3 Temmuz 2023 Pazartesi

Rüzgar, Koku ve Ruhsal frekans

Arapça "Ruh" ( Ruh ) ve "Rih" ( Rüzgar, Koku ) kelimeleri ortak RH kökünden olup, her ikisi de özde "beden gözüyle görülemeyen", "tutulamayan" ancak "tesiri hissedilen" olguları yani bir anlamda "frekansı" temsil etmektedir. ( Almancadaki "Riechen ( Kokmak ) ve "Geruch" ( Koku ) kelimeleri de ortak kökendendir. )

Kur'an'da "Rih" kelimesi, "Ruh" kelimesini temsil edecek şekilde muteşabih olarak da yer almaktadır.

Enfal ve Yusuf surelerinin aşağıdaki ayetlerinde "Rih" kelimesi bir varlığın ( ayette insanın ) ayırt edici özelliğini, kodunu, frekansını, ruhunu temsil etmek üzere kullanılmıştır.

Kur'an'da "Rih" kelimesinin insana ait bir olgu olarak zikredildiği ilk ayet Enfal suresinin 46. ayetidir.

8/46 Ve etiy'ullahe ve rasulehu ve la tenazeu fe tefşelu ve TEZHEBE RİHUKUM vasbiru innellahe meas sabirin

( Ve Allah’a  ve O’nun resulüne itaat edin ve tartışmayın. Yoksa korkarsınız ve rüzgarınız, KOKUNUZ GİDER. Sabredin. Kesinlikle Allah sabredenlerle beraberdir.  )

Yukarıdaki ayetin kodunun nümerolojik değeri 18 üzerinden "9" sayısını vermektedir. ( 8+4+6 = 18 ... 1+8 = 9 )

İncil'in Vahiy bölümünün 18 numaralı ayetinde "İnsanı simgeleyen sayının 666 olduğu" belirtilmektedir ki bu sayının nümerolojik değeri de 18 ( 6+6+6 ) üzerinden 9 sayısını vermektedir. Dolayısıyla 666 sayısının temsil ettiği derin anlamlardan birinin de insana ait bedensel frekans olma ihtimali mevcuttur. ( İlgili ayetin numarasının 18 olması da ayrıca uyum arzetmektedir. )

66 Revelations 13-"18" Bu konu bilgelik gerektirir. Anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. Çünkü BU SAYI İNSANI SİMGELER. SAYISI ALTIYÜZALTMIŞALTIDIR. 

Kaynaklarda insan bedeninin frekansının 62 - 72 Hz aralığında olduğu belirtilmektedir. Bu frekans aralığının üst limitini Hz cinsinden ifade eden 72 sayısının nümerolojik değerinin de 9 sayısını vermesi konu bağlamında anlam ifade ediyor olabilir.

https://www.google.com/amp/s/www.webtekno.com/haber/amp/133996

https://www.google.com/amp/s/m.haberturk.com/teknoloji/haber-amp/1195657-her-insanin-bir-frekansi-var

Yusuf suresinin aşağıdaki ayetinde yer alan "Yusufun kokusu / Yusuf'un rüzgarı" ifadesi de "Rih" kelimesinin "varlık tanımlayıcı" bir kod olarak tezahürüne vasıta olmaktadır.

12/94 Ve lemma fesaletil iyru kale ebuhum inni le ecidu RİHA YUSUFE lev la en tufennidun

( Ve kervan ayrıldığında, babaları "Eğer beni bunak addetmezseniz, kesinlikle ben YUSUF'UN rüzgarını, KOKUSUNU buluyorum." dedi. )

Ahzab suresinin aşağıdaki ayetinde ise "Rih" kelimesinin, kendisinden sonra gelen "Görünmeyen ordular" ifadesini yani "ruhsal frekans tesirlerini" temsil ediyor olması kuvvetle nuhtemeldir. 

33/9 Ya eyyuhellezine amenuzkuru ni'metellahi aleykum iz caetkum cunudun fe erselna aleyhim RİHAN VE CUNUDEN LEM TERAVHA ve kanellahu bima ta'melune besira

( Ey o inananlar, Allah’ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Zamanında size ordular, askerler gelmişti de onların üzerine RÜZGAR VE ONLARI GÖREMEDİĞİNİZ ORDULAR gönderdik. Allah ne yaptığınızı görendir. )

İncil'in aşağıdaki ayetlerinde de "Koku" kelimesi, "Yaşam"ı ve "Yaşama vesile olan Mesih İsa'nın ruhunu" temsil edecek şekilde yer almaktadır.

47 2 Corinthians 2-14 Bizi her zaman Mesih'in zafer alayında yürüten, O'nu tanımanın güzel KOKUSUNU aracılığımızla her yerde yayan Tanrı'ya şükürler olsun!

47 2 Corinthians 2-15 Çünkü biz hem kurtulanlar hem de mahvolanlar arasında Tanrı için Mesih'in güzel KOKUSUYUZ.

47 2 Corinthians 2-16 Mahvolanlar için ölüme götüren ölüm kokusu, kurtulanlar içinse yaşama götüren YAŞAM KOKUSUYUZ. Böylesi bir işe kim yeterlidir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder