28 Haziran 2019 Cuma

Fil Suresi ve Ganesha

İlahi kozmik bilgiler tüm kültürlerde farklı semboller veya kelimeler ile ifade edilse de özde bir bütünlüğü ve üniteyi teşkil etmektedirler.


Hinduizm de okült ezoterik yapısıyla önem arzetmektedir. Pagan olarak nitelenen satanik anlayış, ilahi varlıkların bilinçli ( kasıtlı ve kötü niyetli olarak ) veya bilinçsiz Allah ile muadil addedilmesi - haşa - sonucunda tezahür etmektedir. Bu hususa ilişkin Kur'an'da net ayetler yer almaktadır.

34/41 - Kalu sübhaneke ente veliyyüna min dunihim bel kanu ya'büdunel cinn ekseruhüm bihim mü'minun

( "Sen yücesin. Sen onlardan başka dostumuzsun. Bilakis cinlere kulluk etmekteydiler. Onların çoğunluğu onlara inanmışlardı." derler. )

3/80 - Ve la ye'müraküm en tettehızül melaikete ve nebiyyıne erbaba* e ye'müruküm bil küfri ba'de iz entüm müslimun

( Ve size, melekleri ve habercileri Rabler edinmenizi emretmez. Teslim olanlar olmanızdan sonra, size inkarı mı emreder? )

*Ayetteki “Erbaba” ( Rabler ) kelimesi özünde “Öğretmenler” anlamına gelmektedir. Varlıklar ilim seviyelerine göre elbette birbirlerinin öğretmeni, rabbi olabilirler. Ancak ayette ifade edilen Allahü Teala’ya muadil addedilen, O’nun yerine konan – haşa - varlıklardır.

Hinduizm’de yer alan ve “Yeni Başlangıçların”, “Engellerin Ortadan Kaldırılmasının” ( Portal açılması vesilesiyle farklı boyuta geçiş ) ve “Bilgeliğin” sembolü olan ve “Fil” figürü ile sembolize edilen “Ganesha” ile Kur’an’daki “Fil” suresi arasında anlamsal ve 11 nümerolojisine dayalı uyum gözlemlenmektedir.



“Ganesha” kelimesi “Gana” ( Çokluk, Topluluk ) ve “İsha” ( Lider, Öğretmen ) kelimelerinin birleşmesinden oluşmaktadır. Her iki kelime de Arapça’da yer almakta olup, “Gana” kelimesinin karşılığı “Gani”, “İsha” kelimesinin karşılığı ise “Iys / İsa” kelimesidir. “İsa” kelimesinin “Ganesha” kelimesinde yer alması da dikkat çekmektedir. “İsa / İsha” kelimesi “Olmak” anlamını da taşımaktadır. İngilizce’deki “Is”, Fransızca’daki “Suis” kelimeleri de “Is” kökündendir. Dolayısıyla “Ganesha” kelimesi “Gani Olan” ( Çok, bol olan ) anlamına da gelmektedir. Ayrıca "Kazanmak" anlamında olan İngilizce'deki "Gain" ve Fransızca'daki "Gagner" ( Kazanmak, Çoklamak ) kelimeleri de "Gan" kökünden türemiştir. ) ( "Ganesha" kelimesinin "Güneş" kelimesiyle olan fonetik benzerliği de dikkat çekmektedir. Zira Güneş de satanik paganizmde ilah addedilir. Ayrıca Türkçe'deki "Geniş" kelimesi de hem semantik, hem de fonetik açıdan "Gani" ve "Güneş" kelimeleriyle ilintilidir. )


Yukarıdaki görselde Ganesha’nın “11” bileşeni belirtilmiştir.

105/1 - E (1) lem (2) tera (3) keyfe (4) feale (5) rabbü (6) ke (7) bi (8) ashabi (9) el (10) FİL (11) ( Rab’bin FİL sahiplerini nasıl yaptı görmedin mi? )

105/2 - E lem yec'al keydehüm fı tadlil ( Onların hileli tuzaklarını sapmış ve boşa çıkmış kılmadı mı? )

105/3 - Ve ersele aleyhim tayran ebabil ( Ve onların üzerlerine ebabil kuşu sürüsü gönderdi. )

105/4 - Termıhim bi hıcaratin min siccil ( Onlara ateşte pişmiş çamur tuğlasından taşlar atıyorlardı. )

105/5 - Fe cealehüm ke asfin me'kul ( Böylece onları yenmiş taze ekin yaprağı gibi yaptı. )

Surede “Ashabı Fil” ( Fil Sahipleri ) olarak nitelenen topluluk, ilim üzerine sapan bir kitleyi temsil etmektedir. Dolayısıyla “Fil” kelimesine “kötü anlam” yüklenmemektedir. Benzer durum “İsrailoğulları” ifadesi için de geçerlidir. Kendilerine ilim verilmiştir ancak ilim üzerine sapmışlardır. Yani ilmi insanları birleştirici, toplumsal durumu iyileştirici amaçla değil ayrıştırıcı, kötüleştirici farklı amaçlar doğrultusunda kullanmışlardır.

- Fil suresi 105. sure olup, 5 ayetten oluşmaktadır. 1+0+5+1 = “11”
- Surenin ilk ayeti “11” kelimeden oluşmakta olup, ayetin son kelimesi olan “Fil” 11. kelimedir.
- Fil'in kromozom sayısı 56'dır. 56 sayısının nümerolojik değeri de 11 sayısını vermektedir. ( 5+6 = 11 )

Ayrıca “Fil” kelimesinin İngilizce ve Fransızca’da karşılığı “Elephant”, Almaca’da ise “Elefant” kelimesidir. “Elephant” kelimesinin telafuz itibarıyla “Eleven” ( Onbir ) kelimesine benzerlik arzetmesi dikkat çekmektedir. ( Evvelki bölümlerde incelendiği üzere “Eleven” kelimesi “El” ( Tanrı ) ve “Even” ( Eş ) kelimelerinden oluşmakta olup, okült satanizmde 11 sayısına negatif ve yanlış anlam yüklenerek Allah’tan yüce – haşa – olma gibi sapık bir kavram sembolize edilmektedir. Zira Allahü Teala’nın ilahi mühür sayısı 10’dur. )

"Yükseltmek" anlamına gelen İngilizce'deki "Elevate", Fransızca'daki "Elever" kelimeleri de "Elephant" kelimesiyle ilintili gibidir. Fil büyük ve boyu oldukça yüksek olan bir canlı olduğu için "Büyüklük, Yücelik, Yükselmişlik" anlamına gelen "Elephant" kelimesiyle tanımlanıyor olabilir. "Eleven" / "Elevant" ( Onbir ) kelimesi de bu kapsamda " Yükselten, Üst boyuta yükselten" anlamını taşımakta gibidir. "Eleven" kelimesinin kök kelimesi "İlah, Tanrı" anlamına gelen "El" kelimesidir. İlah, yüce/yüksek addedildiğinden "El+evate" kelimesi "Yüceltmek, Yükseltmek" anlamında kullanılmaktadır.

Ayrıca Arapça alfabesinin "1." harfi olan ELİF de "Eleven" kelimesine fonetik benzerliği ve "1" formuna benzer bir karakter ile sembolize edilmesi açısından dikkat çekmektedir.
Öte yandan, “Fil” kelimesi, Grekçe’de “Sevgi” anlamına gelen bir kelimedir. Batı dillerinde “Phil” ön eki olarak kelime oluşturmada kullanılmaktadır. ( Örnek : PHILosoph ( Phil = Sevgi, Soph = Bilgi ... Bilgiyi Seven / Filozof ), PHILanthrop ( İnsansever ) vb... )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder