3 Mart 2017 Cuma

Altı Günde Yaratılış ve Yedinci Gün ( Sebt ) ... 6 ve 7 İlişkisi

Allahü Teala'nın "gökleri ve yeri altı günde yarattığı" bilgisi Kur'an'da 7 ayette geçmektedir. Bu bilgi ilk olarak 7. sure olan A'raf suresinde verilmektedir. Son kez geçtiği ayetin kodu ise 57/4 olup, ayet kodunu oluşturan rakamların toplamı 5+7+4 = 16 yani 1+6 = 7 olmaktadır.

A'raf 7/54 - İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısen veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatin bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın ( Kesinlikle Rabb' iniz Allah, gökleri ve yeri altı günde yarattı. Sonra arş, taht üzerine seviyelendi. O, geceyi onu durmadan kovalayan gündüze bürüyüp örter. Güneş, Ay ve yıldızlar emrine amadedirler. İyi bilin ki yaratma ve emir O’nundur. Alemlerin Rabb' i Allah yücedir. )

Yunus 10/3 - İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yüdebbirul emr ma min şefıın illa min ba'di iznih zalikümüllahü rabbüküm fa'büduh e fe la tezekkerun ( Kesinlikle Rabb' iniz o Allah'tır ki, gökleri ve yeri altı günde yarattı. Sonra arş, taht üzerine seviyelendi. İşi düzenler, yönetir. O’nun izninden sonra olması haricinde af vesilecisi olamaz. İşte Rabb' iniz Allah budur. O halde O’na kulluk edin. Hatırlamaz mısınız? )

Hud 11/7 - Ve hüvellezi halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin ve kane arşühu alel mai li yeblüveküm eyyüküm ahsenü amela ve le in kulte inneküm meb'usune min ba'dil mevti le yekulennellezine keferu in haza illa sıhrun mübın ( Ve gökleri ve yeri altı günde yaratan O'dur. Hanginiz daha güzel iş yapacaksınız diye sınamak için arşı, tahtı su üstündedir. Eğer "Kesinlikle siz ölümün ardından dirileceksiniz." dersen, kesinlikle o inkarcılar "Kesinlikle bu apaçık sihirdir." diyeceklerdir. )

Furkan 25/59 - Ellezi halekas semavati vel erda ve ma beynehüma fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşir rahmanü fes'el bihı habıra ( Gökleri, yeri ve o onların aralarındakilerini altı günde yaratan, sonra arş, taht üzerine istiva eden o Rahman' dır. O halde onu haberdar olana sual et. )
 
Secde 32/4 - Allahüllezı halekas semavati vel erda ve ma beynehüma fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arş ma leküm min dunihı min veliyyin ve la şefiy' e fe la tetezekkerun ( Allah o, gökleri, yeri ve o onların aralarındakilerini altı günde yaratandır. Sonra arş, taht üzerine seviyelendi. Size O'ndan başka dost ve af vesilecisi yoktur. O halde hatırlamaz mısınız? )
 
Kaf 50/38 - Ve lekad halaknes semavati vel erda ve ma beynehüma fi sitteti eyyamin ve ma messena min luğub ( Ve gökleri, yeri ve o onların aralarındakilerini altı günde yarattık. Bize usanç, yorgunluk dokunmadı. )

Hadid 57/4 - Hüvellezi halekas semavati vel arda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi ya'lemu ma yelicu fil ardı ve ma yahrücu minha ve ma yenzilu mines semai ve ma ya'rucu fiha ve hüve meaküm  eyne ma küntüm vallahü bima ta'melune besır ( Gökleri ve yeri altı günde yaratan O'dur. Sonra arş, taht üzerine seviyelendi. Yerin içine ne girerse ve ondan ne çıkarsa ve gökten ne inerse ve onun içine ne yükselirse O bilir. Her nerede olursanız, O sizinle birliktedir. Allah ne yaptığınızı görendir. )
 
"Yevmes sebt" ( Yedinci Gün ) kavramı, Allahü Teala'nın 6 günde tamamladığı yaratışı sonrasında, yaratılmışların amelleriyle sınandıkları 7. günü tanımlıyor olması ve esas itibarıyla bu "günün" de, "din günü" olması muhtemeldir. ( "Sebt" kelimesi "Yedi" anlamına gelmekte olup, Batı dillerinde de benzer şekilde telaffuz edilir. ( Fransızca "Sept", Almanca "Seben" )
 
"Yevmes sebt" ( Yedinci Gün ) kavramının ilk kez geçtiği 2/65 kodlu ayette toplam 16 kelime olup, 16 sayısı 7 nümerolojisini vermektedir. 1+6 = 7
 
Bakara 2/65 - Ve lekad alimtümüllezına'tedev minküm fis sebti fe kulna lehüm kunu kıradeten hasiın ( Ve sizlerden yedinci gün içinde hududu aşanları bildiniz. Böylece onlara, "Kovulup reddedilmiş maymunlar olun." dedik.  )
 
Ve (1) lekad (2) alimtüm (3) üllezıne (4) a'tedev (5) min (6) küm (7) fi (8) es (9) sebti (10) fe (11)  kulna (12) lehüm (13) kunu (14) kıradeten (15) hasiın (16)
 
"Yevmes sebt" ( Yedinci Gün ) kavramının son kez geçtiği ayetin kodu ise 16/124 olup, yine 7 nümerolojisi ortaya çıkmaktadır. 16 ... 1+6 = 7 ve 124 ... 1+2+4 = 7
 
Nahl 16/124 - İnnema cüıles sebtü alellezinahtelefu fıh ve inne rabbeke le yahkümü beynehüm yevmel kıyameti fıma kanu fıhi yahtelifun ( Kesinlikle yedinci gün, onun hakkında ihtilafa düşenlerin üzerine oluşturuldu. Kesinlikle Rabb' in ayağa kalkış gününde, o hakkında ihtilaf ettikleri hakkında aralarında hüküm verecektir. )
 
6 ve 7 rakamlarının çarpımları 42 sayısını vermekte olup, yine 6 nümerolojisi ortaya çıkmaktadır. 4+2 = 6
 
 
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder