Nevali Çori, Göbeklitepe ve Karahantepe gibi höyük ( tepe ) niteliği arzeden ve Şanlıurfa ili sınırları içinde yer alan antik bir ören yeridir.
Evvelki bölümlerde de incelendiği üzere, Göbeklitepe ve Karahantepe'deki antik kalıntılar, monolitler ve bunlar üzerindeki semboller bu yapıların adak ritüeli için kullanılmış tapınaklar olması ihtimalini de düşündürmektedir. Bilindiği üzere, "Cin" ( Görünmeyen ) olarak anılan ve farklı frekansta, farklı boyutta titreşen varlıklar, satanik pagan kültürlerde daima ilahlaştırılmış, maddi, dünyevi ve nefsani menfaatler uğruna onlara adaklar verilmiş, cinayetler* işlenmiştir. Ve bu ritüeller bugün de mikro ve makro düzeyde ve daha da yoğun şekilde devam etmektedir. ( * "Cinayet" kelimesi CN / GN kökünden olan "Cunah, Cinaya, Cunaya" ( Günah, Suç ) kelimesinin bir tezahürü olup, dolaylı olarak "Cin" kelimesiyle ilintili olması da muhtemeldir. )
Göbeklitepe ve Karahantepe ile aynı bölgede yer alan Nevali Çori isimli ören yeri, isminin etimolojisi itibarıyla bu bölgedeki harabelerin niteliğine ilişkin bilgi vermekte gibidir. Kürtçe'de "Veba Vadisi" ( Newal ( Vadi ) + Çori ( Veba ) ) anlamına geldiği de belirtilen Nevali Çori kelimesinin etimolojik ayrışımının aşağıdaki anlamları da kapsıyor olması muhtemeldir;
Nevale ( İhsan, Yolluk, Bahşiş, Besin, Gıda, Yiyecek, Verme, Sunma, Sunu, Adak ) + Çor** ( Cin, Görünmeme; Hastalık ) + i ( ile ilgili ) .... buna göre ortaya "Cin Sunusu", "Cin Adağı", "Cine Verilen Kurban", "Cin Yiyeceği", "Hastalıklı Yiyecek" gibi anlamlar çıkmaktadır.
* Eski Türkçe'de "Çoraman" kelimesi "Cinci, Cin çıkaran" anlamında kullanılmıştır. Ortak kökenden olan "Çorak" kelimesi de "Boş, Ürün yetişmeyen, Verimsiz" anlamına gelmektedir.
Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi'nde "Urfa Adamı" isimli bir heykel sergilenmektedir.
Bir satanik adak ritüelinde hayatını kaybetmiş olması kuvvetle muhtemel olan Münevver Karabulut'un katilinin kız kardeşi tarafından sosyal medyada paylaşılan ve cinayet ile ilintilendirilen aşağıdaki görsel, İtalyan heykeltıraş Valeriano Trubbiani’nin 1970’te yaptığı “Idi Di Marzo 1” ( The Ides of March 1 / Mart'ın Yeminleri 1 ) isimli figürdür.
American gods dizisini izlediniz mi? Bir yorumunuz var mı?
ReplyDelete"Great Reset" başlangıç tarihi olan 2019 yılı öncesinde çekilmiş olmasıyla dikkat çeken, "dijitalizmin" yeni ve küresel "tek din" addedilmesi mesajını veren, suç ve günah merkezi Babil'in küresel çapta yeniden inşa edilmekte olduğunu ve bu yeni düzende dünyevi, maddi ve nefsani menfaatlerin en yüce değerler olarak addedilmesi gerektiğini kitlelerin bilinçaltına telkin etmeye çalışan bir dizi olarak algılanabilir.
ReplyDelete