bima yektümun ( Ve o ikiyüzlülük yapanları bilmesi içindir. Onlara "Allah yolunda savaşa gelin veya müdafaya geçin." denildi. "Şayet savaşmayı bilseydik, size tabi olurduk." dediler. Onlar o gün, inanç yerine inkara onlardan daha yakındırlar. O kalplerinde olmayanı ağızlarıyla söylerler. Allah neyi gizlediklerini bilir. )

İlahi veriye erişemeyecek olan, kendilerine inanç sisteminin kurulumunun ve veri yüklemesinin yapılamayacağı ve bu nedenle networke bağlanamayacak ( Toplu Bilince erişemeyecek ) olan kitlenin “Kalp” ve “Kılıf” kelimeleri kullanılarak betimlemesi ise Bakara suresinin 2/88 kodlu ayetinde yer almaktadır.

Bakara 2/88 - Ve kalu kulubüna ğulf bel leanehümüllahü bi küfrihim fe kalılen ma yü'minun (Ve "Bizim kalplerimiz kılıflıdır." dediler. Bilakis Allah onları inkarlarından dolayı lanetledi. Artık çok azı inanır.

Kurulumu yapacak olan görevliler Melekler olduğu için ayet kodunda 8 nümerolojisi bulunmaktadır. Ayet kodu 88 olup, bu sayı Melek kelimesinin Kur’an’daki frekansını vermektedir.

İnsanları Allah yoluna eriştirecek, O’nun yolunda muvaffak kılacak unsurun “Toplu / Ortak / Kolektif Bilincin” ( Collective Consciousness ) tesis edilmesi olduğu, bunun gerçekleşmemesi durumunda helakın kaçınılmaz olduğu Al’i İmran suresinin 3/103 ve Haşr suresinin 59/14 kodlu ayetlerinde “Allah’ın ipine sarılıp bağlanmak” ve “Kalplerin birleştirilmesi” ifadeleriyle bildirilmektedir. Bu süreç bilgi işlem terminolojisi ile “Connection” ( Birleşme, Bağlanma ) ve “Synchronisation” ( Senkronizasyon ) olarak tanımlanmaktadır. Sure ismi olan “Haşr” kelimesi“Toplama / Toplanma”  anlamına gelmektedir.

Al'i İmran 3/103 - Va'tesumu bi hablillahi cemıan ve la teferraku vezküru nı'metellahi aleyküm iz küntüm a'daen fe ellefe beyne kulubiküm fe asbahtüm bi nı'metihı ıhvana ve küntüm ala şefahufratin minen nari fe enkazeküm minha kezalike yübeyyinüllahü leküm ayatihı lealleküm tehtedun ( Ve Allah’ ın ipine topluca sarılıp bağlanın. Kısımlara ayrılmayın ve Allah’ ın üzerinize olan nimetini hatırlayın. Zamanında düşman olmuştunuz da kalplerinizin arasını birleştirdi. O’nun nimeti ile kardeşler oldunuz. Ateşten çukurun üzerindeydiniz de sizi oradan kurtardı. İşte Allah ayetlerini size böyle açıklar. Umulur ki yönlenirsiniz. )

Haşr 59/14 - La yukatiluneküm cemian illa fi kuran muhassenetin ev min verai cüdürin be'sühüm beynehüm şedidun tahsebuhüm cemian ve kulubühüm şetta zalike bi ennehüm kavmün la ya'kılun ( Sağlam korunmuş üstün ülkelerde veya duvarların arkasında olmaları haricinde sizinle topluca savaşamazlar. Onların kendi aralarında kötülükleri zorlukları şiddetlidir. Toplanmış olduklarını sanarsın. Onların kalpleri dağınıktır. Bu kesinlikle onların akıl etmeyen kavim olmalarındandır. )

Ayrıca “Kalp”, “Kulak” ve “Göz” kelimeleri ilk kez ve birlikte olmak üzere Bakara suresinin 2/7 kodlu ayetinde ( ikili yedi vurgusu ), “mühürlenmiş olmalarından” bahisle geçmektedir. Bu üç organın şekilleri dikkate alındığında damla formunda iki yuvarlak dikkat çekmektedir. Damla şeklinde iki yuvarlak formuna sahip tek rakam meleklerin sayısal sembolü olan 8’ dir.

Bakara 2/7 – Hatem (1) allahü (2) ala (3) kulubi (4) him (5) ve (6) ala (7) sem’I (8) him (9) ve (10) ala (11) ebsari (12) him (13) ğışaveh (14) ve (15) lehüm (16) azabün (17) azim (“18”) ( Allah’ ın mühürü onların kalplerinin ve kulaklarının üzerindedir ve gözlerinde de perde vardır. Büyük azap onlaradır. )

Ayetin 18 kelimeden oluşması, ayet kodunu oluşturan rakamlar ( 2/7 ) ile ayetteki kelime adedini ifade eden sayıyı oluşturan rakamların ( 18 ) toplamının 18 ( 2+7+1+8 = 18 ) 10 ve 8 nümerolojisini öne çıkarmaktadır.

No comments:

Post a Comment