Çeviri

Saturday, March 4, 2017

Medine - İstanbul ... 7, İkili Yedi ( 14 ) ve 19 nümerolojisi

"Medine" kelimesi "Düyun" kelimesi gibi "Din" kök kelimesinden türemiş olan bir kelime olup, anlam ilişkileri aşağıda belirtilmiştir.  

Din / Diyn / Deyn ( Düyun ç. ) = Borç*, Yargı, Hüküm, Değerlenme, Olgunlaşma ( * "Din" kelimesinin "Borç" anlamı, "Allahü Teala'nın bahşettiği nimetlerden dolayı insanın O'na karşı içinde bulunduğu durumu" tasvir etmektedir.

( İngilizce ve Fransızca'daki "Dignity" ve "Dignite" kelimeleri de "Dign / Din / Diyn / Deyn" kökünden türemiş olup "Ağırbaşlılık, İtibar, Asalet, Saygınlık, Şeref, Yücelik" anlamlarına gelmektedir. )

Medine ( Medain ) / Medyen = Yargı çevresi, Hüküm alanı, Şehir, Şehir çevresi

"Diyn" kökünün "Şehir" kelimesinde kullanılmasının nedeni, şehirde yaşayan insanların olgunluk, yaşam anlayışı,bilgi ve görgü açısından kırsala göre daha farklı ve tekamül etmiş olmaları düşüncesine dayanmaktadır. "Uygarlık" anlamına gelen "Medeniyet" kelimesi de aynı kavram itibarıyla yine "Diyn" kökünden gelmektedir. Bir başka deyişle "Medine" ve "Medyen" kelimeleri "Dine ulaşılmış yer" anlamını taşımaktadır.


"Medine" kelimesi Kur'an'da "Şehir" anlamında 19 kere tekrarlanmaktadır. İlahi mühür rakamları olan 7 ve 19 ( 1+9=10 ) sayılarının nümerolojik ilişkisi dikkat çekicidir.

* Medain ( Şehirler ) kelimesi ilk kez 7. surede geçmektedir.
* Medain kelimesinin 7. kez tekrarlandığı surenin ayet numarası 19'dur.
* Medain kelimesinin 10. kez tekrarlandığı ayetin sure ve ayet kodunu oluşturan rakamlar ile Medain kelimesinin ayetteki sıra numarasını oluşturan rakamlar toplandığında sonuç 19 olmaktadır. ( 2+6+3+6+1+1 = 19 )
* Medyen kelimesinin 16. kez ( 1+6 = 7 ) tekrarlandığı ayetin sure ve ayet kodunu oluşturan rakamlar ile Medyen kelimesinin ayetteki sıra numarasını oluşturan rakamlar toplandığında sonuç 19 olmaktadır. ( 2+8+2+2+5 = 19 )
* Medine kelimesinin "şehir" anlamında son kez yani 19. kez tekrarlandığı ayetteki sıra numarası 7' dir.


Aynı kökten olan "Medine" ( Şehir ) ve "Medınun" ( Borçlular ) kelimeleri birlikte dikkate alındığında toplam tekrar adedinin 20 olduğu görülmektedir. 20 sayısının nümerolojik değer olan 2 ( 2+0= 2 ) rakamı ile 7 rakamı arasında "ikili yedi" bağlantısı bulunmaktadır. ( 2 x 7 = 14 gibi )

* Medain kelimesinin ilk kez geçtiği sure numarası 7 , kelime sıra numarası ise 11' dir. ( 1 + 1 = 2 )
* Medine kelimesinin 2. kez kez geçtiği sure numarası ' dir.
* Medine kelimesinin son kez yani 20. kez ( 2+0 = 2 ) geçtiği ayetteki Medine kelimesinin sıra numarası 7' dir.


Medine ( Şehir ) kelimesi ile İstanbul şehri arasında da 7 nümerolojisi açısından dikkat çekici durumlar mevcuttur.
* Neolitik döneme ait sanat eseri kalıntıları İstanbul yarımadasının İ.Ö. 7. binyılda kurulduğunu ortaya koymaktadır. ( https://en.wikipedia.org/wiki/Istanbul )
* İstanbul 7 tepe üzerine kurulmuştur.
* İstanbul' un kök ismi "Konstantinopolis"' tir. Bu kelime 16 harften oluşmaktadır. 1+6 = 7

   Konstantinopolis kelimesi; Konstant ( Sabit ) + İn ( İçinde ) + Polis ( Çokluk, şehir ) yani "Çokluğun, şehirin içinde sabit olan" anlamına gelmektedir. Bu anlam İstanbul'un bünyesinde bir gizem barındırdığı izlenimini oluşturmaktadır.

* İstanbul şehrinin plaka numarası 34'tür. ( 3 + 4 = 7 )
* İstanbul Asya ve Avrupa yakalarından oluşmakta olup, Asya yakasının telefon kodu 0216, Avrupa yakasının telefon kodu ise 0212' dir. Bu iki kodu oluşturan rakamların toplamı 0+2+1+6+0+2+1+2 = 14 olmaktadır. 14 sayısı  2 x 7 = 14 veya 7 + 7 = 14 ) "ikili yedi" kavramı açısından önem arzetmektedir.
* İstanbul iktisadi büyüklük açısından Dünya'da 34. şehirdir. ( 3+4= 7 )
* İstanbul'un yüzölçümü kaynaklarda 5,461 km2'dir. ( 5+4+6+1 = 16 ... 1+6 = 7
https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0stanbul )
* Posta kod numaraları 34000 - 34990 arasıdır. ( 34000 ... 3+4+0+0+0 = 7 ; 34990 ... 3+4+9+9+0 = 25 ...2+5 = 7 )












2 comments:

  1. Medyen ile medine'nin aynı anlama geldiğini mi söylüyorsunuz? Yani ikisini de Kur'an'da şehir anlamında mı anlamalıyız?

    ReplyDelete
  2. Din / Diyn / Deyn ( Düyun ç. ) = Borç*, Yargı, Hüküm, Değerlenme, Olgunlaşma ( * "Din" kelimesinin "Borç" anlamı, "Allahü Teala'nın bahşettiği nimetlerden dolayı insanın O'na karşı içinde bulunduğu durumu" tasvir etmektedir.

    İngilizce ve Fransızca'daki "Dignity" ve "Dignite" kelimeleri de "Dign / Din / Diyn / Deyn" kökünden türemiş olup "Ağırbaşlılık, İtibar, Asalet, Saygınlık, Şeref, Yücelik" anlamlarına gelmektedir.

    Medine ( Medain ) / Medyen = Yargı çevresi, Hüküm alanı, Şehir, Şehir çevresi

    "Diyn" kökünün "Şehir" kelimesinde kullanılmasının nedeni, şehirde yaşayan insanların olgunluk, yaşam anlayışı,bilgi ve görgü açısından kırsala göre daha farklı ve tekamül etmiş olmaları düşüncesine dayanmaktadır. "Uygarlık" anlamına gelen "Medeniyet" kelimesi de aynı kavram itibarıyla yine "Diyn" kökünden gelmektedir. Bir başka deyişle "Medine" ve "Medyen" kelimeleri "Dine ulaşılmış yer" anlamını taşımaktadır.

    ReplyDelete