Türkiye'nin başkentinin ismi olan "Ankara" kelimesinin kökeni Grekçe bir kelime olan "Aγκυρα" ( Ankyra / Gemi Demiri, Çıpa ) kelimesine dayanmaktadır. Ankyra, mistik sembolizmde "Güven" ve "Umut" kelimelerinin sembolüdür.
Şehire "Ankyra" ismi, çıpayı milli sembol edinen Galatyalılar ( Keltler ) tarafından verilmiştir.
Galatya, günümüzde Fransa'yı ve Batı Avrupa'nın büyük bölümünü kapsayan toprakların eski ismi olan Galya kelimesinin bir tezahürüdür. Galya kabileleri ( Galatyalılar, Keltler ), Balkanlara göçlerinin ardından, 3. yüzyılda Trakya'ya, oradan da Ankara ve Eskişehir illerinin bulunduğu bölgeye geçip yerleşmişlerdir.
Trakya'da bulunan Gelibolu ilçesinin ismi de Gallipolis ( Galya Şehri ) ( Galli* ( Galya ) + Polis ( Şehir ) ) kelimesinin tezahürüdür.
* Galli, Keltoi = Kelt, Cesur, Savaşçı, Erdemli; Gizli
Arapça'da yer alan ve "Hata, Yanlış, Aldatma, Aldanma, Yanıltma, Yanılma" anlamına gelen "Galat" kelimesinin, pagan inanç sistemine haiz Galatyalılar ile olan batıni ilintisi, en aşağıda linki olan bölümde incelenmiştir.
"Anchor"'un ( Çıpa ), umut ve güven sembolü addedilmesinin kökeni İncil'in İbraniler bölümünün aşağıdaki ayetine dayanmaktadır.
58-Hebrews-6-19 Which HOPE we have as an ANCHOR of the soul, both SURE and stedfast, and which entereth into that within the veil;
( ÇIPA ( GEMİ DEMİRİ ) gibi, cana GÜVENLİK ve sarsılmazlık sağlayan bir UMUDA sahibiz. Göklere, perdenin iç bölümüne atılan demirdir bu. )
Atatürk'ün Ankara'yı başkent yapmasının sebeplerinden biri de ve belki de en önemlisi, Ankara'nın stratejik açıdan "güvenli" bir coğrafi konumda olması ve Ankara halkının, Kuva-i Milliye hareketine gönülden destek vererek "güven" ve "umut" duygularını yaymış olmasıdır.
Ayrıca bkz.
https://kuranilmi.blogspot.com/2020/05/keltler-druidler-ve-medusa-sahmiran.html?m=1
No comments:
Post a Comment