Evvelki bölümlerde incelendiği üzere yaratılışın kaynak kodu ve bilgisayar yazılım teknolojisinin de temeli* olan "İkili Yedi" kavramı döngüsel düalitenin ve halden hale geçişin sembolüdür. Bu kavram Hicr suresinin aşağıdaki ayetinde geçmektedir.
* Bilgisayar yazılımında karakterler, 7 bitlik haznelere ( Byte ), her bite 0 ve 1'den oluşan İkili Kod ( Binary Code )'lar yazılmak suretiyle ifade edilmektedir.
15/87 Ve lekad ateynake SEB'AN MİNEL MESANİ vel kur'anel azim
( Ve biz sana İKİLİLERDEN YEDİYİ ve büyük Kur'an'ı verdik. )
Yaratılıştaki büyük döngü İncil'de "ilk insan" olarak nitelenen Adem ile başlamış olup, "ikinci insan" veya "son Adem" olarak nitelenen ve ruhsal yükselişi temsil eden Mesih İsa ile son bulacaktır. Al'i İmran suresinin aşağıdaki ayetinde Adem'in ve İsa'nın yaratılışlarının partenojenez ( cinsellik dışı doğum ) olduğu bildirilmektedir.
3/59 Kesinlikle İsa’ nın misali Allah’ın indinde Adem’ in misali gibidir. Onu topraktan yarattı ve sonra ona "Ol." dedi de o oldu.
İncil'in aşağıdaki ayetlerinde de büyük döngünün Adem ile başlayıp, ikinci Adem olarak nitelenen İsa ile sonlanacağı bildirilmektedir.
46-1 Corinthians-15-45 Nitekim şöyle yazılmıştır: "İlk insan Adem yaşayan can oldu." Son Adem'se ( İsa ) yaşam veren ruh oldu.
46-1 Corinthians-15-47 İlk insan yerden, yani topraktandır. İkinci insan göktendir.
Adem ve İsa kelimelerinin Kur'an'da 25'er kere ( 2+5 = 7 ... İki kere yedi ) geçmesi de büyük döngüye, döngüsel düalitenin sembolü olan "İkili Yedi" kavramı vasıtasıyla işaret niteliğindedir.
Ayrıca bkz.
https://kuranilmi.blogspot.com/2021/10/ikili-yedi-uyumlu-kelime-frekanslar.html?m=1
No comments:
Post a Comment