"Çocuk" kelimesi kutsal kitaplarda "Saflık, Günahsızlık ve Temizlik" kavramlarıyla ilintilendirilmektedir. Bu duruma en güzel örneklerden biri de İncil'de yer almaktadır.
40 Matta 18-3 "Size doğrusunu söyleyeyim, dönüştürülüp, küçük ÇOCUKLAR gibi olmadıkça, GÖKLERİN EGEMENLİĞİne asla giremezsiniz.
40 Matthew 19 14 İsa, "Bırakın ÇOCUKLARI" dedi. "Bana gelmelerine engel olmayın! Çünkü GÖKLERİN EGEMENLİĞİ BÖYLELERİNİNDİR."
Ayetlerde, kaba madde boyutu dünyadan üst süptil boyuta ( Cennet / Sirius ve ötesi ) geçebilmenin yegâne yolunun günahlardan arınmak olduğu "Çocuklar gibi olmak" ifadesiyle vurgulanmaktadır.
Ayetin kodundaki "7" nümerolojisi de "Gök" kavramına sayısal olarak ( Yedi gökler ) işaret etmektedir. ( 4+0+1+8+3 = 16 ... "7" )
Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir." söylemi de bu bağlamda spiritüel bir anlam ve önem arzetmektedir.
Kur'an'da ilk "Vildan" ( Çocuklar ) kelimesi 4/75 kodlu ayette yer almaktadır. Bu ayetin kodunda da "7" nümerolojisi bulunmaktadır.( 4+7+5 = 16 ... "7" )
"Vildan" kelimesi son olarak 76/19 kodlu ayette, ilk ve son kez "Göksel / Cennetsel varlık" kavramı ile ilintilendirilmiş olarak yer almaktadır.
76/19 Ve (1) yetufu (2) aley (3) him (4) VİLDANUN (5) muhalledune (6) iza (7) reeyte (8) hum (9) hasibte (10) hum (11) lu'luen (12) mensuren (13)
( Ve onların üzerlerinde ebedi ÇOCUKLAR dolaşır. Onları gördüğünde onları saçılmış inciler sanarsın. )
Ayette yer alan "Vildanun muhalledun" ( Ebedi çocuklar ) ifadesi tekâmül etmiş ve ilahi nizâmda vazifelendirilmiş üst süptil boyut varlıklarını tanımlamaktadır.
Ayetin kodunun ( 76/19 ) nümerolojik değeri "23" sayısını vermektedir. Bu noktada Atatürk'ün "23 Nisan"'ı çocuklara ithaf etmiş olması derin bir anlam kazanmaktadır.
Ayetteki "Vildan" kelimesinin 5. kelime olması ve "Vildan" kelimesinin Kur'an'da 5 kere geçiyor olması da 23 sayısıyla nümerolojik bir ilintiye dikkat çekmekte gibidir. ( 2+3 = 5 )
Ayrıca 76/19 kodlu ayetteki "YETUFU aleyhim vildanun muhalledun" ( Onların üzerinde ebedi çocuklar DOLAŞIR. ) cümlesindeki "Yetufu" ( Dolaşır ) fiilinin kökü "Tafâ" kelimesi olup bu kelimenin ( Yüzmek ) anlamı da bulunmaktadır. ( "Tavâf" ( Dolaşma ) kelimesi de da aynı köktendir. )
Ayetteki "Tafâ" ( Yüzmek ) fiili göksel süptil boyuta işaret etmektedir. Zira 21/33 kodlu ayette de "Ve geceyi ve gündüzü, Güneş’i ve Ay’ı yaratan O'dur. Hepsi dairede yüzerler." cümlesi yer alır.
Bu yıl mübarek Ramazan ayına denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ÇOCUK Bayramı'nın hayırlara vesile olması umulur.
No comments:
Post a Comment