95. sure olan "Tin" suresi şöyle başlamaktadır.
95/1 - Ve et TİNİ ve ez ZEYTUN ( Ve İNCİR ve ZEYTİN. )
İlk ayetinin klasik çevirisi yukarıdaki gibi olan 8 ayetlik bu surenin devamındaki ayetlerde ne "incir" ile ne de "zeytin" ile ilintili bir ayet bulunmamakta olup ayetlerde insanın yaratılışından bahsedilmektedir.
95/2 - Ve turi sinin ( Ve Sina Dağı. )
95/3 - Ve hazel beledil emin ( Ve bu güvenli belde. )
95/4 - Lekad halaknel insane fi ahseni takvim ( İnsanı kıvama koymanın en güzeli içinde yarattık. )
95/5 - Sümme redednahü esfele safilin ( Sonra onu aşağıların en aşağısına döndürüp eriştirdik. )
95/6 - İnnellezine amenu ve amilüs salihati fe lehüm ecrün gayru memnun ( Kesinlikle o inananlara ve iyilikler yapanlara, artık kesintisiz ödül kesinlikle onlaradır. )
95/7 - Fe ma yukezzibuke ba'du bid din ( Böylece sonra sana dini ne yalanlatır? )
"Tin" kelimesinin Türkçe'de "Ruh anlamına geldiği ve dillerin ortak kökeni olduğu dikkate alınarak çeviri yapıldığında aşağıdaki durum ortaya çıkmaktadır.
"Ve RUH / FREKANS ve RUHU / FREKANSI olan"
Tîn = Ruh / Frekans
Zeytin / Zeytun ... ZA Tin / ZA Tun* = Ruhu / Frekansı olan *
* "Tune" ( İng. ), "Ton" ( Alm. ), "Tını" ( Trk. ) kelimeleri "Ses, Ezgi, Nağme" anlamlarını yani "Frekans" anlamını içermektedirler. "Ruh" kelimesi de özünde "Rüzgar" anlamını barındıran ve Rab'bin yaratış aşamasında varlıklara "üflediği" bilinç ve bilgi frekansını temsil eden bir kelimedir.
ZA el karn eyn = İki boynuzu olan ( Zülkarneyn )
ZA en nun = Kılıcı / Kalemi olan ( Zünnun )
ZA el eyd = Zel eyd ( Kuvveti olan )
"Za" kelimesi "Sahiplik, Özünde bulunma" anlamına gelmektedir.
"Zeytin / Zeytun" kelimesinin kökü "Zeyt" ( Yağ ) olarak baz alındığında "Zeytin / Zeytun" kelimesi "Yağlı olan, Yağı olan" anlamını taşımaktadır. Ancak "Zeyt" kelimesinin de "Za" ve "İyt" kelimelerinden oluşmuş olma ihtimali bulunmaktadır. "Zaiyt" ... "Zeyt". Bu noktada "Tîn" kelimesinde yer alan "T" ve "İ" harflerinin ve "Tİ" kök hecesinin tezahürü söz konusudur. "Tİ" hecesi ayrıca "ses frekansı" ile ilintili olup 7. notayı temsil eder. Bu nota Türkçe'de "Sİ" olarak telaffuz edilir.
95/8 kodlu ayette "ZeyTUN / ZeyTİN" kelimesinin "Za Tin / Za Tun" kelimelerini temsil ediyor olması ve kelimede yer alan "y" harfinin fonetik akışı sağlamaya yarayan telaffuz amaçlı bir harf işlevi görmesi kuvvetle muhtemeldir.
"Tîn" suresinden sonraki sure yani 96. sure ise "Alak" ( Asılı duran, Kan Pıhtısı, Embriyo) suresidir. Bu iki ardışık sure insanın yaratılışı bağlamında birbirleriyle anlamsal olarak ilintilidir. İnsanın yaratılışı önce "Tîn" ( Ruh / Frekans ) sonra kaba madde "Alak" olarak süreçlendirilmiştir.
"Tîn" kelimesiyle ilgili olarak ayrıca "5G ve Tıyn" başlıklı bölümün de incelenmesinde fayda bulunmaktadır.
No comments:
Post a Comment