Arapça "Ruh" ( Ruh ) ve "Rih" ( Rüzgar, Koku ) kelimeleri ortak RH kökünden olup, her ikisi de özde "beden gözüyle görülemeyen", "tutulamayan" ancak "tesiri hissedilen" olguları yani bir anlamda "frekansı" temsil etmektedir. ( Almancadaki "Riechen ( Kokmak ) ve "Geruch" ( Koku ) kelimeleri de ortak kökendendir. ) Fransızcadaki "Âme" ( Ruh ) kelimesinin kökeninin Latince "Anima" ( Rüzgar, Hava, Üfleme ) kelimesi olması da "Ruh" ve "Rıh" kelimelerinin fonetik ve semantik köken ortaklığını teyid etmektedir.
Kur'an'da "Rih" kelimesi, "Ruh" kelimesini temsil edecek şekilde muteşabih olarak da yer almaktadır.
Enfal ve Yusuf surelerinin aşağıdaki ayetlerinde "Rih" kelimesi bir varlığın ( ayette insanın ) ayırt edici özelliğini, kodunu, frekansını, ruhunu temsil etmek üzere kullanılmıştır.
Kur'an'da "Rih" kelimesinin insana ait bir olgu olarak zikredildiği ilk ayet Enfal suresinin 46. ayetidir.
8/46 Ve etiy'ullahe ve rasulehu ve la tenazeu fe tefşelu ve TEZHEBE RİHUKUM vasbiru innellahe meas sabirin
( Ve Allah’a ve O’nun resulüne itaat edin ve tartışmayın. Yoksa korkarsınız ve rüzgarınız, KOKUNUZ GİDER. Sabredin. Kesinlikle Allah sabredenlerle beraberdir. )
Yukarıdaki ayetin kodunun nümerolojik değeri 18 üzerinden "9" sayısını vermektedir. ( 8+4+6 = 18 ... 1+8 = 9 )
İncil'in Vahiy bölümünün 18 numaralı ayetinde "İnsanı simgeleyen sayının 666 olduğu" belirtilmektedir ki bu sayının nümerolojik değeri de 18 ( 6+6+6 ) üzerinden 9 sayısını vermektedir. Dolayısıyla 666 sayısının temsil ettiği derin anlamlardan birinin de insana ait bedensel frekans olma ihtimali mevcuttur. ( İlgili ayetin numarasının 18 olması da ayrıca uyum arzetmektedir. )
66 Revelations 13-"18" Bu konu bilgelik gerektirir. Anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. Çünkü BU SAYI İNSANI SİMGELER. SAYISI ALTIYÜZALTMIŞALTIDIR.
Kaynaklarda insan bedeninin frekansının 62 - 72 Hz aralığında olduğu belirtilmektedir. Bu frekans aralığının üst limitini Hz cinsinden ifade eden 72 sayısının nümerolojik değerinin de 9 sayısını vermesi konu bağlamında anlam ifade ediyor olabilir.
https://www.google.com/amp/s/www.webtekno.com/haber/amp/133996
Yusuf suresinin aşağıdaki ayetinde yer alan "Yusufun kokusu / Yusuf'un rüzgarı" ifadesi de "Rih" kelimesinin "varlık tanımlayıcı" bir kod olarak tezahürüne vasıta olmaktadır.
12/94 Ve lemma fesaletil iyru kale ebuhum inni le ecidu RİHA YUSUFE lev la en tufennidun
( Ve kervan ayrıldığında, babaları "Eğer beni bunak addetmezseniz, kesinlikle ben YUSUF'UN rüzgarını, KOKUSUNU buluyorum." dedi. )
Ahzab suresinin aşağıdaki ayetinde ise "Rih" kelimesinin, kendisinden sonra gelen "Görünmeyen ordular" ifadesini yani "ruhsal frekans tesirlerini" temsil ediyor olması kuvvetle nuhtemeldir.
33/9 Ya eyyuhellezine amenuzkuru ni'metellahi aleykum iz caetkum cunudun fe erselna aleyhim RİHAN VE CUNUDEN LEM TERAVHA ve kanellahu bima ta'melune besira
( Ey o inananlar, Allah’ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Zamanında size ordular, askerler gelmişti de onların üzerine RÜZGAR VE ONLARI GÖREMEDİĞİNİZ ORDULAR gönderdik. Allah ne yaptığınızı görendir. )
İncil'in aşağıdaki ayetlerinde de "Koku" kelimesi, "Yaşam"ı ve "Yaşama vesile olan Mesih İsa'nın ruhunu" temsil edecek şekilde yer almaktadır.
47 2 Corinthians 2-14 Bizi her zaman Mesih'in zafer alayında yürüten, O'nu tanımanın güzel KOKUSUNU aracılığımızla her yerde yayan Tanrı'ya şükürler olsun!
47 2 Corinthians 2-15 Çünkü biz hem kurtulanlar hem de mahvolanlar arasında Tanrı için Mesih'in güzel KOKUSUYUZ.
47 2 Corinthians 2-16 Mahvolanlar için ölüme götüren ölüm kokusu, kurtulanlar içinse yaşama götüren YAŞAM KOKUSUYUZ. Böylesi bir işe kim yeterlidir?
No comments:
Post a Comment