Çeviri

Monday, June 20, 2022

Kaos, Habal ve Cabal

"Kaos, Düzensizlik, Karmaşa" anlamında kullanılan "Chaos" kelimesi Grekçede "Boşluk" anlamına gelen kelimedir.

"CHAos = Cha ( Boşluk ) +os ( Latincedeki "us" son eki gibi anlam içermeyen son ek ) = Boşluk

Arapçadaki "HAva" ( Boşluk ) kelimesinin kökündeki "Ha"* kelimesiyle "CHAos" ( Boşluk ) kelimesinin kökündeki "Cha" kelimesi semantik ve fonetik olarak ortak kökene sahiptirler. ( Dillerde "K" ve "H" harfleri fonetik olarak birbirlerini ikame etmektedirler. )

* Örnek: "Hava" kelimesiyle benzer yapıya sahip "Dava" ( Çağrı ) kelimesinin kökünde de "Ha" kelimesi gibi "Da" ( Çağırmak ) kelimesi bulunmaktadır. 

"Chaos" kelimesinin yaygın anlamının kökeninde de, "insana, kendisini boşlukta hissettirme yani hiçbir destek ve dayanak noktası yok gibi hissettirme" anlamı bulunmaktadır.

Küreselcilerin "Ordo ab Chao" ( Kaosa dayalı Düzen ) mottosunda da yer alan ve satanik bir kontrol taktiği olan "Kaos" kavramına Maide suresinin aşağıdaki ayetinde "Habal / Habala" kelimesiyle değinilmektedir. Ayette, inkârcı müşriklerin insanları sürekli "düzensizlik, karmaşa ve huzursuzluk" içinde tutarak kontrol ve helak etmeye çalıştıkları ve bu komplolarını "gizli" tuttukları bildirilmektedir. 

3/118 Ya eyyuhellezine amenu la tettehizu bitaneten min duniku la ye'lunekum HABALA veddu m anittum kad bedetil bağdau mi efvahihim ve MA TUHFİ SUDURUHU ekber kad beyyenna lekumul ayat in kuntum ta'kilun

( Ey o inananlar, sizin dışınızdakilerden sırdaş edinmeyin. Sizden DÜZENSİZLİĞİ / KARMAŞAYI / SIKINTIYI eksik etmezler. O sizi meşşakkatle helak edeni severler, arzularlar. Ağızlarından kin, öfke, çirkinlik ortaya açığa çıkar. O GÖĞÜSLERİNİN GİZLEDİĞİ ise daha büyüktür. Eğer sizler akıl etmekteyseniz, sizlere ayetleri açıkladık. )

"Habala" kelimesinin batı dillerindeki karşılığı "Entrika, Komplikasyon, Kargaşa, Komplo" anlamına gelen "Cabal" kelimesidir. Bu kelime güncel olarak "Komplocu zümre" anlamında kullanılmaktadır. "Cabal" kelimesinin, "Secret cabal network" ( Gizli komplocu şebeke ) ifadesi içindeki kullanımı da yaygındır. Her ne kadar "Kabala" kelimesinin kökeninin "Kabul" kelimesi olduğu bilinegelse de, kitaplardaki semantik ve nümerik kodların şeytani amaçlar ( kaos, düzensizlik, sıkıntı, karmaşa ) doğrultusunda kullanımına dayalı öğretiyi tanımlayan bu kelimenin "Habala" kelimesiyle ilintisi olması da muhtemeldir.

No comments:

Post a Comment