Çeviri

Monday, April 22, 2024

Zavallı Şeyler!

Hollywood ( Kutsal Orman / Kutsal Tahta ) isimli satanik tarikatın asli işlevinin, küreselcilerin satanizm anlayışının yani insanların veya cinlerin Allah'a şirk koşulmasına dayalı Tek Dünya Devleti ( yeni Babil ) hedefinin kitlesel telkinini yapmak ve toplumu bu yönde kodlamak olduğuna evvelki bölümlerde değinilmişti.

Hollywood tarafından her yıl organize edilen Oscar sinema ödülleri, güncel küresel gündemin iletişimini, küreselcilerin kriterlerine göre, en etkin şekilde yapan filmlere verilmektedir. Bu noktada filmin, kitleler tarafından beğenilip, beğenilmemesinin hiçbir önemi bulunmamakta olup, tek kriter önceden belirlenmiş mesajların verilip verilmemesidir. Bu çerçevede "IMDB Puanı" olarak bilinen skorlama sistemi de, hangi filmin izlenmesi isteniyorsa o filme en yüksek puanın verilmesi esasına dayanmaktadır. 

2023 yılında "Poor Things" ( Zavallı Şeyler ) isimli film "11" dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve 4 dalda Oscar ödülü kazanmıştır. 

Yoğun ve açık cinsellik sahneleri içeren filmde, kocasının yaşattığı esaret hayatından kurtulmak için intihar eden ve ölmek üzereyken GODwin Bexter isimli marjinal bir cerrah tarafından beyni çıkarılarak yerine hamile olduğu çocuğun beyni konan ve tekrar hayata döndürülen Bella isimli bir  kadının "yeni yaşam deneyimi" konu edilmektedir. 

1- Kadının yeni bir hayata başlaması ve her şeyi yeniden öğreniyor olması, küresel Great Reset ( Büyük Sıfırlama ) kavramına ve Yeni Dünya Düzeni'nde yeniden zihinsel formatlamaya maruz bırakılmak istenen insanlığa işaret etmektedir.

2- Filmin ismi olan "Zavallı Şeyler" ifadesi de batınen, Yeni Dünya Düzeni kapsamında nesneleştirilerek ( "şey"leştirilerek ) küresel şeytanların tam tahakkümü altına girmesi hedeflenen "insanlığı" temsil etmektedir. ( Dijital teknoloji vasıtasıyla insanın, IOT ( Internet of THINGS/ ŞEYLERİN Interneti ) kapsamındaki bir "Şey" haline dönüştürülmesi hedefi de filmin ismiye uyum arzetmektedir. )

3- Bir insanın beyninin bir başka insan beyniyle ikame edilmesi ( beyin nakli ) ile de "bedene ruh transferi" kavramına ve sözde "insanın da insan yaratabildiği" mesajına vurgu yapılmaktadır. 

4- İnsanın, insan yaratabilmesi teması vasıtasıyla da "insanın Tanrı olabilmesi" yönünde şirk telkininde bulunulmaktadır. Zira Bella, "babası" addettiği cerrahı "God" ( Tanrı ) olarak çağırmaktadır ki cerrahın ismi de zaten "God" kelimesini içermektedir. Aşağıdaki sahne görsel ve repliksel olarak bilinçaltına uygunsuz mesaj vermektedir.

5- Bella'nın sözde hayat deneyimlerinin sadece "cinsellik deneyimlerinden" ( eşcinsellik dahil! ) ibaret olacak şekilde tasvir edilmesi ve nihayet Bella'nın bir genelev fahişesine dönüşmesi de toplumdaki ahlaki değer anlayışının yeniden şekillendirilmesi, ahlaki değer kalıplarının yıkılması mesajını vermektedir. Zira filmin sonundaki bir sahnede Bella ve Bella ile evlenmek isteyen asistan doktor arasında aşağıdaki diyalog dikkat çekmektedir. 







No comments:

Post a Comment