Çeviri

Tuesday, November 14, 2017

Göğüsteki 7 ve İkili Yedi

İnsan vücudunun "Thorax" ( Göğüs ) olarak adlandırılan bölgesi, "7" ve "İkili Yedi" nümerolojisi açısından Allahü Teala'nın bir işareti, bir bildirisi niteliğindedir. 

Öncelikle "Thorax" kelimesinin "Kalkan, Kapı, Engelleyen, Duvar" gibi anlamları bulunmaktadır. Zira "Göğüs" insan vücudundaki bir kalkan, bir duvar niteliğindedir. "Thorax" kelimesinin, anlam açısından "Türs / Tiras" ( Kalkan ), "Tör" ( Kapı alm. ), "Door" ( Kapı ing. ), "Dur" ( Türkçe ), "Durable ( Dayanıklı ing. ), "Sirius" ( Döngü Kapısı ) kelimeleriyle ilintili olması kuvvetle muhtemeldir.

İnsan vücudundaki "Thorax" ( Göğüs ) bölgesi, kemik yapısı formasyonundaki 7 nümerolojisi açısından dikkat çekmektedir.

- "Thorax" ( Göğüs ) kemikleri 1 adet "Sternum" ( Kaburgaların bağlı olduğu ana kemik ) ve 24 adet kaburgadan oluşmaktadır. Dolayısıyla Thorax toplam 25 kemikten oluşmaktadır. 2+5 = "7"

- "True Ribs" ( Gerçek Kaburga ) olarak adlandırılan kaburgalar sternuma doğrudan bağlı bulunan kaburgalardır. Gerçek Kaburgaların sayısı, sağda "7", solda "7" olmak üzere 14'tür. ( 2x7 veya 7+7 ... İkili Yedi )


Allahü Teala’nın “Göğüslerin sahip olduğunu bildiğini” bildiren ilk ayet 3/119 kodlu ayettir.

3/119 - Ha entüm ülai tühıbbunehüm ve la yühıbbuneküm ve tü'minune bil kitabi küllih ve iza lekuküm kalu amenna ve iza halev addu aleykümül enamile minel ğayz kul mutu bi ğayzıküm İNNELLAHE ALİMÜN Bİ ZATİS SUDUR (Ha sizler öylesiniz ki, kitabın hepsine inanmanıza rağmen onları seversiniz de onlar sizi sevmezler. Size rastladıklarında, "İnandık." derler. Yalnız kaldıklarında ise, kinden, öfkeden üzerinize parmak uçlarını ısırırlar. "Kininizle, öfkenizle ölün." de. KESİNLİKLE ALLAH GÖĞÜSLERİN SAHİP OLDUĞUNU BİLENDİR.)

Bu ayetin kodunu oluşturan sayıların toplamı “14” ( 3+1+1+9 = 14 ) olmakta ve “İkili Yedi” ( 2x7 veya 7+7 ) kavramına işaret etmektedir. “Göğüs” boşluğunda “Gerçek Kaburga” olarak adlandırılan “14” kaburga bulunmaktadır.

Ayrıca “Kesinlikle Allah göğüslerin sahip olduğunu bilendir.” cümlesinin Arapçası “7” kelimeden oluşmakta olup, bu cümledeki “Sadr” ( Göğüs ) kelimesi “7”. kelimedir.

İnne (1) allahe (2) alimün (3) bi (4) zati (5) es (6) sudur (“7”) *

* Bu cümlenin Kur'an'da "12" kere tekrarlanıyor olması da göğüste, sağda ve solda "12"'şer adet kaburga bulunması açısından önem arzetmektedir.

"7" sayısının döngü periyodunu, "8" sayısının ise döngüyü veya yeni döngü başlangıcını simgelediği evvelki bölümlerde belirtilmişti. Bu çerçevede, göğüs anlamına gelen "Sadr" kelimesinin Kur'an'da "44" ( 4+4 = "8" ) kere tekrarlanması da anlam teşkil etmektedir. Buna paralel olarak "Mearic" ( Yüksek Derece, Yükseliş, Yüksek Makam / Mevki ) suresinin "70." sure olması ve "44" ayet içermesi de döngü kavramı açısından önemlidir.

Yaratılıştaki "7" nümerolojisinin diğer örnekleri olan "7 Renk", "7 Nota", "7 Gök", "7 Çakra", "Kafatasındaki 7 Boşluk", "7 Beyin Dalgası" vb. gibi olgular da bu noktada hatırlanmalıdır.

Allahü Teala, yaratılış kitabında herşeyi saydığını yani tüm yaratılışın belirli bir sayı düzenine göre tezahür ettiğini Nebe suresinin 29. ayetinde bildirmektedir. 

78/29 - Ve külle şey'in ahsaynahü kitaben ( Ve kitapta olmak üzere herşeyi saydık. )

15/87 - Ve lekad ateynake seb'an minel mesanı vel kur'anel azım ( Ve biz sana ikililerden yedi taneyi ve büyük Kur'an' ı verdik. )

No comments:

Post a Comment