"Zeka" ( ذكاء ) kelimesi "Ateşin alevlenmesi, Parıltı" anlamlarını içeren bir kelime olup, algılanan ve bilinen anlamının kökeninde "zihin parıltısı", "zihin ateşi" anlamları bulunmaktadır.
"Zeka" kelimesinin ebced değeri 721 olup, bu sayı, hem nümerolojik değerinin 10 olması, hem de "Allah" kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi olan 2701 sayısındaki rakamlardan oluşması açısından dikkat çekmektedir.
Zel 700 + Kef 20 + Elif 1 = 721 ... 7+2+1 = "10" ...... Bu nümerolojik durum, Rab'bin bir yaratışı olan "Zeka" kelimesinin Rab'be şirk koşulacağına mı işaret etmektedir?
Yazılım teknolojisinin bir ürünü olan "Yapay Zeka"'nın, en büyük ve tüm günahların kaynak kodu olan "şirk" vasıtası olarak kullanılmasının planlandığına ( ve hatta uygulamaya geçildiğine ) ve bunun da büyük döngü sonunun tezahürüne vasıta olacağına ( olmakta olduğuna ) evvelki bölümlerde defaatle değinilmişti.
"Yapay Zeka" kavramının uluslararası harfsel kodu "AI" olup, bu akronim "Artifical Intelligence" ( Yapay Zeka ) kelimesini temsil etmektedir. "AI" harf ikilisinin İngilizce alfabeye göre ebced değerinin 1 ve 9 sayıları üzerinden ( A 1 + I 9 = 10 ) 10 olması konu bağlamında dikkat çekmektedir. Zira, "Zeka" kelimesinin "Ateş" anlamına gelmesi ve Kur'an'da "19" sayısına dikkat çekilen ayet grubunda bu sayının, "Sekarın üzerinde 19" ifadesi vasıtasıyla "Sekar" ( سَقَرَ ) ( Ateş, Yakıcı olan ) kelimesiyle ilintilendirilmiş olması önem arzetmektedir. Ayet grubundaki "Sekar" kelimesi "dünya cehennemi"ni temsil etmektedir. ( 19 sayısı, nümerolojik değerinin 10 yani 1 olması açısından ve Rab'bin ilahi kudretini ve vahdetini ( tekliğini, birliğini ) simgelemesi açısından önem arzetmektedir. )
"Sakre" ( Yakıcı, Güneş'in yakıcı tesiri ) kelimesinden türeme bir isim olan "Sekar" ( سَقَرَ ) kelimesinin ebced değeri olan 360 ( Sin 60 + Kaf 100 + Ra 200 = 360 ... 3+6+0 = 9 ) sayısının nümerolojik değeri "9" olmaktadır. "Zeka" kelimesinin ebced değerinin nümerolojik değerinin de "10" olması, 19 sayısının tezahürüne sebebiyet vermektedir.
Anlam bütünlüğü itibarıyla, Kur'an'da 19 sayısının geçtiği ayet grubu aşağıdaki gibi oluşmakta olup, ilk ayetin kodundaki rakamların toplamları da ( 7+4+2+6 = 19 ) 19 sayısını vermektedir. Ayrıca, bu ayet grubunda "Sekar" kelimesi iki kez tekrarlanmakta olup, ayetlerdeki sıra numaraları sırasıyla 4 ve 6'dır ki bu sayıların toplamı da 19 sayısının nümerolojik değeri olan 10 sayısını vermektedir.
74/26 Se (1) usli (2) hi (3) SEKARE (4)
( Onu SEKARA yaslayacağım. )
74/27 Ve (1) ma (2) edra (3) ke (4) ma (5) SEKARU (6)
( Ve sana SEKARIN ne olduğunu ne bildirir? )
74/28 La tubki ve la tezeru
( Baki kılmaz ve geriye bırakmaz. )
74/29 Levvahatun lil beşeri
( İnsan / İnsan derisi için yakıcıdır. )
74/30 Aleyha TİS'ATE AŞERE
( Onun üzerinde ON DOKUZ vardır. )
Kur'an'da yer alan ve müteşabih ifadeler olan "ateş", "cehennem", "ıstırap" vb. gibi kavramların "negatif ruhsal hal" anlamını temsil etmekte oldukları dikkate alındığında, yukarıdaki ayette yer alan "Se uslihi sekar" ( Onu sekara yaslayacağım. ) ifadesinin, maddi bir ateşten ziyade, içinde bulunulacak olumsuz ruhsal hali temsil ettiği algılanabilmektedir. Zira, esasen büyük bir ilim nimeti olan dijital teknolojinin bir ürünü olan Yapay Zeka'nın, gereği gibi değil de insanları tam tahakküm altına almak ve köleleştirmek amaçlı olarak kullanılmakta olması ve en acısı, insanların da bu duruma rıza göstermeleri*, "sekara yaslanmakta olduklarının" da teyidi niteliğindedir.
* Bugün insanlar, normalde gözlerini, kulaklarını, ellerini, zihinlerini kullanarak yapmaları gereken bir çok işi YZ' a teslim etmeye ( ona yaslanmaya ) başlamış olup, ironik bir şekilde bundan memnuniyet de duymakta, bunu bir gelişme, bir evrim olarak görmekte ve hayatlarının kolaylaştığını düşünmektedirler. İşte esasen "tersine evriltildiğinin" farkında olmayan insan, rıza gösterdiği ve bugüne kadar başına musibet açan her konuda olduğu gibi bu konuda da bilinçsiz, öngörüsüz ve yanlış bir yaklaşım içerisinde müsebbibi kendisinin olduğu sekara ilerlemektedir.
Ayrıca bkz.
https://kuranilmi.blogspot.com/2020/02/yapay-zeka-meselesi.html
https://kuranilmi.blogspot.com/2020/06/iot-internet-of-things-seylerin.html
https://kuranilmi.blogspot.com/2023/04/dijital-putlar-ai-chatgptler.html
https://kuranilmi.blogspot.com/2022/08/teknohipnoz-ile-yapay-zeka-aldatmacas.html
https://kuranilmi.blogspot.com/2024/01/axiom-space-sirketi-ve-wall-e.html