10 Mart 2017 Cuma

Yahudi Nasıralı Müslim Beşer ... 37

Allahü Teala, insanların kendi yolunda birleşmelerini, gruplara ayrılıp hasımlaşmamaları gerektiğini birçok ayette beyan etmektedir. Adem, Rabb'inin öğrettiği isimler / kelimeler sayesinde hidayete ermiş ve tevbeye mazhar olmuştur. Bu durumu açıklayan 2/33 kodlu ayette toplam 37 kelime bulunmaktadır. ( 3+7 = 10 ilahi mühür )
 
Bakara 2/33 - Kale ya ademü enbi'hüm bi esmaihim fe lemma enbeehüm bi esmaihim kale e lem ekul leküm innı a'lemü ğaybes semavati vel erdı ve a'lemü ma tübdune ve ma küntüm tektümun ( "Ey Adem, onlara onları isimleri ile haber ver." dedi. Böylece onlara onları isimleri ile haber verdiğinde "Size göklerin ve yerin gaybını kesinlikle ben bilirim demedim mi? O açıkladığınızı ve o gizlemiş olduğunuzu da bilirim." dedi. )
 
Kale (1) ya (2) ademü (3) enbi' (4) hüm (5) bi (6) esmai (7) him (8) fe (9) lemma (10) enbee (11) hüm (12) bi (13) esmai (14) him (15) kale (16) e (17) lem (18) ekul (19) leküm (20) inn (21) ı (22) a'lemü (23) ğaybe (24) es (25) semavati (26) ve (27) el (28) erdı (29) ve (30) a'lemü (31) ma (32) tübdune (33) ve (34) ma (35) küntüm (36) tektümun (37)
 
Adem'in Rabb'inden kelimeler aldığını açıklayan ayetin kod numarası ise 2/37'dir.
 
Bakara 2/37 - Fe telekka ademü min rabbihı kelimatin fe tabe aleyh innehu hüvet tevvabür rahim ( Böylece Adem Rabb' inden kelimeler aldı da onun üzerine tevbe eyledi. Kesinlikle O, O tevbeyi kabul edendir merhametlidir. )
 
Allah yoluna çağıran Habercinin gerçeği getirdiğini beyan eden ayetin kodu da nümerolojik açıdan ilginçtir.
 
Saffat 37/37 - Bel cae bil hakkı ve saddekal murselın ( Bilakis gerçek ile geldi. Gönderilenleri doğruladı. )
 
"Hadu" ( Yahudi ), "Nesara" ( Nasıralı ), "Müslim" ve "Beşer" ( İnsan ) kelimelerinin Kur'an'daki frekansları ( tekrar adetleri ) insanların Allah kelimesinde buluşmaları gerektiğini nümerolojik açıdan izah eder niteliktedir.
 
Hadu ( Yahudi )    22 kere
Nesara ( Nasıralı ) 15 kere
Toplam                  37
 
"Müslim" kelimesinin Kur'an'da 37 kere tekrarlanması, "Yahudi"'lerin ve "Nasıralı"'ların teslimiyette birleşmelerini ( 22+15 = 37 ) tanımlar niteliktedir. Zira hepsi 37 sayısında buluşan "Beşer"'lerdir. ( İnsanlardır )
 
Müslim                  37 kere
Beşer                     37 kere

3 ve 7 rakamları 37 ve 73 sayılarını oluşturmaları açısından da dikkat çekicidir. Zira 37 x 73 işleminin sonucu olan 2701 sayısı Allah kelimesinin Kur’an’daki frekansına ( tekrar adedi ) eşittir. ( 2+7+0+1 = 10 )

Maide suresinin 89. ayetinde de 3 ve 7 rakamlarına ve 10 sayısına vurgu yapılamaktadır.
Bakara 2/196 - Ve etimmül hacce vel umrate lillah fe in uhsırtüm fe mesteysera minel hedy ve la tahliku ruuseküm hatta yebluğal hedyü mehılleh fe men kane minküm merıdan ev bihı ezen min ra'sihı fe fidyetün min sıyamin ev sadekatin ev nüsük fe iza emintüm fe men temettea bil umrati ilel hacci fe mesteysera minel hedy fe men lem yecid fe sıyamü selaseti eyyamin fil hacci ve seb'atin iza raca'tüm tilke aşeratün kamileh zalike li men lem yekün ehlühu hadıril mescidil haram vettekullahe va'lemu ennellahe şedıdül ıkab
(Ve haccı ve umreyi Allah için tamamlayın. Eğer zorluğa düşüp hasret bırakılırsanız, hediyeden gönderin. Hediye yerine ulaşana kadar başlarınızı traş etmeyin. Sizlerden kim hasta olursa veya ona başından eziyet olursa, oruçtan, sadakadan veya ibadetten fidye verin. Emin olduğunuzda, umre ve hacca kadar kim faydalanırsa hediyeden gönderin. Kim bulamazsa, hac içinde üç ve döndüklerinde de yedi gün oruç tutsun. Bunlar ona tamamlanırlar. Bunlar, o aileleri, aşireti Mescid-i Haram’ da oturmayanlar içindir. Allah’ tan sakının ve bilin ki kesinlikle Allah’ ın azabı  şiddetlidir. )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder