27 Ocak 2019 Pazar

Ankh ... Alfa ve Omega

"Ankh", kökeni antik Mısır'a ait olduğu bilinen ancak evrensel olan ve "Yaşam"ı sembolize eden bir figürdür.


"Ankh" sembolünün Yunan alfabesindeki "Alfa" ( Elif ) ve "Omega" harflerinin birleşmesinden oluştuğu, "Alfa"nın erkekliği, "Omega"nın ise kadınlığı sembolize ettiği ve ikisinin birleşmesinden de "Yaşam" sembolünün tezahür ettiği bilinir.


66 Vahiy 1-"7" İşte BULUTLARLA* geliyor! Her göz O'nu görecek, O'nun bedenini deşmiş olanlar bile. O'nun için dövünecek yeryüzünün bütün halkları. Evet, böyle olacak! Amin.

( * "Bulut" teşbihi, döngü sonundaki gelişin sembolü olarak Kur'an'da da yer almaktadır. "52/44" - Ve in yerav kisfen mines semai sakıtan yekulu SEHABUN MERKUM ( Ve eğer parçayı gökten düşerken görseler, "TOPLANMIŞ BULUT." derler. ) ( Döngü sonunu haber veren bu İncil ve Kur'an ayetlerindeki "7" ve "8" nümerolojisi de önem arzetmektedir. İncil'deki Vahiy suresinin 7. ve 8. ayetleri ve Kur'an'ın 52/44 kodlu ayeti 52 ... "7" ve 44... "8" )

66 Vahiy 1-"8" VAR OLAN, VAR OLMUŞ* ve GELECEK OLAN, Her Şeye Gücü Yeten Rab Tanrı, "ALFA VE OMEGA BEN'İM" diyor.

66 Vahiy 21-6 Bana, "Tamam!" dedi, "ALFA VE OMEGA, İLK VE SON BEN'İM. Susayana YAŞAM suyunun pınarından karşılıksız su vereceğim.

43 Yuhanna 11-25 İsa ona, "Diriliş ve yaşam Ben'im" dedi. "Bana iman eden kişi ölse de yaşayacaktır.

43 Yuhanna 11-26 Yaşayan ve bana iman eden asla ölmeyecek. Buna iman ediyor musun?" *

( * Ayetteki "8" ve "11" nümerolojisi de dikkat çekmektedir. )

İncil'in 66. suresinde İsa'nın geri gelişi tasvir edilmektedir. "İsa" veya "İs" kelimesi kök anlam olarak "Olmak" anlamına gelmekte, İngilizcedeki "Is" ve Almanca'daki "Ist"fiil köklerine kaynak teşkil etmektedir. Ayrıca Fransızca'da "Benim" veya "Ben Varım" anlamına gelen cümlenin "Je Suis" şeklinde yazılıyor olması da İsa'nın aynı zamanda "Var Oluş"un ve "Yaşam"ın sembolü olduğunu da ortaya koymaktadır.

Omega harfi minüskül olarak ω şeklinde yazılır. Bu karakter yan yatmış 3 sayısına benzemektedir. Alfa ( Elif ) harfinin şekli olan 1 ve Omega harfinin şekli olan 3 düşünüldüğünde, Alfa ve Omega harfleriyle Allah kelimesinin Arapça yazılışının ortaya çıktığı görülür.


Haberci İsa'nın 12 havarisi ile birlikte "13" kişilik bir grup oluşturması da Alfa Omega kavramı açısından dikkat çekmektedir.


Alien veya Grey olarak tanımlanan üst boyut varlıklarının formlarının Ankh sembolüne benzemesi dikkat çekicidir. İsa'nın da üst boyut varlığı olduğu gerçeği bu kapsamda önem arzetmektedir.


İsa'nın Brezilya'daki heykelinin, Alfa ve Omega birleşmesinden oluşan Ankh formatında ( Grey Alien formunda ) olması da ilginçtir.


"Ankh" kelimesinin kökeni Farsça'da "Kapı" anlamına gelen "Ank" kelimesidir. Bu çerçevede Ankh işareti, "Kapı" ve "Kapı Açılması"nı sembolize etmektedir. Bir başka deyişle üst boyutlara / alemlere / planlara / frekanslara portal / kapı açılmasının sembolü Ankh'tır.

"Ankebut" ( Örümcek ) kelimesi de "Ank" ( Kapı ) ve "Bud" ( Var Olan, Var Eden ) kelimelerinin birleşmesinden oluşmaktadır. "Ank-i Bud" ( Var Olan / Edilen Kapı ). Zira örümceğin ördüğü "ağ" bir "kapı" işlevi görmektedir. Haberci Muhammed mağarada iken mağaranın girişine ağ ören örümcek esas itibarıyla bir "kapı" inşa etmiştir.

Elektrik akımına ilişkin iki nokta arasındaki "Potansiyel Farkı"'nın birimi "Volt", formülü ise ;

V = I x R

olarak gösterilir. Formülde ;

V = Potansiyel Farkını ifade eden "Voltage" kelimesinin baş harfi
R = Direnci ifade eden "Resistance" kelimesinin baş harfi
I = Akımın şiddetini ifade eden "Intensity" kelimesinin baş harfi

Potansiyel Farkı'nın dolayısıyla elektrik akımının tezahürünü sağlayan iki değişken olan I ve R'nin birimleri sırasıyla Amper ve Ohm'dur. Amper "A" harfi ile Ohm ise "Ω" harfi ile sembolize edilir. Her iki harf te Grek alfabesinde yer almakta olup, "A" ( Alfa ) 1. harf, "Ω" ise 24. ve son harftir.

İncil'in aşağıdaki ayetinde

66 Vahiy 21-6 Bana, "Tamam!" dedi, "ALFA VE OMEGA, ilk ve son benim. Susayana YAŞAM suyunun "PINARINDAN" karşılıksız su vereceğim.

"PINAR" kelimesi bir "Akışı / AKIMI" ifade eder. Bu noktada "Elektrik Akımı", "Alfa" ve "Omega" harfleri ve "Yaşam" kelimesi ilginç bir kompozisyon oluşturmaktadır. Madde alemi olan kainatın özünde "Düalite" ( İkilik ) yani "Değer Farklanması" prensibi bulunmaktadır. ( Bu kavramın sembolü de son yazılarda sıklıkla değinilen "11" sayısıdır. ) Bir başka deyişle "Yaşam Vibrasyonlarının / Titreşimlerinin" oluşabilmesi için ikili bir yapı gerekmektedir. Söz konusu ikili yapıyı oluşturan unsurlardan birinde hasıl olan ve diğerine göre farklılık arzeden durum, nötrlüğü ortadan kaldırarak titreşime ve bu da yaşamın  tezahürüne sebebiyet vermektedir. Bu çerçevede, "Potansiyel Farkı" ve "Değer Farklanması" ifadeleri "Yaşam Vibrasyonlarının / Titreşimlerinin" oluşması veya "Yaşam Veren Akımın" oluşması anlamları açısından özdeşlik arzetmektedir.

Nikola Tesla'nın geliştirdiği "Elektrik Osilatörü"'nün formu da Alfa ve Omega harflerinin birleşmesinden oluşan "Ankh" sembolü açısından dikkat çekicidir.






































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder