İnsanlığın şu anda idrak etmekte olduğu büyük döngü sonu kavramı Kur'an'da "Yevmed Din" ( Din Günü ), "Yevmel Fasl" ( Ayrışım Günü ), "Yevmel Huruc" ( Çıkış Günü ), "Yevmel Hisab" ( Hesap Günü ) gibi ifadelerle tanımlanmaktadır. Anılan tanımlar, döngü sonunda ruhsal tekamüllerini tamamlamış olan ruhların, tekrar kaba madde planı dünyada enkarne olmamak üzere bedenlerini terkederek üst süptil planlara intikalini ( geçişini ), ruhsal tekamüllerini tamamlayamamış olan ruhların ise yeniden başlayacak olan büyük döngü içinde tekrar reenkarnasyon ( tekrar bedenlenme ) döngülerine tabi tutulacaklarını ifade etmektedir.
Bu ifadelerden biri olan "Yevmel Fasl" ( Ayrışım Günü ) ifadesi, idrak seviyesi yükselmiş pozitif frekanslı insanlar ile idraklerinin bloke olması nedeniyle düşük frekansta kalmış insanlar arasındaki ayrışımın son raddeye gelmesini ve artık bu iki grubun aynı planda birlikte yaşamasının mümkün olamamasını tanımlamaktadır. Zira sosyokültürel ve sosyopolitik açıdan dejenerasyona maruz kalan toplumun güncel durumuna bakıldığında bilgi, algı, anlayış ve ahlak itibarıyla oluşan toplumsal bölünme ( ayrışım ) açık şekilde görülebilmektedir.
Yukarıdaki husus İlahi Nizam ve Kainat kitabında ve Kur'an'da aşağıdaki şekilde zikredilmektedir.
"Buna HENÜZ HAZIRLANAMADAN İNTİKAL ANINA GİRECEK OLANLAR ise inkılâp devri kapandıktan sonra GENE DÜNYADA KALACAKLAR, yeniden liyakatlerini kazanıncaya kadar az veya çok uzun bir müddet zarfında bu dünyada geri kalan taraflarını yetiştirmek için yaşayacaklardı. ARTIK İHTİYAÇLARI BAKIMINDAN BİR ARADA YAŞAMASI MÜMKÜN OLMAYAN BU İKİ SINIF İNSAN KALABALIĞI BİRBİRİNDEN AYRI YOLLARDA VE MEKANLARDA İNKİŞAFLARINA DEVAM ETMEK ÜZERE BİR ÇATAL AĞZINA YAKLAŞIYORDU. Zarurî ve mukadder olan intikal günü gelip çattıktan sonra artık onu hiçbir kuvvet durduramayacaktı. O zaman her şey bir emri vâkı olacak, liyakatlerin ölçüsü meydana çıkacak, varlıkların kader mekanizması ve aslî zaman muvacehesindeki müktesebatının neticeleri tahakkuk edecekti. Nihayet intikal günü geldi."
İlahi Nizam ve Kainat
44/40 İnne YEVMEL FASLİ mikatuhum ecmein
( Kesinlikle AYRIŞIM GÜNÜ, onların toplanma zamanlarıdır. )
( Sizinle ilgileneceğiz, EY İKİ AĞIR KALABALIK. )
78/17 İnne YEVMEL FASLİ kane mikaten
( Kesinlikle AYRIŞIM GÜNÜ tayin edilen vakit olmuştur. )
No comments:
Post a Comment