Çeviri

Friday, June 8, 2018

Döngü Mekanizması 8, 11 ve 88

"Döngü" kavramının "8" ve "11" sayıları ile sembolize edilmektedir. "8" sayısı şekilsel yapısı itibarıyla iki adet yuvarlak içermektedir. "11" sayısı da şekilsel yapısı itibarıyla iki adet 1 içermektedir. Bu durum "Düalitenin" yani "İkilik Sistemin" tezahürüdür.

Döngü mekanizmasının temel unsuru Düalitedir. Düalite ( zıtlık, ikilik ) fenomeni yaratılış sürecinin kendi içinde tekrarlardan, döngülerden oluşmasına sebebiyet vermektedir. Bu çerçevede, ruhsal manada tam tekamül etmiş bir varlığın nihai hedefinin O'na dönmek, Singülariteye ( Tekliğe ) dönmektir. Bu da ancak "İkiyi Birlemek" yani Ruhun nümerik sembolü olan 21 sayısının düşünce, tutumve davranış yoluyla tezahür ettirlmesiyle mümkün olabilecektir.

Bu kapsamda Ön Türkçe olan ÖN ( ON, AN ) ve ARKA kelimeleri önme arzetmektedir. Batı dillerinde yer alan ANARCHY ( AN + ARCHY * ) kelimesi ÖN ve ARKA kelimelerinin birleşmesinden teşekkül etmiştir. ( * "Archaic" kelimesi batı dillerinde "Eski, Eskiye ait, Arkada kalmış olan ) anlamlarına gelmektedir. ) Dolayısıyla "sisteme karşıtlık" olarak bilinen ANARŞİ kavramı Döngü Mekanizmasının temel unsurudur.

"8" ve ""11" sayılarının çarpımından oluşan "88" sayısı ise Melek ( Ön / İyi / Positif ) ve Şeytan ( Arka / Kötü / Negatif ) kelimelerinin Kur'an'daki tekrar adetleri ( frekansları ) açısından önem arzetmektedir. Kur'an'da "Melek" kelimesi 88 kere, "Şeytan" kelimesi de 88 kere tekrarlanmaktadır. Bu durum döngü mekanizmasında Melek ile Şeytanın işlevlerini nümerik olarak tanımlamaktadır.

Düalite ve Döngüyü birlikte sembolize eden 8 ve 11 sayılarının toplamlarının nümerolojik değerinin "1" olması da ( 8+1+1 = 10 ... 1 ) Singülariteye ( Tekliğe ) giden yolun Düaliteden ( İkilikten ) geçtiği ni ortaya koymaktadır. Ruh kelimesinin Kur'an'daki frekansının 21 olması da "İkinin Birlenmesi" ile Ruh'a ( ÖZe Dönüş ) dönüşün mümkün olacağının delili niteliğindedir.












No comments:

Post a Comment