12 Temmuz 2023 Çarşamba

99 aldatmacası

Evvelce defaatle incelendiği üzere, yaratılışın sembolü olan 6 sayısının tersi olan ve ayrıca matematiksel bir fenomen olan 9 sayısı okült nümerolojide negatif frekansın, sihirin, zihin kontrolünün, aldatmanın ve yıkımın sembolü addedilmektedir. Bu sayı, İncil'de "insanı simgeleyen canavarın sayısı" olarak tanımlanan 666 sayısının da 18 sayısı üzerinden nümerolojik değeridir. ( 6+6+6 = 18 ... 1+8 = 9 )

Bu bağlamda 99 sayısının da aynı niteliğe ve tesire haiz bir sayı olarak iletişiminin yapıldığı dikkate alınabilir. Örneğin zihin kontrolü temasının işlendiği Matrix filminin 1999 yılında vizyona sokulması bu durumun bir yansıması olabilir.

"Allah" kelimesini oluşturan harflerin ebced değerleri toplamı olan 66 sayısının tersi olması sebebiyle 99 sayısına satanik bir sembol niteliği de atfedilmektedir.

Bir başka örnek olarak meşhur "Esmaul Husna" ( Güzel İsimler ) yani Allah'ın güzel isimleri hususu verilebilir. Kaynağı Kur'an olan bu isimlerin 99 adet ile sınırlandırılmış olması dikkat çekmektedir. Zira 250'yi aşkın kelime veya kelime grubunun esma kapsamında addedilmesi mümkün ve tutarlıdır. Mesela, 55/27 ve 55/78 kodlu ayetlerde yer alan "Zul Celâli vel İkram" ( Büyüklük ve ikram sahibi ) kelime grubu meşhur 99 esma kapsamında addedilmekteyken, 51/58 kodlu ayette geçen "Zul Kuvvetil Metin" ( Sağlam kuvvet sahibi ) ve 85/15 kodlu ayette geçen "Zul Arşil Mecid" ( Büyük arşın sahibi ) kelime grupları neden kapsamda addedilmemektedir?! Bu noktada esma adedinin 99'a uydurulması çabası gibi bir durum sezilmektedir. Esma vasıtasıyla şifa operasyonları yapılabildiği gibi maraz operasyonları da yani bireysel veya kitlesel büyü operasyonları da ( majik operasyon, kitle zihin kontrol ) yapılabildiği bilinen bir gerçektir.

Günlük yaşama yansımış ve 99 sayısı içeren bir başka aldatma, zihin kontrol uygulaması örneği ise "satış ve pazarlama" adı verilen şeytani faaliyet kapsamındaki ürün fiyatlandırma uygulamalarıdır. Fiyat etiketlerinde kullanılan ".99 TL" ibaresi vasıtasıyla yapılmak istenen "fiyatı düşük algılatmak"tır ki bu da açık bir zihin kontrolü ve algı operasyonudur. 99 sayısının böyle bir misal ile tezahürü de ilahi nizamın bir işareti niteliğindedir.

Kur'an'daki bazı 99 numaralı ayetler, içerdikleri mesaj itibarıyla konuyla uyum arzetmektedir.

Kur'an'ın ilk 99 numaralı ayeti olan Bakara suresinin 99. ayetinde  "inkârcı günahkarlardan" bahsedilmektrdir ki bu kitlenin yegâne eylemi aldatmaktır.

2/99 Ve lekad enzelna ileyke ayatin beyyinat ve ma YEKFURU biha illel FASİKUN

( Ve sana açık deliller olan ayetler indirdik. Onları GÜNAHKARLARIN haricindekiler İNKÂR ETMEZLER. )

A'raf suresinin 99. ayetinde, insanlara tuzak kuran müşrik şeytanlara dolaylı olarak işaret edilmektedir.

7/99 E fe eminu MEKRALLAH fe la ye'menu MEKRALLAHİ illel kavmul hasirun

( Allah’ın TUZAĞINDAN emin miydiler? Hasarlananlar kavmininin haricindekiler Allah’ın TUZAĞINDAN emin olamaz.  )

Şuara suresinin 99. ayetinde "suçluların saptırmasından, aldatıp yanıltmasından" bahsedilmektedir.

26/99 Ve ma edallena illel mucrimun

( Ve "Bizi suçluların haricindekiler saptırmadı." )

"Zilzal" suresinin numarasının 99 olması da 9 sayısının simgelediği "yıkım, helak" kavramlarıyla ilintilidir.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2019/09/sihirli-9-says.html

https://kuranilmi.blogspot.com/2017/01/esmaul-husna.html?m=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder