"Hitit Güneşi" veya "Hitit Güneş Kursu", Hattiler tarafından dini ritüellerde kullanılmış olan ve kaynaklarda 4250 yıllık geçmişi olduğu belirtilen bir semboldür.
"Hitit Güneşi" adı ile uyumlu olmak üzere "Güneş"i simgeleyen kadim bir figür olup, Türk Bayrağı'ndaki "Ay Yıldız" figürü ile de ilintilidir. Zira sembol, Güneş ile simgelenen yüce ilahi kudretin Ay ( Ark ) ile simgelenen tahtının üstündeki halini tasvir etmektedir. Ezoterik cemiyetlerde "Royal Arch" ( Kraliyet Arkı / Arşı ) olarak anılan sembol de Hitit Güneşi'nin bir tezahürüdür.
Antik çağlarda ilahi yaratıcı kudret, "Güneş" ile simgelenmiş ve buna bağlı olarak da muhtelif semboller ortaya çıkmıştır. "Hitit Güneşi", "Royal Arch*" vb. gibi "Tahttaki Güneş" sembolizmi bunlara önemli örneklerdir. Söz konusu sembolizmin şirk unsuru barındırdığı kanaati oluşsa da bu her durum için geçerli olmayabilmektedir. Zira bu sembolizm, iyi niyetli ancak eksik bilgiye dayalı bir anlam yükleme ve ifade şekli olarak da tezahür etmiş olabilir. A'raf suresinin aşağıdaki ayetinde yer alan "Rab'bin arşa seviyelenmesi / oturması" cümlesindeki teşbih, kutsal kitaplardaki diğer teşbihi ifadeler gibi okült ezoterik sembolizmin kaynağını teşkil etmiştir. ( * Arch = Ark = Arş .... bu kelimeler "Yay" şeklini, yay şekli de tahtı tanımlamaktadır. )
7/54 İnne rabbekumullahullezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin SUUMESTEVA ALEL ARŞİ yuğşil leylen nehara yatlubuhu hasisen veş ŞEMSE vel KAMERA ven NUCUME musehharatin bi emrih e la lehul halku vel emr tebarakellahu rabbul alemin
( Kesinlikle Rab’biniz Allah, gökleri ve yeri altı günde yarattı. SONRA ARŞ / TAHT ÜZERİNE SEVİYELENDİ. O, geceyi onu durmadan kovalayan gündüze bürüyüp örter. GÜNEŞ, AY ve YILDIZLAR emrine amadedirler. İyi bilin ki yaratma ve emir O’nundur. Bereketli kılan Allah alemlerin Rab'bidir. )
Yukarıdaki ayette "Güneş, Ay ve Yıldızlar" ifadesi de yer almakta olup, ayetin kodunun ( 7/54 ) nümerolojik değeri ( 7+5+4 = 16 ) 16 sayısını vermektedir. Bu sayı, "Hitit Güneşi" sembolünün içerdiği nümerolojiler açısından da dikkat çekmektedir.
- Sembolde, güneşi temsil eden dairesel şeklin çevresinde 11 adet "aleve" benzeyen çıkıntı bulunmaktadır. Bu 11 adet figürün, Güneş ışınlarını ve aynı zamanda Güneş sistemindeki 11 gezegeni simgelemekte olduğu düşünülebilir. Zira son astronomik araştırmalar Güneş sisteminde 11 gezegen bulunduğunu ortaya koymaktadır. Bu gezegenler Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptün, Pluto, Ceres ve Eris'tir.
Yusuf suresinin 4. ayetinde de Hz. Yusuf'un rüyasında "11 yıldız, Güneş ve Ay" gördüğü beirtilmektedir. Ayette Güneş sisteminin bileşenleri tanımlanmakta gibidir.
12/4 İz kale yusufu li ebihi ya ebeti inni raeytu EHADEAŞERA KEVKEBEN veş ŞEMSE vel KAMERA raeytu hum li sacidin
( Zamanında Yusuf babasına "Ey babam, kesinlikle ben ONBİR YILDIZ, GÜNEŞ ve AY gördüm. Onları benim için yere kapanırlarken gördüm." dedi. )
Ayrıca bkz.
http://kuranilmi.blogspot.com/2018/06/hitit-gunesi-oz-tamgas-turk-tamgas-ve-h.html
No comments:
Post a Comment