2 Mart 2017 Perşembe

Alemlerin Rabbi...

Allahü Teala'nın yüce isimlerinden olan "Rabbil Alemin" ( Alemlerin Rabbi ) ifadesi ilahi mühür rakamları olan 6,7 ve 10 rakamları açısından önem arzetmektedir.

"Rabbil Alemin" ( Alemlerin Rabbi ) ifadesi Kur'an'da 33 kere tekrarlanmaktadır. 33 sayısı ilahi mühür rakamı olan 6 açısıdan önemlidir. 3+3 = 6

Rabbil Alemin ifadesinin son kez geçtiği ayet 83. surenin 6. ayetidir.

Rabbil Alemin ifadesinin geçtiği 10/10 kodlu ayette 25 kelime bulunmaktadır. ( 2+5 = 7 )
"Övgü alemlerin Rabb'i Allah içindir" anlamına gelen El hamdü lillahi rabbil alemin ifadesi ise Kur'an'da 6 kere tekrarlanmaktadır.

Fatiha 1/2 - El hamdu lillahi rabbil alemin ( Övgü alemlerin Rabb' i Allah içindir. )
En'am 6/45 - Fe kutıa dabirul kavmillezıne zalemu vel hamdü lillahi rabbil alemın ( Böylece o zulmeden kavmin arkası kesildi. Övgü alemlerin Rabb' i Allah içindir. )
Yunus 10/10 - Da'vahüm fıha sübhanekellahümme ve tehıyyetühüm fıha selam ve ahıru da'vahüm enil hamdü lillahi rabbil alemın ( Onların orada duaları, çağrıları "Allahım, sen yücesin.", orada dilekleri duaları "Selam." ve çağrılarının sonu da "Övgü alemlerin Rabb' i Allah içindir." diye olur. )
Saffat 37/182 - Vel hamdü lillahi rabbil alemın ( Ve övgü alemlerin Rabb' i Allah içindir. )
Zümer 39/75 - Ve teral melaikete haffıne min havlil arşi yüsebbihune bi hamdi rabbihim ve kudıye beynehüm bil hakkı ve kılel hamdü lillahi rabbil alemın ( Ve melekleri arşın, tahtın çevresinden kuşatırken görürsün. Rabb' lerini övgü sözleri söyleyerek överler. Onların aralarında gerçek ile hüküm verilir. "Övgü, alemlerin Rabb' i Allah’a dır." denilir. )
Mü'min 40/65 - Hüvel hayyü la ilahe illa hüve fed'uhü muhlisıne lehüd dın el hamdü lillahi rabbil alemın ( O diridir. O’nun haricinde ilah yoktur. O halde, dini O’na halis kılarak onu çağırın. Övgü, alemlerin Rabb' i Allah içindir. )

El hamdü lillahi rabbil alemin ifadesinin son kez geçtiği ayetin kod numarasını oluşuran rakamların toplamı 6'dır. 40/65 ... 4+0+6+5 = 15 ... 1+5 = 6

"El (1) hamdü (2) li (3) allahi (4) rabbi (5) el (6) alemin (7)" ifadesi 7 kelimeden oluşmaktadır.

7 kelimeden oluşan ifadenin 6 kez tekrarında toplam 42 kelime bulunmaktadır. 4+2 = 6

Allahü Teala'nın gökleri ve yeri altı günde yaratması ve yedinci günü dinlenme kılması da 6 nümerolojisi açısından önemlidir. 6 x 7 = 42 ... 4+2 = 6



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder