Madde planı olan kainatın temel kodlarını oluşturan ve periyodik tabloda yer alan cevherler ( özü oluşturan kimyasal maddeler ) Latince bir kelime olan ancak etimolojik kökeni belirsiz olan "Element / Elementum" ( Eleman, Öğe, Öz, Esas, Temel ) ( sondaki "-um" eki Latincede anlam içermeyen sonektir. ) kelimesiyle tanımlanmaktadır.
Kaynaklarda, "Element" kelimesinin kökeninin, Kenan ve Latin alfabesinin ikinci yarısının başlangıcındaki L, M, N harflerine dayandığına yönelik teori yer alsa da bunu destekleyecek yeterli veri mevcut değildir. Ancak "Elementum" kelimesinin Latincede "Element / Atom" anlamının yanısıra "Harf" anlamını da içermekte olması, Kur'an'daki "Hurufu mukatta"'ya ( Ayrıştırılmış harfler ) bir işaret niteliğindedir. Zira Kur'an'da hurufu mukattaya, "Tilke ayatul kitabil mubin"* ( Bunlar apaçık yazılımın kodlarıdır. ) cümlesiyle dikkat çekilmekte ve harflerin "yaratılışın kaynak kodları" olduğu bildirilmektedir.
* Ayet = İşaret, Nişan, Simge, Kod
Kitab = Yazı, Yazılım
https://en.wiktionary.org/wiki/elementum
"Bu kısımdaki yeni elementlerin hiçbiri henüz sentezlenmemiş ya da doğada keşfedilmemiştir. ( Nisan 2008'de element 122'nin doğada var olduğu söylenmiş fakat genel olarak hatalı bulunmuştur. ) İlk g bloku elementinin atom numarası büyük ihtimalle 121 ve sistematik ismi unbiyunyumdur. Bu bölgedeki elementler büyük ihtimalle radyoaktif açıdan çok dengesizdir."
Kur'an'ın hurufu mukatta içeren 2/1 kodlu ilk ayetinde "Elif Lam Mim" harfleri, 68/1 kodlu son ayetinde ise "Nun" harfi yer almaktadır.
2/1 Elif Lam Mim68/1 Nun
Ayrıca bkz.
https://kuranilmi.blogspot.com/2023/11/alsimik-alfabe.html
https://kuranilmi.blogspot.com/2024/03/elif-lam-mim-ra-ve-genetik-kodlama.html
Selâmun aleykum sizinle aktif olarak iletişime geçmeliyiz
ReplyDelete