Çeviri

10 Ekim 2024 Perşembe

Mayalar'ın sayı sistemi

Kökeni, Mu uygarlığına dayanan Mayalar, bugün Orta Amerika'da, Guatemala, Güney Meksika ve Yukatan Yarımadası, Belize, El Salvador ve Batı Honduras olarak isimlendirilmiş olan topraklarda yaşayan yerli halktır.

Antik çağda Amerika'daki en gelişmiş medeniyeti oluşturmuş olan Mayalar, hiyerogliflerden oluşan yazılı bir dil geliştirmiş ve matematikteki "Sıfır" kavramını icat etmişlerdir. Mu uygarlığında Tanrı'nın sembolü "Sıfır"ın temsili olan "O" şekli olup, Maya sayı sisteminde "Sıfır"ın sembolü de eliptik bir şekildir.

Karmaşık ancak doğru bir takvim de oluşturmuş olan Mayalar, 5 sayısına bağlı, 20'lik sayı sistemini geliştirmişlerdir. Bu sayı sisteminde noktalar ve çubuklar birimleri ve 20'nin katlarını temsil etmektedir. Bir nokta 1 birimi, bir çubuk ise 5 birimi temsil etmektedir.

Kaynaklarda, Su Uygarlığı olarak da bilinen Mu uygarlığının 12000 yıl önce sular altında kalarak yok olduğu bilgisi mevcuttur.

"Su" kelimesinin İbranice karşılığı "Maya" veya "Mayim" kelimeleri, Arapça karşılığı ise "Ma" veya "Mai" kelimesidir ki bu kelimeler "Mu" ve "Maya" kelimelerinin de kaynağını teşkil etmektedir.

"Ma" ( مَاء ) kelimesinin ebced değeri olan 41 ( Mim 40 + Elif 1 = 41 ) sayısının nümerolojik değerinin 5 ( 4+1 = 5 ) olması ile Maya sayı sisteminde 5 sayısının kritik önem arzetmesi arasında ezoterik bir ilişki olması muhtemeldir.

Ayrıca Maya sayı sistemindeki temel sayıların 0 - 19 arasındaki sayılardan oluşması da Kur'an'da özellikle vurgulanan 19 sayısı ile uyum arzetmektedir. Bilindiği üzere bu sayı, nümerolojik değerinin 1 olması itibarıyla vahdet / ünite kavramını da temsil etmektedir.

"Ma" ( Su ) kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedinin ( frekansının ) 64 olması ve bu sayının nümerolojik değerinin de 10 sayısı üzerinden 1 olması dikkat çekmektedir. ( 6+4 = 10 ... 1 ) Mu uygarlığının, yok olduğunda nüfusunun 64 Milyon olduğu bilinmektedir ki bu durum da nümerik ve nümerolojik uyum arzetmektedir.

Suyun ve kainatın özünü oluşturan H ( Hidrojen ) elementinin atom numarası da ( elektron adedi ) 1'dir. Suyun kimyasal formülü H2O olup, bu formülde toplam 10 elektron ( H için 2, O için 8 elektron ) bulunmaktadır.

İnsanın "sudan yaratıldığından" bahsedilen Furkan suresinin aşağıdaki ayetinde "5" ve 19 üzerinden "1" nümerolojisi bulunması da konu bağlamında dikkat çekmektedir.

25/54 VE (1) HUVE (2) ELLEZİ (3) HALEKA (4) MİN (5) EL (6) MAİ (7) BEŞERAN (8) FE (9) CEALE (10) HU (11) NESEBEN (12) VE (13) SİHRA (14) ve (15) kane (16) rabbu (17) ke (18) kadira (19) 

( VE İNSANI SUDAN YARATIP DA ONA SOY VE AKRABALIK KILAN O'DUR. Rab’bin gücü yetendir, kudretlidir.  )

- "Sudan yaratılma" mesajının yer aldığı, ayetin ilk cümlesi 14 kelimeden oluşmaktadır. ( 1+4 = 5 )

- Ayette 19 kelime bulunmaktadır.

8 Ekim 2024 Salı

"Diya" kelimesinin ilahi gizemi

1-Genesis-1-3 Ve TANRI, "IŞIK olsun" dedi ve IŞIK oldu.

28/71 Kul (1) e (2) raeytum (3) in (4) ceale (5) allahu (6) aley (7) kum (8) el (9) leyle (10) sermeden (11) ila (12) yevmi (13) el (14) kiyameti (15) men (16) ilahun (17) ğayru (18) ALLAHİ (19) ye'ti (20) kum (21) bi (22) DİYA (23) e (24) fe (25) la (26) tesmeun (27)

( De ki: "Eğer Allah geceyi üzerinize ayağa kalkış gününe kadar daim kılsaydı, size IŞIĞI getirecek ilah ALLAH'TAN başka kimdir görüp düşündünüz mü? O halde duymaz mısınız?" )

Tevrat'ın ve Kur'an'ın yukarıdaki ayetleri, kültürlerde "Tanrı", İlah" anlamını temsil eden kelimelerin etimolojik olarak "Işık" kelimesiyle ilintili olmasının kaynağını teşkil eder niteliktedir.  

Pagan Grek mitolojisinde Tanrı'yı temsil eden "ZEUs" ve oğlunu ( haşa ) temsil eden "DIOnysos" kelimeleri, içeriklerinde "Zeu" ve "Dio" kök kelimelerini barındırmaktadırlar ki bu kelimeler dillerde "Tanrı" anlamında kullanılmaktadır. Grekçe'deki "Theo", Fransızca'daki "Dieu" ve "Zionism" ( Siyonizm / Tanrı gibi olmacılık ) kelimeleri başlıca örnekler olarak sıralanabilir. ( Dillerde, "D" ve "Z" harfleri birbirlerini ikame etmektedirler. )

Arapça'daki "Diya / Ziya" ( Işık ) kelimesi, Kur'an'da sadece Kasas suresinin yukarıda yer alan 28/71 kodlu ayetinde Allah kelimesiyle ilintilendirilmiştir. Ayetteki "Diya" kelimesinin sıra numarası olan 23 sayısının nümerolojik değeri olan 5 sayısının, Tevrat'ta "Işık" kelimesinin ilk kez ve Allah ile ilintili olarak geçtiği ayetin ( 1 Genesis 1-3 ) kodundaki rakamların da toplamı ( 1+1+3 = 5 ) olması dikkat çekmektedir. İki adet 5 sayısının tezahürü 10 sayısına işaret etmektedir ki bu sayı da 1 olan nümerolojik değeri itibarıyla Allah'ın birliğini ve tekliğini simgelemektedir.

"Diya" ( ضِيَاءٍ ) kelimesinin ebced değerinin 811* olması da dikkat çekmektedir. Zira bu sayının nümerolojik değeri de 10 yani 1 sayısını vermektedir. ( 8+1+1 = 10 ...1 )

* Dad 800 + Ya 10 + Elif 1 = 811

Kasas suresinin sıra numarası olan 28 sayısının nümerolojik değeri de 10 sayısı üzerinden 1 olmaktadır.

6 Ekim 2024 Pazar

"Gözler kör olmaz , kalpler kör olur."

Yaşamın merkezi ve Ruh kavramının kaba madde frekansındaki ( planındaki ) tezahürü olan "Kalp", esas itibarıyla varlıkların tüm duyularının da merkezidir. Aşağıda linki verilen evvelki bölümlerden de hatırlanacağı üzere, ayetlerde yer alan "Kalbin akletmesi" ve "Kalbin görmesi" ifadeleri de bu gerçeği teyid etmektedir. Tıbbi araştırmalar da, kalbin sinirsel yapısının, beyine göre çok daha kompleks olduğunu ve beyinle kalp arasında doğrudan bağlantı olduğunu ortaya koymaktadır.

Hacc suresinin 46. ayetinde yer alan "Gözlerin değil, kalplerin kör olduğu" ifadesiyle, "gerçek anlamda görebilmenin, gerçeği görebilmenin" ve "akletmenin" yegane vasıtasının "Kalp" ve dolayısıyla "Ruh" olduğu bildirilmektedir.

22/46 E fe lem yesiru fil erdi fe tekune lehum KULUBUN YA'KİLUNE BİHA ev azanun yesmeune biha fe inneha la ta'mel ebsaru ve lakin TA'MEL KULUBULLETİ FİS SUDUR

( O halde yerde gezmiyorlar mı? Onu AKIL ETMEYE KALPLERİ veya onu duymaya kulakları olsun. Kesinlikle gözler kör olmaz ve lakin GÖĞÜSLERİN İÇİNDEKİ O KALPLER KÖR OLUR.  )

"Kör" kelimesi, "Görmeyen" anlamında kullanılagelmiş olsa da bu kelime eski Türkçe'de "Görmek" anlamına gelmektedir. Fransızca'da "Kalp" anlamına gelen "Coeur" ( "Kör" olarak telaffuz edilir. ) kelimesinin de fonetik ve semantik açıdan "Kalp" kelimesiyle olan ilintisi de dikkat çekmektedir. Latince "Corazon" kelimesi de "Kalp" anlamına gelmektedir.

Yukarıdaki ayetin ebced değeri de ( ayeti oluşturan harflerin ebced değerleri toplamı ) 6276 olmaktadır ki bu sayının nümerolojik değeri olan 21 ( 6+2+7+6 = 21 ) sayısı Ruh kelimesinin sembolüdür. Ve Ruh kelimesi Kur'an'da 21 kere tekrarlanmaktadır.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/09/kalp-ve-beyin.html

https://kuranilmi.blogspot.com/2022/05/gercegi-goren-kalp.html

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/08/ayetleri-gormeye-kalp-gerek.html


3 Ekim 2024 Perşembe

Aura ... Üflenen Ruhun rengarenk tezahürü

RH kökünden türeme olan  "Ruh" kelimesinin "Rih" ( Rüzgar ) kelimesi ile olan fonetik ve semantik özdeşliğine evvelki bölümlerde değinilmiş ve ruhun, rüzgar gibi, maddeye tesir eden ve onu yönlendiren kelimesel, bilişsel frekans olduğuna değinilmişti. Grekçe'deki "Anemos" ( Rüzgar ) kelimesinin "Animal" ( Hayvan, Canlı, Yaşayan ), "Animate" ( Canlandırmak, Hareketlendirmek ) ve "Enam" ( Canlılar ) kelimeleriyle ortak kökene sahip olması da önem arzetmektedir.

Spiritüalizmde "Aura", "Varlıkların bedenlerini çevreleyen ve ruhsal duruma göre farklı renkler ile temsil olunan enerji alanı" anlamına gelmektedir. Grek kökenli bir kelime olan "Aura" kelimesinin  "Esinti, Nefes, Soluk, Üfleme, Rüzgar" anlamlarını temsil etmesi, "Rab'bin üflediği Ruh" kavramı ile olan ilintiye işaret niteliğindedir.

Varlıkların ruhsal kimliklerinin bir yansıması olan Aura'nın 11 farklı renk yani 11 farklı karakteristik  ile tezahür ettiği belirtilmektedir.

1- Kırmızı: Enerjik ve ateşli
2- Turuncu: Yaratıcı, eylem odaklı ve pozitif
3- Sarı: Güneşli, karizmatik ve kendinden emin
4- Yeşil: Sevgi dolu, şefkatli ve besleyici
5- Pembe: Nazik, şefkatli ve sevgi dolu
6- Mavi: Güçlü, anlayışlı ve akıcı
7- Mor: Sezgisel ve empatik
8- İndigo: Hassas ve empatik
9- Beyaz: Saf, bilge ve ruhsal olarak bağlı
10- Siyah: Yorgun ve keyifsiz
11- Gökkuşağı: Meşgul, enerjik ve kendinden emin


https://www.linkedin.com/pulse/11-aura-colors-meanings-make-me-pure

Kur'an'da "Ruhtan üfleme" ifadesinin, insanın yaratılışı ile ilgili olarak ilk kez geçtiği ayetteki 11 nümerolojisi konu bağlamında dikkat çekmektedir.

15/29 FE (1) İZA (2) SEVVEYTU (3) HU (4) VE (5) NEFAHTU (6) Fİ (7) Hİ (8) MİN (9) RUH (10) İ (11) fe (12) kau (13) lehu (14) sacidin (15) 

( ONU DÜZENLEYİP ŞEKİLLENDİRDİĞİMDE VE İÇİNE RUHUMDAN ÜFLEDİĞİMDE, artık ona yere kapanarak serilin. )

- Ayetin numarası olan 29 sayısının nümerolojik değeri 11 olmaktadır. ( 2+9 = 11 )

- Ayetin, yukarıda büyük harfler ile yazılmış olan ve "ruhtan üfleme" fenomeninden bahsedilen ilk cümlesinde 11 kelime bulunması da dikkat çekmektedir.

Rum suresinin 22. ayetinde, insanların "Renklerinin çeşitliliğinden" bahsedilmekte olup, anılan "Renk" kavramının, kaba madde bedeni temsil eden cilt renginden ziyade "Aura" rengini yani ruhsal kimliği temsil ediyor olması kuvvetle muhtemeldir. ( Ayetlerin çoklu anlamlar barındırdıkları daima hatırlanmalıdır. )

30/22 Ve (1) min (2) ayati (3) hi (4) halku (5) el (6) semavati (7) ve (8) el (9) erdi (10) ve (11) ihtilafu (12) elsineti (13) kum (14) ve (15) ELVANİ (16) KUM (17) inne (18) fi (19) zalike (20) le (21) ayatin (22) li (23) el (24) alimin (25) 

( Ve göklerin, yerin yaratılışı, dillerinizin ve RENKLERİNİZİN çeşitliliği O’nun ayetlerindendir. Kesinlikle bunda, bilenler için ayetler vardır. )

- Ayetteki "Elvan" ( Renkler ) kelimesinin sıra numarası olan 16 sayısı ile ayet numarası olan 22 sayısının toplamının nümerolojik değeri de 11 sayısını vermektedir. ( 16+22 = 38 ... 3+8 = 11 )

- Ayrıca, ayetin kodunu ( 30/22 ) oluşturan rakamların toplamının, ayetteki "Elvan" ( Renkler ) kelimesinin sıra numarasının ( 16 ) ve ayetteki kelime adedi olan 25 sayısının nümerolojik değerlerinin 7 olması da dikkat çekmektedir. ( İnsanda 7 çakra mevcuttur. )

Ayet kodu 30/22 .... 3+0+2+2 = "7" 
"Elvan" kelimesi sıra numarası 16 .... 16 +6 = "7" 
Ayetteki kelime adedi 25 .... 2+5 = "7" 

Yukarıdaki işlemlerin sonucunda tezahür eden üç adet 7 sayısı, 3x7 = 21 işlemi açısından öne arzetmektedir. Zira 21 sayısı, Ruh'u ve "İkiyi birlemeyi" yani düaliteden üniteye yönelişi simgelemekte olup, "Ruh" kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi 21'dir. 

"Ruh" ( رُّوحِ ) kelimesinin ebced değeri olan 214 sayısının nümerolojik değeri de 7 olmaktadır. ( Ra 200 + Vav 6 + Ha 8 = 214 ... 2+1+4 = 7 )

Latince'de "Gün doğumu, Tan zamanı, Şafak vakti" anlamına gelen "Aurora" kelimesinin kök anlamı da "Rüzgar"dır.

Okült ezoterik açıdan büyük anlam atfedilen ve önemli bir simge addedilen "Altın"'ın Latince karşılığının "Aurum" ( Rüzgar ) kelimesi olması da dikkat çekmektedir. "Au" sembolü ile simgelenen Altın'ın grup numarası 11'dir.

Ayrıca bkz.