Çeviri

Monday, May 29, 2023

Fulk ( Gemi ) ve Felek ( Daire )

"Fulk" ( Gemi ) kelimesi, "Felek" ( Daire, Dairevi ) kelimesi gibi "Dairevi" ve "Yarmak*" anlamlarını içeren FLK kökünden türemiş bir kelimedir. Dolayısıyla "Fulk" kelimesi "Yaran, Dalgaları yaran" anlamıyla birlikte "Dairevi" anlamıni da içermektedir.

* "Falik" ( Yaran ) kelimesi de FLK kökündendir.

"Gemi" anlamında kullanılan "Fulk" kelimesinin semantik kökeninde "Daire" kelimesinin bulunması "Uçan Daire" olarak da anılan "Uzay Gemisi" kavramını çağrıştırmaktadır. Bir başka deyişle çoklu anlamları olan ayetlerde geçen "Fulk" ( Gemi ) kelimesinin "Uzay Gemisini" de temsil ediyor olması muhtemeldir. Zira 21/33 kodlu ayette gök cisimlerinin "dairede yüzdüklerinden" bahsedilmektedir. Yani ayette uzay, dolaylama yoluyla "denize" benzetilmiştir ki zaten uzay bir boşluk olmayıp H ( Hidrojen ) atomuyla kaplı bir olgudur.

21/33 Ve huvellezi halekal leyle ven nehara veş şemse vel kamer kullun fi FELEKİN YESBEHUN

( Ve geceyi ve gündüzü, Güneş’i ve Ay’ı yaratan O'dur. Hepsi DAİREDE YÜZERLER.  )

"Fulk" ve "Felek" kelimelerinin ayetlerdeki diğer bazı tezahürleri şöyledir.

11/37 Vasneil FULKE bi a'yunina ve vahyina ve la tuhatibni fillezine zalemu innehum muğrakun

( Ve GEMİYİ gözetimimizle ve vahyimizle üret. Bana o zulmedenler hakkında söylemde bulunma. Kesinlikle onlar boğulacaklar.  )

Ayetin kodunda, halden hale geçişin ve boyutlar arası geçiş portalının sembolü olan 11 ve 111 nümerolojisi bulunmaktadır. ( "11" ve 37 ... "1" ) Dolayısıyla Hz. Nuh ile ilintilendirilen "Gemi"nin boyutlar arası geçiş sağlayan göksel bir araç olması ihtimali de söz konusudur.

11/38 Ve yasneul FULKE ve kullema merra aleyhi meleun min kavmihi sehiru minh kale in tesharu minna fe inna nesharu minkum kema tesharun

( Ve GEMİYİ üretiyordu. Onun kavminden ileri gelenler ona her rastgeldiklerinde onunla alay ediyorlardı. "Eğer bizimle alay ederseniz, kesinlikle biz de sizinle o alay ettiğiniz gibi alay ederiz." dedi. )

Ayetin kodunda 11 nümerolojisi bulunmaktadır. ( "11" ve 38 ... "11" )

26/119 Fe enceynahu ve men mea hu fil FULK el meşhun

( Böylece onu ve onunla birlikte olan kimseleri, dopdolu GEMİ içinde kurtardık. )

Ayetin numarasında ( 119 ), 9/11 ve 11 nümerolojisi bulunmaktadır.

31/31 E lem tera ennel FULKE tecri fil bahri bi Nİ'METALLAHİ li yuriyekum min AYATİH inne fi zalike le ayatin li kulli sabbarin şekur

( Size AYETLERİNDEN göstermek için, GEMİLERİN denizde ALLAH'IN NİMETİ ile aktığını görmedin mi? Her sabredip şükreden için, kesinlikle bunda ayetler vardır. )

Lokman suresinin 31/31 kodlu ayetinde, gemilerin önemli bir ayet olduğu bildirilmekte ve nimet olgusu ile ilişkilendirilmektedir. Rahman suresinde "Ve bi eyyi ALAİ rabbikuma tukezziban" ( Ve Rab'binizin hangi NİMETLERİNİ yalanlarsınız? ) cümlesinin tekrar adedi olan 31 sayısı da ayetin kodu ile uyum arzetmektedir.

36/40 Leş şemsu yembeğiy leha en tudrikel kamera ve lel leylu sabikun nehar ve kullun fi FELEKİN yesbehun

( Aya erişip çatması Güneş’e yaraşmaz. Ve gece gündüzü geçemez. Hepsi DAİREDE yüzerler. )

Aşağıda yer alan ve Mesih İsa'nın resmedildiği rönesans dönemine ait bazı tablolarda "uçan daire" tasvirleri görülmektedir.

Mesih İsa'nın vaftizi - 1710

Mesih İsa'nın çarmıhlanması 1350

Tanrı'daki umut - 1600

Meryem - 1400

Yaz halısı - 1538

Kar mucizesi - 1432


No comments:

Post a Comment