25 Mart 2018 Pazar

Rukıy ... Yükseliş ... Astral Çıkış ... Mirac

İslami kültürde Mirac ( Yükseliş ) olarak bilinen ve Allahü Teala tarafından Haberci'ye deneyimlendirilen Astral Travel ( Yıldız Yolculuğu / Yükselişi ) / Out of Body Experience OBE ( Beden Dışı Deneyim ) fenomeni, kaba madde alemi olan dünyada bulunan ve sadece kaba madde bedeninin idrakinde olan bir varlığın üst frekansta, üst boyutta bulunan ve süptil yapıda olan öz varlığını idrak etme hali olup İsra suresinin 17/93 kodlu ayetinde "Rukıy" ( Yükseliş ) kelimesiyle bildirilmektedir. "İsra" kelimesinin "Gece Seferi Yapma, Geceleyin Götürme, Geri Döndürme, Gönderme" anlamlarına gelmesi konu bağlamında önem arzetmektedir. Zira, Öz Varlığın bedenden sıyrılıp kendini fark ve idrak etmesi fenomeninin ismi olan Astral Çıkış / Astral Projeksiyon genellikle gece vakitlerinde deneyimlenmektedir.

17/93 - Ev (1) yekune (2) leke (3) beytün (4) min (5) zuhrufin (6) ev (7) terka (8) fi (9) es (10) sema' (11) min (12) külli (13) meselin (14) fe (15) eba (16) ekseru (17) en (18) nasi (19) illa (20)  küfura (21) ve (22) len (23) nü'mine (24) li (25) RUKIYYİ (26) ke (27) hatta (28) tünezzile (29) aley (30) na (31) kitaben (32) nakraü (33) h (34) kul (35) sübhane (36) rabb (37) i (38) hel (39) küntü )40) illa (41) beşeran (42) rasula (43) 

( Veya sana süsten, altından ev olsun veya tüm misallerden göğe yükselesin. İşte insanların çoğu ancak inkarda diretirler. "Üzerimize, okuyacağımız kitap indirene kadar senin yükselişine inanmayız." De ki: "Rab’bim yücedir. Ben resul olan insanın haricindeki miyim?" )

Ayette, Haberci'nin çevresindekilere, Astral Yükseliş ( Rukıy / Mirac ) sayesinde beyan etmekte olduğu bilgilere  ulaştığını söylemesinden ancak bu bilgilerin çevresindeki inkarcılarıun hoşuna gitmemesinden ve bu nedenle Haberciye tepki göstermelerinden ve ona inanmadıklarından bahsedilmektedir. 

- Sure numarası 17'dir. 1+7 = "8" ( 8 sayısı yeni döngü başlangıcını sembolize etmektedir. )

- Ayetteki "Rukıy" ( Yükseliş ) kelimesi 26. kelimedir. ( 2+6 = "8" )

- Ayette 43 kelime bulunmaktadır. 4+3 = "7" ( 7 sayısı döngü periyodunu sembolize etmektedir. )

Kaynaklarda Astral Travel deneyiminin "8" aşamadan oluştuğunun bildirilmesi de nümerolojik açıdan dikkat çekmektedir.

1: Prepare yourself to astral project ( Astral Yolculuk için hazırlık )
2: Relax and get into a comfortable position ( Rahat bir konumda gevşemek )
3: Focus on relaxing all your body parts and muscles ( Beden bölümlerinin ve kasların gevşetilmesi )
4: You’ll now enter the vibrational stage (You’ll experience vibrations or tingling)  ( Vibrasyon, titreşim aşamasına girilmesi )
5: Move out of your physical body and into the astral realm ( Fiziki bedenden çıkış ve astral ( yıldızsal ) aleme geçiş )
6: Stay lucid/aware by focusing ( Bilinçli uykusal durum ) ( Lüsid ( Bilinçli Uyku ) halde odaklanma )
7: Return to your physical body by pulling on your silver cord ( Gümüş Bağ kanalıyla fiziki bedene geri dönüş ve döngünün tamamlanması )
8: Enter the advanced world of astral travel ( Yeni döngü başlangıcı )

http://astralhq.com/astral-projection-guide/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder