1 Mart 2018 Perşembe

Esiri Alem ... Şeriat ... Şi'ra ... Sirius ( Sevgi Planı ) ... Cennet

"........ Sevgi plânı, sevginin insanlarca meçhul kalmış geniş şümulü içinde, saadetle dolu cehit ve faaliyetleri istilzam eden ve daha yüksek plânlara varlıkları hazırlayan "ESİRÎ" bir âlemdir. ...."

"..... Bu muazzam düzen içindeki ahenkli tertiplerin sağlamış olduğu büyük hazırlıklardan elbette birçok insan faydalanacak ve bu sayede büyük bir saadet havası ile, namütenahi imkânlar diyarındaki "ESİRÎ" âlemlerin ebedi hayatları içinde pervaz etmek üzere akıp gitmek fırsatını kaçırmayacaktır...... "

"....... Buradaki hayat bir cephesiyle de, insanların "ESİRÎ" diye anladıkları mânâdaki hayata aşağı yukarı benzer. Fakat bu hayatın esas bünyesinde hâkim olan unsur sevgidir......"

Türkiye'de Experimental Spiritualism' in ( Deneysel Ruhçuluk ) önderi olan Bedri Ruhselman'ın, kendisine Vazifeli Varlıklar tarafından yazdırıldığını beyan ettiği İlahi Nizam ve Kainat kitabında yer alan yukarıdaki cümleler "Cennet" olarak bilinen Yarı Süptil Alem'i yani Sevgi Planı'nı tasvir etmektedir. Tasvir kapsamında "ESİRİ" alem ifadesi yer almakta olup, ESİR kelimesi "Bütün kainatta bulunan ve her tarafı kaplamış olan latif, görülmeyen, rakik ( ince / yarı süptil ) ve elastikiyeti haiz seyyal madde” anlamına gelmekte olup, kaynaklarda ESİRİ maddenin elektrik, ışık ve hararetin yayılmasına vasıta olduğu, mevcut maddeye nazaran akıcı bir su gibi mevcut maddeye nüfuz etmiş bir madde olduğu bildirilmektedir. Bu çerçevede, Esiri Madde, Yarı Süptil Madde anlamına gelmektedir.

ESİRİ kelimesi, ESER ( Seyrek ve az miktar, İz, Eser ), ETER ( Renksiz, çok uçucu ve hekimlikte kullanılan sıvı ) ve ETHERIC ( Süptil ve ince olan ) kelimeleri ile aynı köktendir. ( İngilizce'de ve Fransızca'da "Sonsuz" anlamına gelen "ETERnal / ETERnel" kelimelerinin ve "Olmak" anlamına gelen "ÊTRE" kelimesinin de "ETHER" kelimesiyle aynı kökten olması kuvvetle muhtemeldir. Ayrıca “Etki” anlamına gelen “TESİR” kelimesi de “ESİR” kelimesiyle ilintilidir.

"Şeriat" ve "Sırat" kelimeleri de "Yol" anlamına gelmekte olup, Şi'ra ( Sirius ) kelimesi ile ilintilidirler. İngilizcedeki "Street" ( Yol, Cadde ), Almanca'daki "Schritt" ( Adım ), "Straße" ( Yol, Cadde ) kelimeleri de aynı köktendir.

"Cennet", "Sidre" ve "Şira" ( Sirius ) kelimelerinin bir arada geçtiği Necm suresindeki ifadeler incelendiğinde, ESİRİ ( ESİR+İ ) kelimesiyle SİRİUS ( SİR+İUS )kelimesi arasında kök bağlantısı olduğu izlenimi oluşturmaktadır.

53/1 - Ven necmi iza heva

( Ve yıldız aşağı indiğinde. )

..........

53/7 - Ve hüve bil ufukıl a'la

( Ve o en yüksek ufuktadır. )

53/8 - Sümme dena fe tedella

( Sonra yaklaştı da sarktı. )

53/9 - Fe kane kabe kavseyni ev edna

( Artık mesafesi iki yay kadar veya daha yakındı. )

..........

53/13 - Ve lekad raahu nezleten uhra

( Ve onu başka sefer de inerken görmüştü. )

53/14 - Inde sidratil münteha

( En son varış noktası Sidre' nin indinde. )

53/15 - Indeha CENNETül me'va

( MEKAN BAHÇESİ onun indindedir. )

53/16 - İz yağşes SİDRATE ma yağşa

( Zamanında SİDRE' yi o örten örttü. )

..........

53/48 - Ve ennehu hüve ağna ve akna

( Ve kesinlikle O, gani kılan da kanaat ettiren de O'dur. )

53/49 - Ve ennehu hüve rabbuş Şİ'RA

( Ve kesinlikle O, O ŞİRA' nın da Rab’bidir. )

Arapça’da “Doğru yol, Gerçeğin yolu, Din yolu, Aydınlık, Işık” anlamlarına gelen ŞERİAT kelimesinin SIRIUS ile aynı olması kuvvetle muhtemeldir. Fransızca’da CHERIE ( Şeri okunur ) kelimesi SEVGİLİ anlamına gelmektedir. Dolayısıyla ŞERİAT kelimesinin SEVGİ YOLU anlamına geliyor olması da mümkündür. Sirius’un Cennet, Cennetin de Sevgi Planı olduğu dikkate alındığında Şeriat ve Sirius kelimeleri arasındaki ilinti daha da belirginleşmektedir.

Sirius yıldızının ait olduğu, "8" yıldızdan oluşan Canis Majoris ( Büyük Köpek ) takımyıldızı okült ezoterizmde Romus ve Romulus'u emziren "8" memeli köpek olarak sembolize edilmiştir.




Figürde görüleceği üzere bir köpek iki insanı emzirmektedir. Bu tasvir, insanın Sirius'ta ( Cennette ) doğduğunu / yaratıldığını ifade etmektedir.

18/22 kodlu ayetteki "Saminühüm kelbühüm" ( Sekizincileri köpekleridir ) ifafesini içeren ayetin ilk cümlesi 26 ( 2+6 = "8" ) kelimeden oluşmaktadır.

18/22 - Se (1) yekulune (2) selasetün (3) rabiu (4) hüm (5) kelbü (6) hüm (7) ve (8) yekulune (9) hamsetün (10) sadisü (11) hüm (12) kelbü (13) hüm (14) racmen (15) bi (16) el (17) ğayb (18) ve (19) yekulune (20) SEB’ATÜN (21) ve (22) SAMİNÜ (23) hüm (24) kelbü (25) hüm (26) kul rabbi a'lemü bi ıddetihim ma ya'lemühüm illa kalılün fe la tümari fıhim illa miraen zahiran ve la testefti fıhim minhüm ehada

( Üçtürler dördüncüleri köpekleridir. diyecekler. "Beştirler altıncıları köpekleridir." diyecekler. Gayba tahmin yürüterek. "YEDİDİRLER ve SEKİZİNCİLERİ KÖPEKLERİDİR." derler. De ki: "Onların adetlerini Rab’bim bilir." Onları azın haricindekiler bilmezler. O halde açıkça görünenlerin haricinde onlar hakkında tartışma. Onlardan hiçbirine de onlar hakkında soru sorma. )

"Cennet" kelimesi Kur'an'da 152 kere tekrarlanmaktadır. 152 sayısının nümerolojik değeri "8" olmaktadır. ( 1+5+2 = 8 )

Şi'ra ( Sirius ) yıldızından bahsedilen Necm ( Yıldız ) suresi 53. suredir. 5+3 = "8"
Necm suresi 62 ayetten oluşmaktadır. 6+2 = "8"

Kur'an'daki ilke cennet kelimesi ise 2. sure olan Bakara suresinin 35. ( 3+5 = "8" ) ayetinde "11." kelime olarak geçmektedir. ( 8 ve 11 sayıları düalite, döngü, yeni döngü başlangıcı, alemler arası geçiş kapısı kavramlarının nümerik sembolleridir. )





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder