Çeviri

Sunday, August 11, 2024

Oruçla şifa

Bilimsel araştırmalar planlı ve sistematik "Açlık" uygulamasının insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğunu hatta şifa vasıtası olduğunu göstermektedir. Açlığın belli başlı faydaları şöyle belirtilmektedir.

- Açlık sürecinde hücreler enerji üretimi için kendi iç imkanlarını kullanmakta ve enerjiyi kendi içindeki atıkları çöpleri ve patojen bakterileri sindirerek üretmektedir. Bu fenomene "Otofaji" denmektedir. ( Japon Bilim İnsanı Yoshinosi Ohsum bu konudaki tespitleri nedeniyle 2016 yılında Nobel Tıp Ödülü almıştır. )

- Açlık, kök hücreleri uyararak yeni akyuvar oluşumunu sağlayarak bağışıklık sistemini ( immün sistem ) güçlendirmektedir.

- Üç günlük orucun, yaşlı insanlarda dahi bağışıklık sistemini yenilediği belirtilmektedir.

İncil'in aşağıdaki ayet grubunda, "Cin" olarak tanımlanan, ruhsal ve bedensel hastalığa sebebiyet veren negatif frekanslı varlıkların dua ve "Oruç" ile bedenden atılacağı bildirilmekte ve "Aç kalma" uygulamasınin faydasına işaret edilmektedir. Zira açlık, insanın, kaba madde planının düşük frekanslı nefsani heveslerinden uzak durmasına ve bu yolla madde ile bağını keserek frekansının yükselmesine vasıta olmaktadır.

40-Matthew-17-19 Sonra öğrenciler tek başlarına İsa'ya gelip, "BİZ CİNİ* NEDEN KOVAMADIK?" diye sordular.

* Ayetteki "Cin" ( Görünmeyen, Örtülü ) kelimesi, kaba madde planının düşük frekansı seviyesinde algılanamayan her türlü negatif nitelikli süptil varlığı temsil etmektedir.

40-Matthew-17-20  İsa, "İMANINIZ KIT OLDUĞU İÇİN" karşılığını verdi. "Size doğrusunu söyleyeyim, bir hardal tanesi kadar imanınız olsa şu dağa, 'Buradan şuraya göç' derseniz, göçer; sizin için imkânsız bir şey olmayacaktır." 

40-Matthew-17-21 BU TÜR SOY DUA VE ORUÇ DIŞINDA DIŞARI GİTMEZ.

İncil'in aşağıdaki ayetinde de, Mesih İsa'nın, cin şeytanları lideri İblis'in ruhsal ve bedensel açıdan hasta eden negatif tesirlerinden korunabilmek için oruç tuttuğu bildirilmektedir.

42-Luke-4-2 ( Mesih İsa ) KIRK GÜN İBLİS tarafından denendi. O GÜNLERDE HİÇBİR ŞEY YEMEDİ. Dolayısıyla bu süre sonunda acıktı.

Kur'an'ın aşağıdaki ayetlerinde de orucun gerekliliği ve hayırlı niteliği ifade edilmektedir.

2/183 Ey o inananlar, ORUÇ O SİZDEN ÖNCEKILERİN ÜZERİNE YAZILDIĞI GİBİ SİZİN ÜZERİNİZE DE YAZILMIŞTIR. Umulur ki sakınırsınız. 

2/184  ADEDİ BELİRLİ GÜNLERDİR. O halde sizlerden kim hasta veya seferde olursa SONRAKİ GÜNLERDEN MÜDDETİ DOLDURSUN. Yoksulları beslemek, ona dayanıp gücü olanların üzerine fidyedir. İsteyerek hayır yapan kimse için o ona hayırlıdır. EĞER BİLMİŞ OLURSANIZ ORUÇ TUTMANIZ SİZE DAHA HAYIRLIDIR.

Maide suresinin aşağıdaki ayetinde, muhalif nitelikli yanlış konuşmaların pişmanlıkla idrak edilmesi ve olumsuz sonuçlarının bertaraf edilebilmesi için "Üç günlük oruçtan" bahsedilmektedir ki "üç günlük açlık"in tıbben de faydalı olduğu bildirilmektedir.

5/89 Allah sizi, yeminlerinizdeki yanlış boş sözlerinizden dolayı sorgulamaz. Lakin kasıtlı yaptığınız yeminlerinizden dolayı sizi sorgular. Artık onun KEFFARETİ, o ailenizi beslediğinizin ortalamasından on yoksulu beslemek veya giydirmek veya köleyi hür kılmaktır. Ancak bulamayan için ÜÇ GÜN ORUÇ TUTMAKTIR. İşte ihtilaf ettiğiniz zaman yeminlerinizin keffareti budur. O halde yeminlerinizi koruyun. İşte Allah ayetlerini size böyle açıklar. Umulur ki şükredersiniz.

Enbiya suresinin aşağıdaki ayetinde geçen "Yemek yemeyen gövde" ve "Ebediyet" ifadeleriyle, tekâmül etmiş üst süptil plan varlıklarının özelliklerine, tersten misalleme yoluyla dolaylı olarak işaret edilmektedir.

21/8 Ve ONLARI YEMEK YEMEYEN GÖVDELER KILMADIK. EBEDİ DE DEĞİLLERDİ.

1 comment:

  1. Fevkalade aydınlatıcı bir yazı olmuş. teşekkürler dost

    ReplyDelete