Çeviri

Tuesday, April 30, 2024

Çok önemli bir "Nokta"!

"Nokta" kelimesinin etimolojik kökeni Arapça "Nukta" kelimesidir. 

0 sayısı "yokluğu, hiçliği" ve "karanlığı" temsil eden bir kavramdır. Zira matematiksel olarak da sıfır sayısı toplama ve çıkarma işleminde değer arzetmemekte, çarpma işleminde ise çarpıldığı sayıyı "yok etme" yani sıfırlama özelliğine sahiptir.

Germanik kökenli dillerde "Gece"* anlamına gelen "Nacht" ( alm. ) ve "Night" ( ing. ) kelimeleri ile "Yokluk, Hiçlik, Olmazlık, Görünmezlik" anlamlarını temsil eden "Nicht" ( alm. ) ve "Not" ( ing. ) kelimeleri de "Nukta" kelimesi ile ortak kökendendirler. Ayrıca bir noktada toplanma anlamını temsil eden "Düğüm" kelimesinin batı dillerindeki karşılıkları da "Knot" ( ing. ), "Nœud" ( fra. ) ve "Knoten" ( alm. ) olup, bu kelimeler "Nokta" kelimesinin fonetik yansımalarıdır.

* "Gece" kelimesi "Karanlık" anlamını temsil eder ki "Karanlık" da "Yokluk, Görünmezlik" anlamına işaret etmektedir.

Arapça sayı sisteminde 0 sayısı "Nokta" ile simgelenmiştir. 

Tüm maddi ve manevi yaratılışın kökeni de sadece bir "noktadan" ibarettir. Yaratılmış her şey, "sıfır noktası" olarak da ifade edilen o başlangıçtaki noktanın tekrar adetlerinden ( frekanslarından ) oluşmaktadır. Zira harfleri ve sayıları temsil eden şekiller de belirli adetteki noktaların bir araya gelmesiyle tezahür etmektedir.

İncil'in Matta suresinde, tüm yaratılışın "noktalardan" ibaret olduğuna ve her "harfin" de bir nokta niteliğinde olduğuna dolaylı bir ifade ile işaret edilmektedir.

40-Matthew-5-18 Size doğrusunu söyleyeyim, YER ve GÖK ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Yasa'dan ufacık bir HARF ya da bir NOKTA bile yok olmayacak. 

En'am ve Enbiya surelerinin aşağıdaki ayetlerinde de "Habbi" ( Tohum taneleri ), "Neva" ( Çekirdekler ) ve "Ratkan" ( Bitişik ) kelimeleri vasitasıyla "her şeyin tek bir noktanın" açılımından oluştuğuna işaret edilmektedir.

6/95 İnnellahe falikul HABBİ ven NEVA yuhricul hayye minel meyyiti ve muhricul meyyiti minel hayy zalikumullahu fe enna tu'fekun

( TOHUM TANELERİNİ ve ÇEKİRDEKLERİ YARIP AÇAN kesinlikle Allah’tır. O ölüden diriyi çıkarır ve diriden de ölüyü çıkarandır. İşte Allah budur. O halde nasıl döndürülürsünüz? ) 

21/30 E ve lem yerallezine keferu ennes SEMAVATİ vel ERDA KANETA RATKAN FE FETAKNAHUMA ve cealna minel mai kulle şey'in hayy e fe la yu'minun

( O inkar edenler, GÖKLER ve YER kesinlikle BİTİŞİKLERKEN ONLARI AYIRDIĞIMIZI ve diri olan her şeyi sudan oluşturduğumuzu görmüyorlar mı? Artık inanmazlar mı? ) 

Yukarıdaki 21/30 kodlu ayette tasvir edilen "göklerin ve yerin bitişiklerken ayrılmaları" durumu, evrenin oluşumunu "bir noktadan yayılım" olarak tanımlayan "Big Bang" ( Büyük Patlama ) teorisi ile uyum arzetmektedir.

Yaratılıştaki en küçük birim olarak bilinen ve "nokta" addedilen "Atom" kelimesinin kökeninde de Arapça "Adem" ( Yokluk ) kelimesi bulunmaktadır. Zira yapılan detaylı laboratuar incelemeleri atomun içeriğinin "boşluk, yokluk" olduğunu ortaya koymaktadır.

Arapçada "Atom" kelimesinin karşılığı "Zerre" kelimesi olup, bu kelimenin kökü ise "Zer'" ( Tohumlama ) kelimesidir. "Zerre" kelimesi ayetlerde "yaratılmış en küçük olgu" anlamında yer almaktadır.

4/40 İnnellahe la yazlimu MİSKALE ZERRAH ve in teku haseneten yudaifha ve yu'ti min ledunhu ecran azima

( Kesinlikle Allah ZERRELERİN AĞIRLIĞI ÖLÇÜSÜNDE dahi zulmetmez. Eğer iyilik olursa onu kat kat artırır ve indinden büyük ödül verir. )

10/61 Ve ma tekunu fi şe'nin ve ma tetlu minhu min kur'anin ve la ta'melune min amelin illa kunna aleykum şuhuden iz tufidune fih ve ma ya'zubu an rabbike min MİSKALİ ZERRATİN FİL ERDİ VE LA FİS SEMAİ ve la asğara min zalike ve la ekbera illa fi kitabin mubin

( Ve ne iş içinde olursan ol, Kur'an'dan ne okursan oku, siz ona dalmışken, üzerinize şahitler olacağımız iş haricinde iş yapmazsınız. YERDE VE GÖKTE ZERRELERİN AĞIRLIK ÖLÇÜSÜNDEN hiçbir şey Rab’binden kaçamaz. Bundan daha küçüğü ve daha büyüğü apaçık kitapta olması haricinde yoktur. )

"Yokluk" anlamına gelen ve "Atom" kelimesinin de kökeni olan "Adem" ( ءَدَمَ ) kelimesi ile isim olan "Âdem" ( ءَادَمَ ) kelimesi etimolojik olarak ortak kökene haizdirler. "Âdem" kelimesinin ve "Zerre" ( Atom ) kelimesinin kökü olan "Zer" ( ذَر ) kelimesinin ebced değerlerinin aynı ( 9 )  olması da konu bağlamında dikkat çekmektedir.

Âdem ... Elif 1 + Dal 4 + Mim 40 = 45 ... 4+5 = 9

Zer ... Zel 700 + Ra 200 = 900 ... 9

Monday, April 22, 2024

Ahmed ... Rab'bin ismiyle gelen!?

"Hamd" ( Övgü ) kökünden türeme olan "Ahmed" ( أحْمَدُ ) ( Çok övülesi, Çok öven ) kelimesinin ebced değeri 53* olup, bu sayının nümerolojik değeri 8'dir.

* Elif 1 + Ha 8 + Mim 40 + Dal 4 = 53 ... 5+3 = 8

"Ahmed" kelimesi sadece Saff suresinin aşağıdaki ayetinde 35. kelime olarak geçmektedir. ( 35 ... 3+5 = 8 )

61/6 Ve (1) iz (2) kale (3) is (4) ibnu (5) meryeme (6) ya (7) beni (8) israile (9) in  (10) ni (11) resulu (12) allahi (13) iley (14) kum (15) musaddikan (16) li (17) ma (18) beyne (19) yedey (20) iye (21) min (22) el (23) tevrati (24) ve (25)

mubeşşiren (26) bi (27) resulin (28) ye'ti (29) min (30) ba'di (31) i (32) ismu (33) hu (34) AHMEDU (35) fe (36) lemma (37) cae (38) hum (39) bi (40) el (41) beyyinati (42) kalu (43) haza (44) sihrun (45) mubin (46) 

( Ve zamanında Meryem oğlu İsa "Ey İsrailoğulları, kesinlikle ben size, Tevrat'tan o benden öncekini doğrulayıcı ve benden sonra ismi AHMED olarak gelecek olan resulü müjdeleyici olarak Allah’ın resulüyüm. Böylece onlara açık deliller ile geldiğinde "Bu apaçık sihirdir." dediler. )

Mesih İsa'nın söyleminden oluşan ve çoklu anlamlara haiz olan İncil'in Matta suresinin 23-39 numaralı ayetinde Hz. İsa hem kendisine, hem de kendisinden sonra gelecek olan Hz. Muhammed'e mi işaret etmektedir?

40-Matthew-23-39 Size şunu söyleyeyim: 'RAB'BİN İSMİYLE GELEN kutsanmıştır!' diyeceğiniz zamana dek BENİ BİR DAHA GÖREMEYECEKSİNİZ." 

Hz. Muhammed'in ismi olan "Ahmed" kelimesi Allah'ın isimlerinden biri olan "Hamid" ( Övülmüş, Övülesi ) kelimesinden türemiştir. Dolayısıyla Hz. Muhammed esasen "Allah'ın ismiyle" veya İncil ayetindeki ifadeyle "Rab'bin ismiyle" gelmiştir. 

Yukarıdaki İncil ayetinde Mesih İsa'yı "tekrar görmenin" yani büyük döngü sonunda Mesih İsa tesirlerini ( sonsuz yaşam tesirleri )  hissetmenin yegane yolunun Hz. Muhammed'in Allah'ın nebi resulü olduğuna inanmak olduğu bildirilmekte gibidir. Aşağıdaki nümerolojik durum da konu bağlamında teyid niteliğindedir.

- İncil ayetinin numarası olan 23-39 kodundaki sayıların nümerolojik değerleri 5 ve 3 olup ortaya 53 ( 5+3 = 8 ) sayısı çıkmaktadır ki bu sayı "Ahmed" kelimesinin ebced değeridir. 

- Ayrıca Saff suresinin yukarıdaki ayetindeki "Ahmed" kelimesinin sıra numarası da 35 olup, yine 3 ve 5 sayıları ve 8 ( 3+5 = 8 ) nümerolojisi tezahür etmektedir.

Mesih. İsa'ya imanın, mümin olmanın gereği olduğu Nisa suresinin aşağıdaki ayetinde bildirilmektedir.

4/159 Ve kesinlikle kitap sahiplerinden olanlar ölümlerinden önce mutlaka O'na ( Mesih İsa ) inanacaklardır. Ayağa kalkış gününde O, onlara şahit olur. 

Mesih İsa'nın, kendisine inananlara, ölümleri sonrasında şahitlik etmesi, "Mesih İsa'nın tekrar görülmesi", "Mesih İsa'nın ikinci gelişi" anlamlarını temsil ediyor olması kuvvetle muhtemeldir. 

Zavallı Şeyler!

Hollywood ( Kutsal Orman / Kutsal Tahta ) isimli satanik tarikatın asli işlevinin, küreselcilerin satanizm anlayışının yani insanların veya cinlerin Allah'a şirk koşulmasına dayalı Tek Dünya Devleti ( yeni Babil ) hedefinin kitlesel telkinini yapmak ve toplumu bu yönde kodlamak olduğuna evvelki bölümlerde değinilmişti.

Hollywood tarafından her yıl organize edilen Oscar sinema ödülleri, güncel küresel gündemin iletişimini, küreselcilerin kriterlerine göre, en etkin şekilde yapan filmlere verilmektedir. Bu noktada filmin, kitleler tarafından beğenilip, beğenilmemesinin hiçbir önemi bulunmamakta olup, tek kriter önceden belirlenmiş mesajların verilip verilmemesidir. Bu çerçevede "IMDB Puanı" olarak bilinen skorlama sistemi de, hangi filmin izlenmesi isteniyorsa o filme en yüksek puanın verilmesi esasına dayanmaktadır. 

2023 yılında "Poor Things" ( Zavallı Şeyler ) isimli film "11" dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve 4 dalda Oscar ödülü kazanmıştır. 

Yoğun ve açık cinsellik sahneleri içeren filmde, kocasının yaşattığı esaret hayatından kurtulmak için intihar eden ve ölmek üzereyken GODwin Bexter isimli marjinal bir cerrah tarafından beyni çıkarılarak yerine hamile olduğu çocuğun beyni konan ve tekrar hayata döndürülen Bella isimli bir  kadının "yeni yaşam deneyimi" konu edilmektedir. 

1- Kadının yeni bir hayata başlaması ve her şeyi yeniden öğreniyor olması, küresel Great Reset ( Büyük Sıfırlama ) kavramına ve Yeni Dünya Düzeni'nde yeniden zihinsel formatlamaya maruz bırakılmak istenen insanlığa işaret etmektedir.

2- Filmin ismi olan "Zavallı Şeyler" ifadesi de batınen, Yeni Dünya Düzeni kapsamında nesneleştirilerek ( "şey"leştirilerek ) küresel şeytanların tam tahakkümü altına girmesi hedeflenen "insanlığı" temsil etmektedir. ( Dijital teknoloji vasıtasıyla insanın, IOT ( Internet of THINGS/ ŞEYLERİN Interneti ) kapsamındaki bir "Şey" haline dönüştürülmesi hedefi de filmin ismiye uyum arzetmektedir. )

3- Bir insanın beyninin bir başka insan beyniyle ikame edilmesi ( beyin nakli ) ile de "bedene ruh transferi" kavramına ve sözde "insanın da insan yaratabildiği" mesajına vurgu yapılmaktadır. 

4- İnsanın, insan yaratabilmesi teması vasıtasıyla da "insanın Tanrı olabilmesi" yönünde şirk telkininde bulunulmaktadır. Zira Bella, "babası" addettiği cerrahı "God" ( Tanrı ) olarak çağırmaktadır ki cerrahın ismi de zaten "God" kelimesini içermektedir. Aşağıdaki sahne görsel ve repliksel olarak bilinçaltına uygunsuz mesaj vermektedir.

5- Bella'nın sözde hayat deneyimlerinin sadece "cinsellik deneyimlerinden" ( eşcinsellik dahil! ) ibaret olacak şekilde tasvir edilmesi ve nihayet Bella'nın bir genelev fahişesine dönüşmesi de toplumdaki ahlaki değer anlayışının yeniden şekillendirilmesi, ahlaki değer kalıplarının yıkılması mesajını vermektedir. Zira filmin sonundaki bir sahnede Bella ve Bella ile evlenmek isteyen asistan doktor arasında aşağıdaki diyalog dikkat çekmektedir. 







Sunday, April 21, 2024

Körler, Sağırlar, Dilsizler ... Hipnozdakiler

Kökeni Grekçedeki "Hupnos" ( Uyku ) kelimesi olan "Hipnoz" kelimesi psikolojide "Çevresel farkındalığın kaybolduğu, dış telkine yatkınlığın oluştuğu yapay uyku hali" ifadesini tanımlayan kavram olarak kullanılmaktadır. 

Hipnoz hali, süjenin hipnoza meyilli ve istekli olması yani dış telkinlere açık bir ruhsal / zihinsel yapıya sahip olması durumunda tezahür edebilmektedir. Hipnoz ile telkin ve zihin programlama operasyonunun temelini, bir kodlama niteliği arzeden çoklu kelime tekrarları vasıtasıyla idrak mekanizmasının blokajı ( süjenin kontrolünden çıkarılması ), zihnin istenen  şekilde yeniden kodlanması ve dışarıdan kontrol edilebilir hale getirilmesi oluşturmaktadır. Bir başka deyişle hipnoz ile telkin operasyonu süjenin akletme yeteneğinin bloke edilmesi olarak da tanımlanabilmektedir. Bir olgunun, görsel veya işitsel olarak çoklu tekrarına maruz kalınmasının belirli bir süre sonra bilinçaltında kodlanmaya, programlanmaya ve dışarıdan kontrol edilebilir hale gelmeye vasıta olduğu bilinen bir gerçektir. Hipnotik telkin operasyonunun diğer isimleri de konuşma dilinde ve ayetlerde de yer alan "Sihir"*, "Büyü" kelimeleridir. ( * "Sihr" kelimesinin kök anlamı "Buyruğa alma" olup, bu anlam hipnoz ile zihin kontrolünü net olarak tanımlamaktadır. )

Hipnoz metoduyla süjeye, alışkanlıklarının terkettirilebildiği, değer yargılarının ve olgulara yönelik algılarının ve duygularının değiştirilebildiği, hedeflenen düşünce, tutum ve davranış moduna girmesinin sağlanabildiği bilinmektedir. Bu hususa ilişkin birçok örnek kaynaklarda yer almaktadır.

İnsanların negatif nitelikli algı, duygu, düşünce ve tutum kalıplarına hapsedilmesi ve gerçekten uzaklaştırılması yoluyla tesis edilmiş olan seytani küresel tahakküm sisteminin temelinde de "kitlesel hipnoz operasyonu" ( algı operasyonu ) bulunmaktadır.  

Bu çerçevede, kabul edilegelmiş, normlaştırılmış, usül haline getirilmiş ve insanların olağan olarak kabullenmeleri sağlanmış birçok husus esasen insanın öz yapısına ve olması gerekene ters ve yanlıştır. Bu hususların detayları evvelki bölümlerde defaatle incelenmiştir.

Çok tekrarlı iletişime dayanan hipnotik telkinin en açık örneklerine ticaret ve siyaset ortamında şahit olunmaktadır. Misalen reklamlar, nimetin bir zümre tarafından gasp edilerek insanlara şirketler vasıtasıyla satılmasını normlaştırmış şeytanların, insanlık üzerinde uyguladığı bir hipnoz operasyonudur. Keza "Marka" kavramı da adeta insanların bağlanması istenen bir "put" niteliğindedir. Şirketlerin tiyatrosundan ibaret olan siyasette de yegane teknik çok tekrarlı kitlesel hipnozla telkin ve vaade dayalı ikna uygulamasıdır.

Kur'an ayetlerinde "hipnoz" halini tasvir eden ifadeler "Sağırlar, Dilsizler, Körler" ve "Sihirlenmişler" ifadeleriyle temsil edilmektedir.

2/18 Sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık onlar dönmezler. 

2/171 Ve o inkar edenlerin misali, çağrı ve bağırma haricindekini duymamasından dolayı  o haykıranın misali gibidir. Sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Onlar akıl etmezler.

8/22 Kesinlikle debelelenlerin en kötüleri Allah’ın indinde sağırlar ve akıl etmeyen dilsizlerdir. 

Yukarıdaki ayetlerde zikredilen "Sağır, dilsiz, kör" sıfatları, idrak mekanizması bloke olmuş ve dolayısıyla akletme yeteneğini yitirerek gerçekten uzaklaşmış olanları tanımlamaktadır.

23/89 "Allah için." diyecekler. De ki: "O halde nasıl sihirlenirsiniz?"  

Hipnotik esaret tuzağına düşmemenin yolu ise şüphe, korku ve cehalet üçgeninin dışına çıkmakla yani ilimle mümkün olabilmektedir.

11/17 ...  O halde ondan ŞÜPHE İÇİNDE OLMA. Kesinlikle o Rab’binden gerçektir ve lakin insanların çoğunluğu inanmazlar.

3/175 Kesinlikle bu size ŞEYTANDIR. Dostlarını korkutur. O halde, eğer inananlar iseniz, ONLARDAN KORKMAYIN da benden korkun.

6/35 .... O halde kesinlikle CAHİLLERDEN OLMA.

Monday, April 15, 2024

Gece nimeti, Sekinet ve 7

"Gece" vakti, göksel frekansların muhtelif kozmik blokajlardan arınmış şekilde en etkili olarak iletilebildiği döngüdür. Dinginliğin hakim olduğu bu döngüde insanın algı seviyesi yükselmekte, öğrenme ve ilmi gelişim kapasitesi maksimize olmaktadır. Dolayısıyla gecenin, "oldurmaya", "olgunlaşmaya" ve "tamamlanmaya" vasıta olan bir nimet olduğu ifade edilebilir.

Kur'an'ın "Leyletel Kadr" ( Kadir Gecesi ) olarak tanımlanan zaman diliminde indirilmeye başlanmış olması da yukarıda belirtilen hususlarla uyum arzetmektedir. "Kadir" suresinin numarası olan 97 sayısının nümerolojik değerinin 7 ( 9+7 = 16 ... 1+6 = 7 ) olması da, yukarıda belirtildiği üzere "döngü sonu", "tamamlanma" ve "olgunlaşma" kavramlarıyla nümerik uyum arzetmektedir. Ayrıca "Kadir" kelimesinin ebced değeri 304 olup, bu sayının nümerolojik değeri de 7 ( 4+0+3 = 7 )'dir.

97/1 Kesinlikle biz onu ( kur'an'ı ) KADİR GECESİNDE indirdik.

97/2 Ve KADİR GECESİNİN ne olduğunu sana ne bildirir?

97/3 KADİR GECESİ bin aydan daha hayırlıdır.

97/4 Melekler ve ruh, Rab’lerinin izni ile ONUN içinde her işten inerler.

97/5 O tanyerinin ağarmasına, şafakın doğuşuna kadar selamdır, emniyettir.

"Leyl" ( Gece ) kelimesinin ebced değeri de 70 ( Lam 30 + Ya 10 + Lam 30 = 70 )'dir.  Zikir frekansına işaret eden 70 sayısının "tamamlama", "oldurma", "gerçekleştirme" sayısı olduğu Tevbe suresinin aşağıdaki ayetinde tersten misalleme yoluyla bildirilmektedir. 

9/80 Onlara af iste veya onlara af isteme. Onlar için YETMİŞ KERE af istesen de Allah onlara af eylemeyecektir.

Allahu Teala'nın "oldurma, yaratma" emrini temsil eden "Kun" ( Ol ) keimesinin ebced değeri de 70 ( Kef 20 + Nun 50 = 70 )'dir. 

"Kur'an" kelimesi Kur'an'da 70 kere tekrarlanmaktadır.

İlimde ve imanda derinleşmek isteyen inananların az uyumaları ve gece vakitlerinde duaya kalkarak kur'an okumaları gerektiği de ayetlerde bildirilmekte ve ayrıca Hz. Musa'nın kırk gecelik ilim sürecinden de bahsedilmektedir. En'am suresinin 96. ayetinde gecenin "Sekinet" olduğu bildirilmektedir. Ayetlerde "Tabuti sekine" ve "Kalbe sekinet indirilmesi" ifadelerinde yer alan "Sekinet" kelimesi ilahi kozmik plandan ilim transferini yani vahiy mekanizmasını tanımlayan bir kelimedir. "Sekinet" kelimesi "Yerleşme, Yerleştirme" anlamlarına gelmekte olup, "ilmin kalbe yerleştirilmesi" ifadesiyle uyum arzetmektedir. ( Mesken, İskan ve Sakin kelimeleri de ortak SKN kökündendirler. )

"Sekinet" kelimesinin "İlim" anlamını temsil ettiği aşağıdaki ayetlerin kodlarındaki rakamların toplamlarının nümerolojik değerleri 7'dir. ( 2/248 ... 16 ... "7" ve 48/4 ... 16 ... "7" )

2/248 Ve habercileri onlara, "O'nun mülkünün, hükümdarlığının ayeti, size içinde Rab’binizden SEKİNET olan, Musa’nın ve Harun’un ailesinin terkettiklerinden bakiye olan tabutla gelmesidir. Onu melekler taşıyacaktır. Eğer inananlarsanız, bunun içinde kesinlikle size ayet vardır." dedi.

48/4 İnananların inançlarını inançlarıyla artırmak için kalplerinin içine SEKİNETİ indiren O'dur. 

Gece duasına ve okumasına işaret edilen ayetler;

2/51 Ve zamanında Musa’ya kırk GECE vaad ettik.

7/142 Ve Musa'ya otuz GECE vaad ettik ve onu on ile tamamladık. Böylece Rab’binin zamanı kırk GECEYE tamamlandı.

3/113 Kitap sahiplerinden olanlar eşit değillerdir. Ayakta duran, doğru topluluk vardır ki, Allah’ın ayetlerini GECENİN geç vakitlerinde, yere kapanarak OKURLAR.

76/26 Ve GECEDEN O’na yere kapan ve geceleyin onu uzunca öv.

89/2 Ve on GECE,

Monday, April 8, 2024

Cehennem içecekleri?!

Cennet ( Örtülme, Korunma, Kaplanma, Gizlenme ) ve Cehennem ( Yakıcı, Sıcak ) kelimelerinin esasen "mekândan" ziyade "ruhsal hali" tasvir eden kavramlar olduğuna evvelki bölümlerde değinilmişti. Bu kavramların "mekân" olarak düşünülmesi durumunda ise Dünya olarak bilinen kaba madde planının insanlar tarafından farkedilemeyen veya "farkedilmek istenmeyen" Cehennem olduğu da en aşağıda linki bulunan bölümde incelenmişti.

Ayetlerdeki Cennet ve Cehennem tasvirleri, içerdikleri teşbih ve sembolizm vasıtasıyla esasen insanların sürekli şahit oldukları gerçeklere ışık tutarak onları, içinde bulundukları hal ve mekân konusunda farkındalığa çağırmaktadır.

Bu bağlamda, Cehennem tasvirleri arasında yer alan "cehennem içeceği" kavramını temsil eden sembolik nitelemeler olan "Main sadid" ( İrinli su ), "Hamim" ( Sıcak, Kaynar, Yakıcı ) ve "Ğassak" ( İçilemez Soğuk sıvı ) kelimeleri, küresel şeytanların Rab'be "şirk" koşma merkezleri olan "şirketleri" kanalıyla, "içecek" olarak insanlara sundukları sağlığa zararlı "sıvılara" işaret etmekte gibidirler. 

14/16 Min (1) verai (2) hi (3) CEHENNEMU (4) ve (5) YUSKA (6) min (7) MAİN (8) SADİD (9) 

( Onun ardından CEHENNEMDİR ve irinli SUdan SULANIR, İÇİRİLİR. )

38/57 Haza (1) fe (2) li (3) yezuku (4) hu (5) HAMİMUN (6) ve (7) ĞASSAK (8) 

( Budur. O halde onu tatsınlar. KAYNAR SUYU ve İÇİLEMEZ SOĞUK İRİNİ. )

Temeli gazlı su olan söz konusu sıvılar yüksek seviyede asidik nitelik ( pH 3 ) arzetmektedir. Asidin, yukarıdaki ayetlerle uyumlu olarak "kaynatma, yakma" etkisi mevcuttur. İçeriklerindeki yüksek seviye şeker veya yüksek fruktozlu mısır şurubu, fosforik asit ve kafein ise sağlık üzerinde olumsuz etkileri olan maddelerdir. Bu etkiler obezite, diyabet ( insülin direnci ), kardiyovasküler sorunlar, kalp hastalığı, uykusuzluk, asabiyet, metabolik sendrom olarak sıralanmaktadır.

Bu kapsamda semantik ve nümerik tespitlere konu olan bazı bilgiler şöyledir.

Küresel bazda, yoğun medya telkini vasıtasıyla yapılan zihin programlama ( kodlama ) sonucunda neredeyse suya tercih edilir hale gelmiş bir içecek olan "Coca Cola"'nın ilk tanıtımı 08.05.1886'da yapılmıştır. Bu tarihi oluşturan rakamların toplamı olan 36 ( 0+8+0+5+1+8+8+6 = 36 ) sayısının nümerolojik değeri 9'dur. Ayrıca 36 sayısındaki 3 ve 6 rakamları üç adet 6 rakamına yani 666 sayısına işaret etmekte gibidir.

Logodaki iki büyük "C" harfinin uçları "ejderha kuyruğu" gibi uzatılmış olup, ikinci büyük "C" harfinin alt ve üst kısmında "6" sembolizmi yer almaktadır. Yukarıda yer alan iki ayetteki "Yuska" ( İçirilir, Sulanır ) ve "Hamim" ( Kaynar, Kaynayan, Sıcak ) kelimelerinin sıra numaraları da 6'dır.

Mısırlı müftü Hasaneyn el Mahluf 11.09.1951 yılında Coca Cola için helal fetvası vermiştir. Anılan tarihi oluşturan rakamların toplamı olan 27 ( 1+1+0+9+1+9+5+1 = 27 ) sayısının nümerolojik değeri yine 9 sayısını vermektedir. Ayrıca fetvanın günü ve ayı, küresel şeytani operasyonların sembolü olan 9/11 kodunu içermektedir.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Coke_Fatwa#:~:text=On%20September%2011%2C%201951%2C%20an,were%20permissible%20under%20Islamic%20law.

Kur'an'da "cehennem içeceği" kavramından "Main sadid" teşbihiyle ilk kez bahsedilen yukarıdaki ilk ayette 9 kelime bulunması ve ayetin son kelimesi olan "Sadid" ( صَدِيدٍ ) ( İrin ) kelimesinin ebced değeri olan 108 sayısının nümerolojik değerinin 9 ( 1+0+8 = 9 ) olması da dikkat çekmektedir.

Ayrıca yukarıdaki ikinci ayetin son kelimesi olan "Ğassak" ( غَسَّاقٌ ) ( İçilemez ve soğuk olan, İrin ) kelimesinin ebced değeri olan 1161 sayısının nümerolojik değeri de 9 ( 1+1+6+1 = 9 )'dur.

Anılan şirketin, "Monster" ( Canavar ) isimli bir başka "içecek" şirketinde de ortaklığı bulunmaktadır. Bu şirket "Monster" ve "Burn" ( Yak, Yan ) markalı "içecekleri" piyasaya sürmüştür.

Logosu, Aramik alfabedeki üç adet "Vav" ( 𐡅 ) harfinden oluşan "Hell" ( Cehennem ) markalı sıvı da kendinden tanımlı diğer bir "cehennem içeceği"dir. "Vav" ( 𐡅 ) harfinin sıra değeri 6 olup, üç adet "Vav" harfi 666 sayısını oluşturmaktadır ki bu sayı İncil'in Vahiy bölümündeki 18 ( 6+6+6 = 18 ... 1+8 = 9 ) numaralı ayette "Canavarın sayısı" olarak tanımlanmaktadır.

66-Vahiy-13-18 Bu konu bilgelik gerektirir. Anlayabilen, CANAVARIN SAYISINI hesaplasın. Çünkü bu sayı insanı simgeler. Sayısı ALTI YÜZ ALTMIŞ ALTI'dır. 

"Hell" içeceğini üreten şirketin sahiplerinin isimleri "Ernő BARABÁS Jr." ve "Zsolt BARABÁS"'tır. Yine İncil'in Matta suresinde, inkarcı zalimlerin Mesih İsa'ya tercih ettikleri azılı mahkumun isminin "Barabbas" olması da ilahi nizamın batıni bir kodlaması, bir işareti niteliğindedir.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2024/03/dunyann-gercek-yuzu-cehennem.html


Friday, April 5, 2024

"İşta sana anahtar!"

Kur'an'ın ilk suresi olan "Fatiha" ( Açılış ) suresi ve "Mefatihul gayb" ( Gaybın anahtarları ) ifadesinin yer aldığı tek ayet olan En'am suresinin 6/59 kodlu ayeti halden hale geçiş "anahtar"ı niteliğinde olan 7, 9, 11 sayıları ve İkili Yedi ifadesi açısından dikkat çekmektedir.

1/1 Bi (1) ismi (2) allah (3) er (4) rahman (5) er (6) rahim (7)

( Şefkatli, merhametli Allah'ın ismi ile, )

1/2 El (1) hamdu (2) li (3) allahi (4) rabbi (5) el (6) alemin (7)

( Övgü alemlerin Rab’bi Allah içindir. )

- Fatiha suresinin 1/1 kodlu ilk ayetinde 7 kelime bulunmaktadır. ( 11 ve 7 ... İkili Yedi ve 9 ( 1+1+7 = 9 )

- Fatiha suresinin ilk iki ayetinde 7'şer kelime bulunmaktadır. ( İkili Yedi )

- Fatiha suresinde 49 kelime bulunmaktadır. ( 7x7 = 49 ... İkili Yedi )

- İlk iki ayet heceleme itibarıyla da 9 ve sayılarını barındırmaktadır.

1/1 Bis 1 mil 2 la 3 hir 4 rah 5 ma 6 nir 7 ra 8 him 9

1/2 El 1 ham 2 du 3 lil 4 la 5 hi 6 rab 7 bil 8 a 9 le 10 min 11

"Gayb" kelimesi "Bilinmeyen, Yokluk" anlamlarını temsil etmekte olup, En'am suresinin 6/59 kodlu ayetinde "Bilinmeyen"in "Anahtarları" olduğu bildirilmekte ve dolaylı olarak Kur'an'daki "harf, kelime ve sayılara" dikkat çekilmektedir.

6/59 VE (1) İNDE (2) HU (3) MEFATİHU (4) EL (5) GAYBİ (6) LA (7) YA'LEMU (8) HA (9) İLLA (10) HU (11) ve (12) ya'lemu (13) ma (14) fi (15) el (16) berri (17) ve (18) el (19) bahr (20) ve (21) ma (22) teskutu (23) min (24) verakatin (25) illa (26) ya'lemu (27) ha (28) ve (29) la (30) habbetin (31) fi (32) zulumati (33) el (34) erdi (35) ve (36) la (37) ratbin (38) ve (39) la (40) yavisin (41) illa (42) fi (43) kitabin (44) mubin (45) 

( VE GAYBIN ANAHTARLARI O'NUN İNDİNDEDİR. ONLARI O'NDAN BAŞKASI BİMEZ. Karada ve denizde ne varsa bilir. Yaprak düşmez ki O onu bilmesin. Toprağın karanlıklarında ne bir tohum tanesi, ne yaş, ne de kuru bir şey yoktur ki apaçık kitabın içinde olmasın. )

- Ayetin ilk cümlesi olan "Ve indehu mefatihul gayb" ( Ve gaybın anahtarları O’nun indindedir. ) cümlesinin ebced  değeri 1701'dir. Bu sayı hem İkili Yedi ( 11 ve 7 ) ifadesini içermekte, hem de nümerolojik olarak 9 sayısını temsil etmektedir. ( 1+7+0+1 = 9 )

- Ayette 45 ( 4+5 = 9 ) kelime bulunmaktadır.

- Ayetin kodunda ( 6/59 ) da 11 nümerolojisi mevcuttur. 6/59 ... 6 ve 5 ( 5+9 = 14 ... 5 ) ... 6+5 = 11

- Ayetin ilk cümlesi 6 kelimeden, ikinci cümlesi ise 5 kelimeden oluşmaktadır. ( 6+5 = 11 )

- Ayetin numarasının nümerolojik değeri ile ayetin ilk cümlesindeki kelime adedinin toplamı da 11 sayısını vermektedir. ( 5+9 = 14 ... 1+4=5 ve 6 ... 5+6 = 11 ) 

Cinn suresinin aşağıdaki ayet ikilisinde Allahu Teala'nın, "Gayb ilmini" sadece razı olduğu resullerine açtığı bildirilmekte olup, bu ayet ikilisinde de 9, 11 ve İkili Yedi nümerolojisi mevcuttur.

72/26 ALİMU (1) EL (2) ĞAYBİ (3) fe (4) la (5) yuzhiru (6) ala (7) ĞAYBİ (8) hi (9) ehaden (10) 

( GAYBI BİLENDİR. GAYBINI hiçbir kimseye açıp meydana çıkarmaz. )

72/27 İLLA (1) MEN (2) İRTEDA (3) MİN (4) RESULİN (5) fe (6) inne (7) hu (8) yesluku (9) min (10) beyni (11) yedey (12) hi (13) ve (14) min (15) halfi (16) hi (17) rasaden (18) 

( RESULDEN O RAZI OLDUĞU HARİÇ. Kesinlikle O, önünden ve arkasından gözetleyenler salar. )

- İlk ayette "Gayb" kelimesi iki kere zikredilmekte olup, bu kelimenin sıra numaralarının toplamı 11 ( 3+8 = 11 ) olmaktadır.

- İlk ayetin sure numarası ( 72 ) ve ayet numarası ( 26 ) ile ayetteki kelime adedinin ( 10 ) toplamı iki adet 9 tezahürüne vasıta olmaktadır.

72 ve 36 ( 26+10 ) .... 9 ve 9

- İkinci ayetin sure numarası ve ayet numarası ( 72/27 ) 2 ve 7 sayılarından oluşmaktadır. Bu durum hem iki adet İkili Yedi, hem de iki adet 9 ( 7+2 veya 2+7 ) tezahürüne vasıta olmaktadır.

Yaşamındaki ve eserlerindeki semantik ve nümerik nitelikler itibarıyla ezoterik bir fenomen izlenimi veren Barış Manço'nun "Anahtar" isimli şarkısı, bu şarkının sözlerinde "Bilmece" ( Gayb! ) kelimesinin ve "İşte sana anahtar" ifadesinin geçmesi ve "Bilmece" olarak nitelenen kelime grubunda 9 nümerolojisi bulunması konu bağlamında uyum arzetmektedir. 

"BEŞ Akif BİR saat kulesi

İKİ kule BİR Fatih

BEŞ Fatih BİR Mevlana

İKİ Mevlana BİR Sinan"

5+1+2+1+5+1+2+1 = 18 ... 1+8 = 9

Not: Takdir edileceği üzere "Anahtar" şarkısı örneğinin verilmesinin amacı, ismi anılan sanatçıya herhangi bir ulvi ve kudsi anlam yükleyip ayrıştırmak olmayıp sadece eserdeki semantik ve nümerik yapıya dikkat çekmektir. Zira yüce Rab'bin tesis ettiği ilahi kozmik sistem muhtelif vesilelerle her insanı kelimesel ve sayısal iletişim için vasıta kılmaktadır. Dolayısıyla, ayetlerdeki semantik ve nümerik kodlarla uyumlanma ( senkronizasyon ) esasen herkesin hayatında sürekli tezahür etmektedir. Mesele bunların farkedilebilmesi meselesidir. ( Anılan sanatçının yüksek bir farkındalık seviyesinde olduğu, ezoterizme olan ilgisi ve edindiği ilmi eserlerine yansıtığı da bilinmektedir. )

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/08/hece-olcusu-hurufu-mukatta-ve-fatiha.html?m=1

https://kuranilmi.blogspot.com/2019/01/bars-manconun-numerolojik-gizemi.html?m=1

Thursday, April 4, 2024

Hacc ile halden hale geçiş ve 11

"Hacc" ( حج ) kelimesi, genel anlam olarak "kutsal mekan ziyareti" ( Örnek: Ka'be ziyareti ) anlamında kullanılıyor olsa da kök anlam itibarıyla "Bir şeyin etrafında dolanma, Dönme, Bir yerden bir yere intikal, Geçiş" anlamlarını içermektedir. İbranicedeki "Hag" ( Dolanma, Dönme ) ve İngilizcedeki "Hug" ( Sarılma, Kucaklama ) kelimeleri de ortak HC / HG kökündendir. 

Hacc, fiziksel mekan değişimine dayalı bedensel bir eylem olmakla birlikte, ifası esnasında ruhsal değişim ve halden hale geçiş vasıtası da olan bir fenomendir. Zira Ka'be ziyareti kendilerine nasip olmuş inananlar, ziyaretleri esnasındaki ruhsal durumlarını "yoğun heyecan" ve "mutluluk" olarak tarif etmektedirler. Zira hacıların, Ka'be ziyareti esnasında "ağladıkları" sıkça görülmektedir. Bu durum, yoğun duygusal değişimden ve ruhsal halden hale geçişten kaynaklanmaktadır. 

"Hacc" kelimesi, nümerik yapısı ve Kur'an'daki tekrarlanma durumu itibarıyla, halden hale geçişin sembolü olan 11 sayısıyla uyum arzetmektedir.

- "Hacc" ( حَجِّ ) kelimesinin ebced değeri 11'dir. ( Ha 8 + Cim 3 = 11 )

- "Hacc" kelimesi Kur'an'da 11 kere tekrarlanmaktadır.

Tablodaki sıralama, "Hacc" kelimesinin farklı telaffuzlarının alfabetik sıralamasına göredir.

- "Hacc" kelimesinin geçtiği ayetlerin sure numaralarının toplamı olan 65 sayısının nümerolojik değeri 11'dir.

- "Hacc" kelimesinin geçtiği ayetlerin numaralarının toplamı olan 1575 sayısının nümerolojik değeri ise 9'dur. 9 ve 11 sayıları, boyut portalı açılışı ve halden hale geçişin sembolü olan 9/11 koduna ve 11 sayısına işaret niteliğindedir.

- Kur'an'da "Hacc "kelimesinin isim olarak ilk kez geçtiği ayetin sure numarası 2, ayet numarası 189 ( 1+8+9 = 18 ... 1+8 = 9 )'dur. Bu iki sayının nümerolojik değerlerinin toplamı 11 ( 2+9 = 11 ) olmaktadır.

Wednesday, April 3, 2024

Hurufu mukatta ve 19 kodu

Hurufu mukattayı "Kitabın ayetleri" yani Kur'an'ın kodları olarak niteleyen ilk cümle, 10. sure olan Yunus suresinin ilk ayetinde yer almaktadır. 

10/1 Elif (1) lam (2) ra (3) tilke (4) ayatu (5) el (6) kitabi (7) el (8) hakim (9) 

( Elif lam ra. Bunlar hakim kitabın

ayetleridir. ) 

"Yunus" ( يُونُس ) kelimesinin ebced değeri olan 126 sayısının nümerolojik değeri 9'dur.

Yunus suresinde 109 ayet bulunmaktadır.

Hurufların zikredildiği yukarıdaki ayette 9 kelime bulunmaktadır.

Ayetin sure numarası ( 10 ) ile ayetteki kelime adedi ( 9 ), 19 sayısına işaret etmektedir.

Ayetin numarası ( 1 ) ile ayetteki kelime adedi ( 9 ) de, 19 sayısına işaret etmektedir.

Ayetin ( الر تِلْكَءَايَاتُالْكِتَابِالْحَكِيم ) ebced değeri 1656 olup, bu sayının nümerolojik değeri de 9'dur.

Hurufu mukattanın "Kitabın ayetleri" olduğunu bildiren ikinci ayet ise Yusuf suresinin ilk ayetidir. Bu ayetin de numarası 1'dir ve yine 9 kelimeden oluşmaktadır.

12/1 Elif (1) lam (2) ra (3) tilke (4) ayatu (5) el (6) kitabi (7) el (8) mubin (9) 

( Elif lam ra. Bunlar apaçık kitabın ayetleridir. )

Hicr suresinin aşağıdaki ayetinde de aynı mesaj verilmektedir. Ayetin numarası 1 olup, ayetteki "Kur'an" kelimesi 9. kelimedir. Ayette 10 keime bulunmakta olup, bu sayı 1+9 işleminin sonucu ve 19 sayısının nümerolojik değeridir.

15/1 Elif (1) lam (2) ra (3) tilke (4) ayatu (5) el (6) kitabi (7) ve (8) KUR'ANİN (9) mubin (10) 

( Elif lam ra. Bunlar kitabın ve apaçık Kur'an'ın ayetleridir. ) 

Ayrıca ayetin 10 ( 1+0 = 1 ) kelimeden ve 27 ( 2+7 = 9 ) harften oluşması da nümerolojik olarak 19 sayısının tezahürüne vasıta olmaktadır.

Lokman suresinin ilk iki ayetinde de yine aynı mesaj verilmekte ve bu iki ayet  toplam 9 kelimeden oluşmaktadır.

31/1 Elif (1) lam (2) mim (3) 

( Elif lam mim )

31/2 Tilke (1) ayatu (2) el (3) kitabi (4) el (5) hakim (6)

( Bunlar hakim kitabın ayetleridir. )

Kayaların oğlu ...

Son seçim sürecinde, seçime katılan kurumların tanıtım şarkıları arasında Barış Manço'nun "YENİ BİR GÜN"! isimli albümündeki "Anlıyorsun değil mi?" şarkısının uyarlaması da yer almıştır.

İsmini, toplumsal ruh halinin güncel durumunu tasvir eden ve yeni döngü başlangıcını simgeleyen "Yeni Bir Gün" ifadesinden alan albümün 7. sıradaki ( döngü sonunu simgeleyen sayı ) parçasının ismi "2024"'tür. 2024 sayısının nümerolojik değeri olan 8 sayısı ise yeni döngü başlangıcının ve sonsuz döngünün nümerik sembolüdür. 

Dolayısıyla, nümerolojik değeri 7 olan 2023 yılında 100 yıllık döngü sonlanmış, nümerolojik değeri 8 olan 2024 yılında ise yeni bir döngü başlamıştır.

Barış Manço'nun, Cumhuriyet'in 100. yılına, "yeniden doğuş" temasıyla atıfta bulunduğu 2023 isimli albümünde yer alan "Kayaların Oğlu" şarkısının sözlerindeki 1. kelime "1923", 99. kelime ise "2023"'tür. Sayılardan oluşan bu iki kelimenin sıra numaralarının toplamının 100 (  ... 99+1 = 100 ) olması dikkat çekmektedir.

Ayrıca şarkı sözlerinde yer alan ilk  "2023" kelimesinin sıra numarası olan 99 sayısı, Manço'nun vefat tarihini temsil eden 1999 sayısı açısından ve kendisinin de rol aldığı 2023 isimli fotoromandaki kod adı olan "999" sayısı açısından dikkat çekmektedir.

"Kayaların Oğlu" şarkısının sözleri şöyledir.

"1923’ün ılık bir ekim sabahında, 

Kayaların toprağa dikine saplandığı yerde doğdum, 

Toprak anayla kaya babanın oğluyum ben, 

Toprak anam sevgi dolu, bereket dolu, 

Toprak anam sessiz, ama toprak anam dopdolu… 

Toprak anam toprak anam Anadolu, 

Babamsa sağı solu belli olmaz, 

Bir gürledi mi yer yerinden oynar, 

Göğsünde çatırdamalar olurmuş, 

Onun için derdi, onun için sayısız irili ufaklı, 

Kaya parçaları vardır bu topraklarda, 

Ve sen benim oğlum 

Ve sen kayaların oğlu, 

Bu taşı toprağı bir arada tutacaksın, 

Kolay değil kayaların oğlu olmak, 

Kuzeyden esen rüzgara, 

Güneyden gelen kavurucu sıcağa, 

Karşı koruyacaksın onları, 

Kolay değil, kolay değil, 

Kayaların oğlu olmak, 

2023’ün ılık bir ekim sabahında, 

Bacaklarımda hafif bir uyuşma ile uyandım, 

Ve sanki yüz yıllık ulu bir çınar gibi, 

Kök salmaya başladım o sabah, 

Ve ilk kez sağımda solumda asırlardır, 

Durmakta olan diğer çınarları fark ettim, 

Doğudan hafif bir seher yeli yükseldi, 

Ve asırlık çınarlar beni de aralarına aldılar, 

Ve 2023’ün ılık bir ekim sabahında, 

Yeni bir kayaların oğlunun doğuşunu, 

Beraberce seyre koyulduk."

Kur'an'da, "Asr" ( Devre, Döngü, Asır, Yüzyıl ) kelimesi ilk ve son kez Asr suresinin ilk ayetinde yer almaktadır.

103/1 Vel ASR

( Ve döngü / ASIR )

Ayetin ( وَالْعَصْرِ ) ebced değeri olan 397 sayısının nümerolojik değeri 1'dir. 1 sayısı, bir asırdaki yıl adedini temsil eden 100 sayısının da nümerolojik değeridir.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2019/01/bars-manconun-numerolojik-gizemi.html?m=1


Tuesday, April 2, 2024

Seçimle gelen kolektif halden hale geçiş?!

Her zaman olduğu gibi bu bölümde de, doğrudan ve dolaylı olarak herhangi bir görüşü veya düşünsel yaklaşımı telkin etme, bir şahsı veya kurumu öne çıkarma niyeti söz konusu olmayıp sadece objektif bir yaklaşımla, veriler üzerinden semantik ve nümerik tespit yapılmaya çalışılmıştır. Bu husus önemle arzedilir.

Takip edenlerin bildiği üzere, bu blogdaki yazılarda 11 sayısına ve bu sayının simgelediği kavramlardan olan "halden hale geçiş" ve "yeni döngü başlangıcı" kavramlarına sıkça değinilmekte, ayetlerden, bilimsel olgulardan ve olaylardan örnekler verilmektedir. Bilindiği üzere "halden hale geçiş" ve "yeni döngü başlangıcı" kavramları, "kötüden iyiye geçişi / değişimi" temsil edeceği gibi "iyiden kötüye geçişi / değişimi" de temsil edebilmektedirler. 

Son yapılan ve vatana, millete hayırlı olması temenni edilen yerel seçimlerin sonuçları, toplumda düşünsel bir değişimin, ruhsal bir halden hale geçişin vuku bulduğu yönünde izlenimler oluşturmaktadır.

Yerel seçimlerde önemli bir il olan ve ülke geneline tesiri büyük olan İstanbul ile ilgili güncel oy sonuçları ise nümerolojik olarak 11 sayısına işaret etmekte gibidir. 

- İstanbul'daki seçmen adedi 11,314,534 ... 1+1+3+1+4+5+3+4 = 22 ... 2 x 11 

- Seçmen adedini temsil eden sayının milyon hanesinde de 11 sayısı mevcut olup, 11 sayısından sonraki virgülden sonra yer alan  rakamların toplamı da 11 ( 3+1+4+5+3+4 = 11 ) olmaktadır.

- İstanbul'da en yüksek oy oranı alan adayın oy oranı %51.14 ... 5+1+1+4 = 11

- En yüksek oy adedini alan adayın oy adedi 4,432,862 ... 4+4+3+2+8+6+2 = 29 ... 2+9 = 11

- Yukarıdaki oy oranına en yakın olan oy oranı ile aradaki fark %11.55 ( %51.14 - %39.59 = %11.55 ) olup, bu sayı da 11 ve 111 sayılarına işaret etmektedir. 11 ve 55 ( 5+5 = 10 ... 1 ) ( 111 sayısı da 11 sayısı ile aynı kavramları simgeleyen bir sayıdır. )

- 81 ilin 11'inde kadın adaylar belediye başkanı olarak seçilmişlerdir ki bu durum da kolektif düşünsel bir geçişin, bir değişimin yansıması niteliğindedir. Anılan 81 ve 11 sayıları, hem 11  sayısı, hem de 9/11 sembolü ( 81 ( 8+1 = 9 ve 11 ) açısından dikkat çekmektedir.

- Ayrıca bu yerel seçim 1930 - 2024 yılları arasında yapılmış olan 20. yerel seçimdir. ( 20 ... 2+0 = 2 yani 1+1  ... 11 ( Arap alfabesinde de 11. harfin ebced değeri 20'dir. ) 

- Kur'an'da "Seçmek" anlamına gelen kelimelerden biri olan "Hiyera"* kelimesinin sadece 33/36 kodlu ayette 20. kelime olarak geçmesi ve bu ayetteki ilk "Allah" kelimesinin 11. kelime olması da konu bağlamında uyum arzetmektedir. Ayette "Allah'ın, bir şeyin olmasını istemesi durumunda kullarının seçim imkanı olmadığı" bildirilmektedir. Bu ifadeyle esasen dolaylı olarak kader mekanizmasına işaret edilmektedir. ( * "İhtiyar" ( Seçme )  kelimesi de "Hiyera" kökünden türeme bir kelimedir. Ast ve üst esasına dayalı yapılanmaya verilen isim olan "Hierarchy" ( Hiyerarşi ) kelimesi de "Arapça'daki "Hiyerah" ( Seçme ) kelimesinden türemiştir.)

33/36 Ve (1) ma (2) kane (3) li (4) mu'minin (5) ve (6) la (7) mu'minatin (8) iza (9) kada (10) ALLAHU (11) ve (12) rasulu (13) hu (14) emran (15) en (16) yekune (17) lehum (18) el (19) HİYERATU (20) min (21) emri (22) him (23) ve (24) men (25) ya'si (26) allahe (27) ve (28) rasule (29) hu (30) fe (31) kad (32) dalle (33) dalalen (34) mubina (35) 

( Ve inanan erkekler ve inanan kadınlar için ALLAH ve resulü bir işe olsun diye hükmettiğinde, onlara işlerinden SEÇİM yoktur. Kim Allah’a ve O’nun resulüne asileşirse, artık apaçık sapıklık ile sapmıştır. )