Çeviri

Friday, December 20, 2024

Elementler ve Elif, Lam, Mim, Nun

Madde planı olan kainatın temel kodlarını oluşturan ve periyodik tabloda yer alan cevherler ( özü oluşturan kimyasal maddeler ) Latince bir kelime olan ancak etimolojik kökeni belirsiz olan "Element / Elementum" ( Eleman, Öğe, Öz, Esas, Temel ) ( sondaki "-um" eki Latincede anlam içermeyen sonektir. ) kelimesiyle tanımlanmaktadır.

Kaynaklarda, "Element" kelimesinin kökeninin, Kenan ve Latin alfabesinin ikinci yarısının başlangıcındaki L, M, N harflerine dayandığına yönelik teori yer alsa da bunu destekleyecek yeterli veri mevcut değildir. Ancak "Elementum" kelimesinin Latincede "Element / Atom" anlamının yanısıra "Harf" anlamını da içermekte olması, Kur'an'daki "Hurufu mukatta"'ya ( Ayrıştırılmış harfler ) bir işaret niteliğindedir. Zira Kur'an'da hurufu mukattaya, "Tilke ayatul kitabil mubin"* ( Bunlar apaçık  yazılımın kodlarıdır. ) cümlesiyle dikkat çekilmekte ve harflerin "yaratılışın kaynak kodları" olduğu bildirilmektedir.

* Ayet = İşaret, Nişan, Simge, Kod
   Kitab = Yazı, Yazılım

https://en.wiktionary.org/wiki/elementum

"Harf" anlamını da içeren "Element" kelimesinin İbranice kökenli "El" ( Tanrı, İlah ) ve Latince kökenli  "Mens, Mentis" ( Düşünce ) kelimelerinin birleşiminden oluşmuş olması muhtemeldir. Zira harfler, Allah'ın iradesinin, düşüncesinin tezahürleri ve yaratılışın kodlarıdır. ( Arapçada ve Latin kökenli dillerde isimlerin ve sıfatların başında önek ( artikel ) olarak "el" kelimesinin yer alması da kelimelerin, Allah'ın yaratışı olduğunu simgelemektedir. )

Elementlerin periyodik tablosunda 7 periyod ve 118 element mevcut olsa da "Genişletilmiş Periyodik Tablo" olarak anılan tabloda ilave 8. ve 9. periyodların da olması ve bu periyodların yeni, henüz sentezlenmemiş veya doğada henüz keşfedilmemiş elementleri içermesi öngörülmüştür. Aşağıdaki linkten alınan şu bölümde 121 atom numaralı elemente dikkat çekilmektedir ki bu sayı Kur'an'daki huruf yapısı ile bir uyum arzetmektedir.

"Bu kısımdaki yeni elementlerin hiçbiri henüz sentezlenmemiş ya da doğada keşfedilmemiştir. ( Nisan 2008'de element 122'nin doğada var olduğu söylenmiş fakat genel olarak hatalı bulunmuştur. ) İlk g bloku elementinin atom numarası büyük ihtimalle 121 ve sistematik ismi unbiyunyumdur. Bu bölgedeki elementler büyük ihtimalle radyoaktif açıdan çok dengesizdir."

https://tr.wikipedia.org/wiki/Geni%C5%9Fletilmi%C5%9F_periyodik_tablo#:~:text=%C4%B0lk%20g%20bloku%20elementinin%20atom,121%20ve%20sistematik%20ismi%20unbiyunyumdur.

Kur'an'ın hurufu mukatta içeren 2/1 kodlu ilk ayetinde "Elif Lam Mim" harfleri, 68/1 kodlu son ayetinde ise "Nun" harfi yer almaktadır.

2/1   Elif Lam Mim
68/1 Nun 

Yukarıdaki harfler yanyana ( E, L, M, N ) yazıldığında  fonetik olarak "Element" ( Eleman ) kelimesiyle uyum arzetmektedir. Bu harflerin ebced değerleri toplamı ise 121 sayısını vermektedir ki bu sayı yukarıdaki alıntıda atom numarasını temsil eden sayıdır. ( Elif 1 + Lam 30 + Mim 40 + Nun 50 = 121 )

118. elementten sonraki elementlerin isimlerinin "Un" öneki ile başlaması da sonuncu mukatta harf olan "Nun" harfi ile fonetik uyum arzetmektedir. ( 119 UNunenniyum, 120 UNbinilyum, 121 UNbiunyum )

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/11/alsimik-alfabe.html

https://kuranilmi.blogspot.com/2024/03/elif-lam-mim-ra-ve-genetik-kodlama.html

1 comment:

  1. Selâmun aleykum sizinle aktif olarak iletişime geçmeliyiz

    ReplyDelete