Çeviri

Monday, June 30, 2025

Asla aynısını getiremezsiniz!?

Aşağıdaki ayetlerde, insanların ve cinlerin (görünmeyenler; farklı boyut varlıkları), hangi ilmi ve teknolojik seviyede olurlarsa olsunlar Kur'an benzeri bir metni asla oluşturamayacakları ifade edilmektedir. 

2/23 Ve in kuntum fi raybin min ma nezzelna ala abdina FE'TU Bİ SURATİN MİN MİSLİH ved'u şuhedaekum min dunillahi in kuntum sadikin

( Ve eğer o kulumuza indirdiğimizden şüphe içindeyseniz haydi AYNISINDAN BİR SURE GETİRİN. Eğer doğrular iseniz Allah’tan başka olan şahitlerinizi de çağırın. )

2/24 FE İN LEM TEF'ALU VE LEN TEF'ALU fettekun naralleti vekuduhen nasu vel hicarah uiddet lil kafirin

( EĞER YAPAMAZSANIZ Kİ ASLA YAPAMAZSINIZ, o halde yakıtı insanlar ve taşlar olan ve inkarcılar için hazırlanmış olan ateşten sakının. )

11/13 Em yekulunefterah kul FE'TU Bİ AŞRİ SUVERİN MİSLİHİ MUFTERAYTİN ved'u men isteta'tum min dunillahi in kuntum sadikin

( "Onu uydurdu." mu diyorlar? De ki: "O halde ONUN AYNISINDAN, uydurulmuşundan ON SURE GETİRİN. Eğer doğrular iseniz, o Allah’tan başka istidatı olanları da çağırın." )

11/14 Fe in lem yestecibu lekum fa'lemu ennema UNZİLE Bİ İLMİLLAHİ ve en la ilahe illa hu fe hel entum muslimun

( Ancak size cevap vermezlerse, o halde bilin ki kesinlikle o ALLAH'IN İLMİ İLE İNDİRİLDİ. O’nun haricinde ilah yoktur. Artık sizler teslim olanlar mısınız? )

17/88 Kul le in ictemeatil insu vel cinnu ala en ye'tu bi misli hazel kur'ani LA YE'TUNE Bİ MİSLİHİ ve lev kane ba'duhum li ba'din zahira

( De ki: "Eğer insanlar ve cinler bu Kur'an'ın aynısını getirmek üzere bir araya gelseler, şayet birbirlerine arka çıkıp yardımcı da olsalar ONUN AYNISINI GETİREMEZLER." )

Bugün insanlığın eriştiği dijital teknoloji seviyesi ve onun bir yansıması olan Yapay Zeka fenomeni dikkate alındığında, özellikle gelecekte her türlü eserin üretilebileceği, oluşturulabileceği algısı oluşmaktadır. O halde kitapta neden böylesine kesin bir "imkansızlık" ifadesi yer almaktadır?

Çünkü Kur'an, her idrak seviyesine hitap eden, çok katmanlı semantik ve nümerik kodlardan oluşan bir metindir, bir ilahi kozmik yazılımdır.

Surelerin veya ayetlerin numaraları, surelerdeki harf adetleri, kelime adetleri, ayet adetleri, harflerin, kelimelerin ve ayetlerin ebced değerleri, ayetlerdeki belirli mesaj cümlelerinin ebced değerleri ve bu cümlelerdeki harf ve kelime adetleri çoklu anlamları sembolize edecek şekilde düzenlenmiş sayısal kodları temsil etmektedir.

Her bir ayetin içerdiği çoklu mesajlara göre, o ayette odaklanılan kelimeler farklılık göstermekte olup, bu kelimelerin ebced değerleri ve ayetteki sıra numaraları da belirli bir sayısal patern oluşturmaktadır. Bu fenomene aşağıdaki ayetlerde işaret edilmektedir.

78/29 Ve KULLE ŞEY'İN AHSAYNAHU KİTABEN

( Ve KİTAPTA OLMAK ÜZERE HER ŞEYİ SAYDIK. )

15/87 Ve lekad ateynake SEB'AN MİNEL MESANİ vel KUR'ANel azim

( Ve biz sana İKİLİLERDEN YEDİYİ* ve büyük KUR'AN'ı verdik. )

39/23 Allahu nezzele ahsenel hadisi KİTABEN MUTEŞEBİHEN MESANİYE ...

( En güzel sözü, BENZETMELİ İKİLİ* KİTAP ( YAZI ) olarak Allah indirdi. ... )

* "İkili Yedi" ve "İkili Kitap" kavramı evvelki bölümlerde defaatle incelenmiş ve bu ifadenin bilgisayar yazılım teknolojisiyle olan ilintisine (Byte, Bit kavramları ve Binary kodları) değinilmiştir.

Hurufu mukatta olarak anılan harf grubu vasıtasıyla harflere dikkat çekilmesi de, kitabın kodlardan oluşan ilahi bir yazılım olduğuna işaret etmektedir.

10/1 Elif lam ra tilke AYATUL KİTABİL HAKİM

( Elif lam ra. Bunlar hakim KİTABIN / YAZININ / YAZILIMIN AYETLERİDİR / KODLARIDIR )

Ayetlerin, sembolik niteliklerinin de bulunduğu yani zahiri anlamlarının yanında batıni anlamlarının da bulunduğu aşağıdaki surede bildirilmektedir.

3/7 Huvellezi enzele aleykel kitabe minhu AYATUN MUHKEMATUN hunne ummul kitabi VE UHARU MUTEŞABİHAT ....

(Kitabı sana indiren O'dur. Onda kitabın anası olan AÇIK ANLAMLI AYETLER vardır. DİĞERLERİ BENZETMELİDİRLER / SEMBOLİKTİRLER. .... )

No comments:

Post a Comment