"Gece" vakti, göksel frekansların muhtelif kozmik blokajlardan arınmış şekilde en etkili olarak iletilebildiği döngüdür. Dinginliğin hakim olduğu bu döngüde insanın algı seviyesi yükselmekte, öğrenme ve ilmi gelişim kapasitesi maksimize olmaktadır. Dolayısıyla gecenin, "oldurmaya", "olgunlaşmaya" ve "tamamlanmaya" vasıta olan bir nimet olduğu ifade edilebilir.
Kur'an'ın "Leyletel Kadr" ( Kadir Gecesi ) olarak tanımlanan zaman diliminde indirilmeye başlanmış olması da yukarıda belirtilen hususlarla uyum arzetmektedir. "Kadir" suresinin numarası olan 97 sayısının nümerolojik değerinin 7 ( 9+7 = 16 ... 1+6 = 7 ) olması da, yukarıda belirtildiği üzere "döngü sonu", "tamamlanma" ve "olgunlaşma" kavramlarıyla nümerik uyum arzetmektedir. Ayrıca "Kadir" kelimesinin ebced değeri 304 olup, bu sayının nümerolojik değeri de 7 ( 4+0+3 = 7 )'dir.
97/1 Kesinlikle biz onu ( kur'an'ı ) KADİR GECESİNDE indirdik.
97/2 Ve KADİR GECESİNİN ne olduğunu sana ne bildirir?
97/3 KADİR GECESİ bin aydan daha hayırlıdır.
97/4 Melekler ve ruh, Rab’lerinin izni ile ONUN içinde her işten inerler.
97/5 O tanyerinin ağarmasına, şafakın doğuşuna kadar selamdır, emniyettir.
"Leyl" ( Gece ) kelimesinin ebced değeri de 70 ( Lam 30 + Ya 10 + Lam 30 = 70 )'dir. Zikir frekansına işaret eden 70 sayısının "tamamlama", "oldurma", "gerçekleştirme" sayısı olduğu Tevbe suresinin aşağıdaki ayetinde tersten misalleme yoluyla bildirilmektedir.
9/80 Onlara af iste veya onlara af isteme. Onlar için YETMİŞ KERE af istesen de Allah onlara af eylemeyecektir.
Allahu Teala'nın "oldurma, yaratma" emrini temsil eden "Kun" ( Ol ) keimesinin ebced değeri de 70 ( Kef 20 + Nun 50 = 70 )'dir.
"Kur'an" kelimesi Kur'an'da 70 kere tekrarlanmaktadır.
İlimde ve imanda derinleşmek isteyen inananların az uyumaları ve gece vakitlerinde duaya kalkarak kur'an okumaları gerektiği de ayetlerde bildirilmekte ve ayrıca Hz. Musa'nın kırk gecelik ilim sürecinden de bahsedilmektedir. En'am suresinin 96. ayetinde gecenin "Sekinet" olduğu bildirilmektedir. Ayetlerde "Tabuti sekine" ve "Kalbe sekinet indirilmesi" ifadelerinde yer alan "Sekinet" kelimesi ilahi kozmik plandan ilim transferini yani vahiy mekanizmasını tanımlayan bir kelimedir. "Sekinet" kelimesi "Yerleşme, Yerleştirme" anlamlarına gelmekte olup, "ilmin kalbe yerleştirilmesi" ifadesiyle uyum arzetmektedir. ( Mesken, İskan ve Sakin kelimeleri de ortak SKN kökündendirler. )
"Sekinet" kelimesinin "İlim" anlamını temsil ettiği aşağıdaki ayetlerin kodlarındaki rakamların toplamlarının nümerolojik değerleri 7'dir. ( 2/248 ... 16 ... "7" ve 48/4 ... 16 ... "7" )
2/248 Ve habercileri onlara, "O'nun mülkünün, hükümdarlığının ayeti, size içinde Rab’binizden SEKİNET olan, Musa’nın ve Harun’un ailesinin terkettiklerinden bakiye olan tabutla gelmesidir. Onu melekler taşıyacaktır. Eğer inananlarsanız, bunun içinde kesinlikle size ayet vardır." dedi.
48/4 İnananların inançlarını inançlarıyla artırmak için kalplerinin içine SEKİNETİ indiren O'dur.
Gece duasına ve okumasına işaret edilen ayetler;
2/51 Ve zamanında Musa’ya kırk GECE vaad ettik.
7/142 Ve Musa'ya otuz GECE vaad ettik ve onu on ile tamamladık. Böylece Rab’binin zamanı kırk GECEYE tamamlandı.
3/113 Kitap sahiplerinden olanlar eşit değillerdir. Ayakta duran, doğru topluluk vardır ki, Allah’ın ayetlerini GECENİN geç vakitlerinde, yere kapanarak OKURLAR.
76/26 Ve GECEDEN O’na yere kapan ve geceleyin onu uzunca öv.
89/2 Ve on GECE,
No comments:
Post a Comment