Pers dilindeki telaffuzu "Katpatuka"* ( Alçak Ülke / Aşağıdaki Ülke ) olan Kapadokya'daki "Peri Bacaları"'nın, "lav ve küllerin zaman içinde rüzgarın etkisiyle aldığı şekiller" olarak tanımlanması yetersiz bir açıklama gibi görünmektedir. Zira aşağıdaki örnek yapılar incelendiğinde planlı bir tasarımın varlığı akla gelebilmektedir.
Katpatuka = Kat ( Alçak, Aşağıdaki ) + Patuka* ( Ülke, Yer )
* "Paddock" kelimesi hipodromda yarış öncesinde atların gezdirildiği alan anlamında da kullanılmaktadır.
T şeklini, kandili, mumu, minareyi, penisi andıran bu yapılara "Peri Bacası" isminin verilmiş olması da düşündürücüdür. Zira "Peri" kelimesi farklı boyut varlıklarını ( cinler ) temsil eden bir kelimedir. Bu kelimenin kökü olan "Per" kelimesi Farsçada** "Kanat, Çevreleyen, Çevresindeki, Cevresinde uçan" anlamına gelmektedir. "PERvane" ( Çevresinde dönen ) kelimesi ve üst boyut varlıklarını ( cinler ) simgeleyen "PERi" ( Kanatlı olan, Uçucu, Süptil ) kelimesi de aynı kökten türemedirler.
İngilizcedeki "PERish" ve Fransızcadaki "PÉRir" kelimeleri de ortak semantik kökenden olup "Kaybolmak, Yok olmak, Uçmak, Uçup gitmek" anlamlarını içermektedirler.
( Ek bilgi olarak; "PERgel" kelimesi esasen "PERger" yani "Per" ( Çevreleyen ) + ger ( gibi olan ) kelimesidir. Batı dillerindeki "PERipheral" ( Çevreleyen, Çevresinde uçan, Çevresinde dolanan ), "PERisphere" ( Çevreleyen dış hat, Çevresini kuşatan ) kelimeleri de aynı köktendir. Keza Fransızca yazılışı "Perruque" olan "PERuk" da "Kafayı çevreleyen" anlamına haiz bir kelimedir. )
Kapadokya'daki yapılar, Göbeklitepe'de bulunan ve üst boyut varlıklarını simgeliyor olması kuvvetle muhtemel olan T şekilli monolitlere ve yanlarında bulunan ucu eklemeli sütunlara da benzemektedirler.
Kapadokya'da, yerin ismiyle ( Katbatuka / Aşağıdaki Ülke ) uyumlu olarak, altgeçitlerle birbirine bağlanan "yeraltı şehirleri" de bulunmaktadır.
Kapadokya kelimesinin İncil'de geçtiği iki ayetin numaralarında 11 nümerolojisi bulunması da "boyut portalı" kavramı açısından dikkat çekmektedir.
44-Acts-2-9 Aramızda Partlar, Medler, Elamlılar var. Mezopotamya'da, Yahudiye ve KAPADOKYA'da, Pontus ve Asya ilinde,
Ayet numarası 2-9 ... 2+9 = 11
60-1 Peter-1-1 Mesih İsa'nın elçisi ben Petrus'tan Pontus, Galatya, KAPADOKYA, Asya İli ve Bitinya'ya dağılmış ve buralarda yabancı olarak yaşayan seçilmişlere selam!
Ayet numarası 1-1 ... 11
No comments:
Post a Comment