Çeviri

Wednesday, February 28, 2018

Spatyom ... A'raf

"Varlık", ruh ve onun tesir ettiği maddeden ( bedenden ) müteşekkil olguya verilen isimdir. Varlığın Dünya hayatında ölüm deneyimini yaşamasından sonra bedeni terkeden ruh kısa bir süre kalmak üzere "Spatyom" ( A'raf ) adı verilen üst ortama geçiş yapar. Ruh, Dünya hayatı süresince edindiği bilgilerin, maruz kaldığı olayların ve icra ettiği tutum, davranış ve eylemlerin muhasebesini yapması amacıyla belirli bir süre spatyomda tutulur ve daha sonra sınavının, eğitiminin geri kalan kısımlarını tamamlaması için tekrar bedenlendirilerek Dünya'ya gönderilir. Bu süreç 70,000 yıllık döngü içinde içinde yaklaşık 700 kere gerçekleşir. ( İnsan ömrü ortalama 100 yıl olarak düşünüldüğünde ) 

"Spatyom" kavramı Kur'an'da A'raf olarak yer almaktadır. A'raf kelimesi aynı zamanda 7. surenin de ismidir.

7/46 - Ve (1) beyne (2) hüma (3) hıcab (4) ve (5) ala (6) el (7) A'RAFİ (8) ricalün (9) ya'rifune (10) küllen(11) bi (12) sıma (13) hüm (14) ve (15) nadev (16) ashab (17) el (18) cenneti (19) en (20) selamün (21) aley (22) küm (23) lem (24) yedhulu (25) ha (26) ve (27) hüm (28) yatmeun (29) ( Ve onlar arasında perde vardır. YÜKSEK MEVKİ / ARAF üzerinde hepsini simalarından tanıyan adamlar vardır. Cennet sahiplerine "Selam üzerinize olsun." diye seslenirler. Henüz oraya girmemişlerdir ve fakat umut etmektedirler. )

- Ayetin kodunun ( 7/46 ) nümerolojik değeri "8" olup, ( 7+4+6 = 17 ... 1+7 = 8 ) 8 sayısı yeni döngü başlangıcının ve sonsuz döngünün nümerik sembolüdür.

- Ayetteki "A'raf" kelimesinin 8. kelime olması da 8 nümerolojisi ve A'raf kelimesinin yeni döngü başlangıcı aşamasını ifade etmesi açısından dikkat çekmektedir.

- Ayette 29 kelime bulunması ise farklı boyuta geçiş portalinin sembolü olan "11" nümerolojisi ( 2+9 = 11 ) açısından önem arzetmektedir. "A'raf" yeni döngü başlangıcına vesile olacak farklı boyuta geçiş portalidir.

Ayette de bildirildiği üzere, nihai olarak spatyoma ( a'raf ) intikal eden bir varlık, Dünya'daki deneyim döngüsünü muvaffakiyetle tamamlamış ise spatyom ( a'raf ) sürecinden sonra Cennet'e ( Yarı Süptil Alem * ) geçmeye hak kazanacaktır.

17/14 - İkra' kitabek kefa bi nefsikel yevme aleyke hasıba ( Kitabını oku. O gün nefsin, hesap görücü olarak sana yeter. )

Ayette spatyomdaki ruhun kendisiyle hesaplaşacağı bildirilmektedir.

Zümer suresinin 39/42 kodlu ayetinde "Ölülerin belirli vadeye kadar tutulmalarından" bahsedilmektedir. Söz konusu "Tutulma" durumu ile "Spatyom" ( A'raf ) kavramı arasında ilinti olması kuvvetle muhtemeldir.

39/42 Allahü yeteveffel enfüse hıyne mevtiha velletı lem temüt fı menamiha fe YÜMSİKÜLLETI KADA ALEYHEL MEVTE ve yürsilül uhra ila ecelin müsemma inne fı zalike le ayatin li kavmin yetefekkerun ( Allah, nefisleri öldüklerinde ve o ölmeyenleri de uykularında vefat ettirir. Böylece, ÜZERLERİNE ÖLÜM HÜKMÜNÜ VERDİKLERİNİ TUTAR ve belirli vadeye kadar başkalarını gönderir. Kesinlikle bunda fikreden kavim için ayetler vardır. )

"Spatyom" kavramı Kur'an'da "Mekanen Dayyikan" ( Dar Mekan ) ifadesi ile de bildirilmektedir.

25/13 - Ve iza ülku minha MEKANEN DAYYİKAN mükarranıne deav hünalike sübura ( Ve oradan, bağlanmış olarak DAR MEKANA atıldıklarında, orada ölümü çağırırlar. )

25/14 - La ted'ul yevme süburan vahıden ved'u süburan kesıra ( Bugün tek ölümü çağırmayın, bugün çok ölümü çağırın. )

Ayetlerde spatyom sürecini tamamladıktan sonra üst plana / aleme geçemeyip tekrar madde alemi olan dünyada defaatle reenkarne olacak ( bedenlenecek ) yani cehenneme dönecek olan varlıklardan bahsedilmektedir. Bu nedenle "Tek ölümü değil çok ölümü çağırın." denmektedir. Zita "Tek ölüm" cennete geçiş aşamasındaki fenomendir.

Fatir suresinin 35/22 kodlu ayetinde "Kabirdekilere duyuramazsın." ifadesiyle sptayoma geçmiş olan varlıkların içinde bulundukjları hal tanımlanmaktadır. Zira spatyomdaki bir varlık, artık dış tesirlerden yoksundur ve sadece imajinasyonları ve anıları ile başbaşa kalarak bir nefs değerlendirmesi ve hesaplaşması sürecine girer. Bu hesaplaşma süreci dünya hayatındaki amellere bağlı olarak huzurlu olabildiği gibi çoğunlukla ıstıraplı olmaktadır. Halk arasında "Kabir Azabı" olarak bilinen ifade spatyomdaki ıstıraplı nefs hesaplaşmasını tanımlamaktadır.

35/22 - Ve ma yestevil ahyaü ve lel emvat innellahe yüsmiu men yeşa' ve ma ente bi müsmiın men fil kubur ( Ve diriler ve ölüler de eşit seviyede olmaz. Kesinlikle Allah dilediği kimseye duyurur. Sen o kabirlerin içindekilere duyuracak değilsin. )

Hurufu mukkatta setleri içinde sıra numaraları toplamı "8" olan tek huruf seti A'raf suresinin 7/1 kodlu ayetinde yer alan aşağıdaki huruftur.

7/1 - Elif lam mım sad

- Ayet kodunu oluşturan rakamların toplamı "8" sayısını vermektedir. ( 7+1 = 8 )
- Ayette yer alan hurufun Arapça alfabedeki sıra numaraları toplamı "44" olmaktadır. ( 4+ = 8 )

Elif (1) Lam (12) Mim (13) Sad (18) ... ( 1+12+13+18 = 44 )













No comments:

Post a Comment