Çeviri

Sunday, May 28, 2023

İki dilli DNA kodu, Codonlar ve Ruh

Washington Üniversitesi tarafından  Encyclopedia of DNA Elements Project ( DNA Elemanları Ansiklopedisi Projesi / ENCODE ) , kapsamında yapılan çalışmalar genomların, genetik kodu yazabilmek için "iki farklı dil" kullandıklarını ortaya çıkarmıştır. Bu iki dilden biri proteinlerin nasıl oluşturulduğunu tanımlamakta diğeri ise hücrelere genlerin nasıl kontrol edileceğine ilişkin talimatları tanımlamaktadır. Bu "iki dilden" biri, diğerinin üzerine yazılmış olduğu için uzun süre gizli kalmıştır.

Zümer suresinin aşağıdaki ayetinde, yaratılışın kodlarının kaynağı olan Kur'an'ın "Kitabi mesani" ( İkili kitap / İkili yazı ) olarak tasvir edilmesi yukarıda anılan "iki dil" ( ikili yazılım ) bağlamında dikkat çekmektedir.

39/23 Allahu nezzele ahsenel hadisi KİTABEN MUTEŞEBİHEN MESANİYE takşeirru minhu culudullezine yahşevne rabbehum summe telinu culuduhum ve kulubuhum ila zikrillah zalike hudellahi yehdi bihi men yeşa' ve men yudlilillahu fe ma lehu min had

( En güzel sözü, BENZETMELİ İKİLİ YAZI / İKİLİ KİTAP olarak Allah indirdi. O Rab’lerinden korkanların O’ndan derileri ürperir. Sonra Allah’ın hatırlamasına derileri ve kalpleri yumuşar. Bu Allah’ın yönlendirmesidir. Onunla dilediği kimseyi yönlendirir. Allah kimi saptırırsa, artık ona yönlendiriciden yoktur. )

Yukarıdaki ayetin numarasının 23 olması, insanda "23" kromozom "çiftinin ( ikilisinin )" bulunması açısından dikkat çekmektedir.

Kur'an ( Okuma ) kelimesinin de kökü olan "Kara'e" ( Okumak ) kelimesinden türemiş olan "Kiraat" ( Okuma ) kelimesinin "Create" / Créer" ( Yaratmak ) ( ing., fra. ) ve "Creation / Création" ( Yaratış ) ( ing., fra. ) kelimeleriyle olan fonetik uyumu bu kelimelerin ortak bir kök kelimenin tezahürü olduklarını ve "Okumak" ile "Yaratmak" kelimeleri arasında ezoterik bir ilinti olduğunu ortaya koyar niteliktedir. Zira "Okuma" eylemi "Kelimeler" ile gerçekleşen bir eylem olup, ayetlerde Rab'bin gerçeği "Kelimeler" ile yaratışından bahsedilmektedir.

10/82 Ve yuhikkallahul hakka bi kelimatihi ve lev kerihel mucrimun

( Ve suçlular hoşlanmasalar da, Allah gerçeği kelimeleri ile gerçekleştirir. )

Allahu Teala'nın yaratış esnasında "ruhundan üflemesi" ifadesi de kelimelerin ( ilahi kodların, bilgilerin ) madde bedene "okunması" yani aktarılması suretiyle "idrakli varlık yaratılması" anlamını temsil etmektedir.

2/37 Fe TELEKKA ADEMU MİN RABBİHİ KELİMATİN fe tabe aleyh innehu huvet tevvabur rahim

( Böylece ADEM RAB'BİNDEN KELİMELER ALDI da onun üzerine tevbe eyledi. Kesinlikle O, O tevbeyi kabul edendir merhametlidir.  )

DNA'ya kayıtlı olan genomların bir protein ya da RNA molekülünün yapılması için gerekli şifreyi içeren kısımları gen olarak adlandırılır. Proteinlerin sentezlenmesi için gerekli olan kodu içeren genler "üçer nükleotidden" oluşan "Codon"lardan oluşmaktadırlar. Her bir Codon 7 adet üçlü nükleotid grubunu içermektedir. Washington üniversitesi ekibi bazı codonların - ki bunları "Duon" olarak isimlendirmişlerdir - iki anlamı olduğunu keşfetmişlerdir. Bu anlamlardan biri protein sekansı ile diğeri ise gen kontrolü ile ilgilidir. 


Codon

Vakia suresinin "7." ayetinde yer alan "Ezvacen selaseten" ( Üç eş ) kavramı, her bir Codon'un 7 adet "üçlü enzim" grubundan oluşmakta olması açısından dikkat çekmektedir.

56/7 Ve kuntum EZVACEN SELASETEN

( ÜÇ EŞ olursunuz. )

Ayrıca "Üçlü Yedi" ( 3x7 = 21 ... 2+1 = 3 ) niteliğinde olan yani yedi adet üçlü gruptan oluşan Codon, varlıkların bilişsel kodu olarak da nitelenebilecek Ruh kavramı ile de nümerik ilinti arzetmekte gibidir. Ruh kelimesinin kelime değeri 11, Ruhu simgeleyen sayı ise 21'*dir. 

* Ruh kelimesi Kur'an'da 21 kere tekrarlanmakta olup, Ruh ilminden bahsedilen yegane ayetin kodunun ( 17/85 ) nümerolojik değeri de 21 ( 1+7+8+5 = 21 ) sayısını vermektedir.

17/85 Ve yes'eluneke anir RUH kulir RUHU min emri rabbi ve ma utitum minel ilmi illa kalila

( Ve sana RUHtan sual ediyorlar. De ki: "RUH, Rab’bimin işlerindendir. İlminden size azıcık haricinde verilmemiştir." )

Ayrıca Kur'an'ın "Seb'an minel mesani" ( İkililerden Yedi / İkili Yedi ) olduğunu bildiren ayetin kodunun ( 15/87 ) nümerolojik değeri de 21 ( 1+5+8+7 = 21 ) sayısını vermesi de konu bağlamında önem arzetmektedir.

15/87 Ve lekad ateynake SEB'AN MİNEL MESANİ vel kur'anel azim

( Ve biz sana İKİLİLERDEN YEDİYİ ve büyük Kur'an' ı verdik. )

"Ezvacen selaseten" ( Üç eş ) kavramının zikredildiği yukarıdaki ayetin kodunda ( 56/7) nümerolojik olarak İkili Yedi tezahür etmektedir. ( 56 ... 5+6 = 11 ... 1+1 = "2" ve "7" )

https://www.washington.edu/news/2013/12/12/scientists-discover-double-meaning-in-genetic-code/

2 comments:

  1. 1453 ve 2023?? Tarihlerin bir önemi olduğunu düşünüyorum

    ReplyDelete