Çeviri

10 Ekim 2024 Perşembe

Mayalar'ın sayı sistemi

Kökeni, Mu uygarlığına dayanan Mayalar, bugün Orta Amerika'da, Guatemala, Güney Meksika ve Yukatan Yarımadası, Belize, El Salvador ve Batı Honduras olarak isimlendirilmiş olan topraklarda yaşayan yerli halktır.

Antik çağda Amerika'daki en gelişmiş medeniyeti oluşturmuş olan Mayalar, hiyerogliflerden oluşan yazılı bir dil geliştirmiş ve matematikteki "Sıfır" kavramını icat etmişlerdir. Mu uygarlığında Tanrı'nın sembolü "Sıfır"ın temsili olan "O" şekli olup, Maya sayı sisteminde "Sıfır"ın sembolü de eliptik bir şekildir.

Karmaşık ancak doğru bir takvim de oluşturmuş olan Mayalar, 5 sayısına bağlı, 20'lik sayı sistemini geliştirmişlerdir. Bu sayı sisteminde noktalar ve çubuklar birimleri ve 20'nin katlarını temsil etmektedir. Bir nokta 1 birimi, bir çubuk ise 5 birimi temsil etmektedir.

Kaynaklarda, Su Uygarlığı olarak da bilinen Mu uygarlığının 12000 yıl önce sular altında kalarak yok olduğu bilgisi mevcuttur.

"Su" kelimesinin İbranice karşılığı "Maya" veya "Mayim" kelimeleri, Arapça karşılığı ise "Ma" veya "Mai" kelimesidir ki bu kelimeler "Mu" ve "Maya" kelimelerinin de kaynağını teşkil etmektedir.

"Ma" ( مَاء ) kelimesinin ebced değeri olan 41 ( Mim 40 + Elif 1 = 41 ) sayısının nümerolojik değerinin 5 ( 4+1 = 5 ) olması ile Maya sayı sisteminde 5 sayısının kritik önem arzetmesi arasında ezoterik bir ilişki olması muhtemeldir.

Ayrıca Maya sayı sistemindeki temel sayıların 0 - 19 arasındaki sayılardan oluşması da Kur'an'da özellikle vurgulanan 19 sayısı ile uyum arzetmektedir. Bilindiği üzere bu sayı, nümerolojik değerinin 1 olması itibarıyla vahdet / ünite kavramını da temsil etmektedir.

"Ma" ( Su ) kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedinin ( frekansının ) 64 olması ve bu sayının nümerolojik değerinin de 10 sayısı üzerinden 1 olması dikkat çekmektedir. ( 6+4 = 10 ... 1 ) Mu uygarlığının, yok olduğunda nüfusunun 64 Milyon olduğu bilinmektedir ki bu durum da nümerik ve nümerolojik uyum arzetmektedir.

Suyun ve kainatın özünü oluşturan H ( Hidrojen ) elementinin atom numarası da ( elektron adedi ) 1'dir. Suyun kimyasal formülü H2O olup, bu formülde toplam 10 elektron ( H için 2, O için 8 elektron ) bulunmaktadır.

İnsanın "sudan yaratıldığından" bahsedilen Furkan suresinin aşağıdaki ayetinde "5" ve 19 üzerinden "1" nümerolojisi bulunması da konu bağlamında dikkat çekmektedir.

25/54 VE (1) HUVE (2) ELLEZİ (3) HALEKA (4) MİN (5) EL (6) MAİ (7) BEŞERAN (8) FE (9) CEALE (10) HU (11) NESEBEN (12) VE (13) SİHRA (14) ve (15) kane (16) rabbu (17) ke (18) kadira (19) 

( VE İNSANI SUDAN YARATIP DA ONA SOY VE AKRABALIK KILAN O'DUR. Rab’bin gücü yetendir, kudretlidir.  )

- "Sudan yaratılma" mesajının yer aldığı, ayetin ilk cümlesi 14 kelimeden oluşmaktadır. ( 1+4 = 5 )

- Ayette 19 kelime bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder