Çeviri

Sunday, August 13, 2023

Arş kelimesi, Royal Arch ve Monarşi

"Arş" kelimesi "Taht, Makam, Tavan, Kubbe şeklinde kapsayan, Yay gibi örten" anlamlarını temsil etmektedir.

Batı dillerinde "Arş" kelimesi "Arch / Ark" ( Yay, Kemer, Kavis ) ( ing. ), "Ark" ( Sandık, Gemi, Yer ) ( ing. ), "Arc" ( Yay, Kemer, Kavis ) ( fra. ) kelimeleri olarak tezahür etmektedir.

"Arş" kelimesi Kur'an'da 33 kere tekrarlanmakta olup, Masonlukta en üst derece 33. derecedir. Esasen bu nümerik derecelendirmeyle batinen Rab'be şirk koşulmaktadır. Zira Maide suresinin aşağıdaki ayetinde yer alan "Salisu selaseh" ( Üçün üçüncüsü ) ifadesinin temsil ettiği çoklu anlamlardan biri de 33 sayısıdır.

5/73 Lekad keferallezine kalu innellahe SALİSU SELASEH ...

( O "Kesinlikle Allah, ÜÇÜN ÜÇÜNCÜSÜDÜR." diyenler inkar etmişlerdir. ... )

"Royal Arch of Solomon" ( Süleyman'ın Kraliyet Arşı ) kavramı 13. dereceyi temsil etmekte ve aşağıdaki logo ile simgelenmektedir



1 Doların üzerinde yer alan ve çok anlamlı sembolizm  ( boyut portalı, gözetleme, kontrol, monarşi vb. ) içeren piramidin altında ve üstünde yer alan kavis ( yay ) şeklindeki "Annuit Coeptis - Novus Ordo Seclirum" ( Onaylanmış Başlangıç - Yeni Dünya Düzeni ) yazısındaki mavi ile işaretli harfler, boyut portalını simgeleyen "Süleyman'ın Mührü" ( Davut Yıldızı ) formunda birleştirildiğinde ortaya MASON kelimesi çıkmaktadır.

Royal Arch sembolünün diğer ismi "The Triple Tau" ( Üçlü T ) olup, sembolde 3 adet "T" yer almaktadır. "Tau", Grek alfabesindeki 19. harftir. Nümerolojik değeri 1 olan 19 sayısı Rab'bin vahdetini ( tekliğini, birliğini ) simgeleyen ilahi mührü niteliğindedir. Bu bağlamda sembolde üç adet T yer alması "Teslis" ( Üçleme ) yani şirk mesajıdır. Zira "Theo" kelimesi Grekçede "Tanrı, İlah" anlamına gelmektedir. ( 3T ... 3x1* = 3 )

* 19 ... 1+9 = 10 ... 1+0 = 1 

Teslis ( Üçleme ) ile Rab'be şirk koşulmaması gerektiğinin bildirildiği aşağıdaki ayetin kodunun nümerolojik değeri 13 ( 4+1+7+1 = 13 ) olup, bu sayı "Royal Arch of Solomon" derecesini de temsil etmektedir.

4/171 ... fe aminu billahi ve rusulih ve la tekulu SELASEH ...

( ... O halde, Allah’a  ve O’nun resullerine inanın ve ÜÇTÜR demeyin. ... )

"Monarch" ( Monark ) kelimesi ise "Mono" ( Tek ) ve "Arch" ( Taht, Makam ) kelimelerinden oluşmakta ve "Tek Taht / Tek Makam / Tek Hükümdar" anlamlarını temsil etmektedir. ( "Oligarch" ise "Birkaç Taht / Birkaç Makam / Birkaç Hükümdar" anlamına gelmektedir. )

Kur'an'da "Arş" kelimesinin, Rab'bin makamı ( teşbihi ) anlamında kullanıldığı ilk ayette müşriklerin sapkın ilahlaşma ihtiraslarına "Arşa erişmek, Arşa yol aramak" ifadesiyle dolaylı olarak işaret edilmektedir.

17/42 Kul lev kane mea hu alihetun kema yekulune izen lebteğav ila ZİL ARŞİ sebila

( De ki: "O dedikleri gibi, şayet onunla birlikte ilahlar olsaydı, o zaman ARŞIN SAHİBİNE yol ararlardı." )

Monark olma ihtirasına kapılmışların, kavimlerini ( milletlerini ) helake sürüklediği de İbrahim suresinin 28. ayetinde bildirilmektedir.

14/28 E lem tera ilellezine beddelu ni'metellahi kufran ve ehallu kavmehum daral bevar

( Allah’ın nimetini inkarla değişen ve kavimlerini helak yurduna sokanları görmedin mi?  )

17/16 Ve iza eradna en nuhlike karyeten emarna mutrafiha fe fesku fiha fe hakka aleyhel kavlu fe demmernaha tedmira

( Ve şehri helak etmeyi istersek, oradaki refah şımarıklarına emrederiz de orada günah işlerler. Artık onların üzerine söz gerçek olur da orayı yıkıp mahvederiz. )

No comments:

Post a Comment