9 Temmuz 2023 Pazar

Ototrofi ve Yemek yemeyenler

Hiçbir şey yemeden ve içmeden yaşadıklarını iddia eden insanlara ilişkin haberler zaman zaman basında yer almaktadır. Bu tip insanlar “Ototrof” olarak adlandırmaktadırlar. Ototrofi, inorganik maddelerden fotosentez yoluyla kendi yiyeceğini üretebilme anlamına gelmektedir.

Bugüne kadar basında yer almış önde gelen ototrofi haberleri şöyledir.

"İran'da yaşayan 58 yaşındaki Gholamreza Ardeshiri isimli bir adam tam 17 yıldır hiçbir şey yemediğini ifade ederek dünya basınında geniş yankı uyandırmayı başardı. 2006 yılında yemek yemeyi bıraktığından söz eden Ardeshiri sadece gazlı içeceklerle besleniyor." ( 23.05.2023 )

"Angus Barbieri tam 392 gün boyunca hiçbir şey yemeden yaşayan bir adam... Onunki 392 gün süren ve 1966’nın Temmuz’unda biten hikaye. 1 haftanın sonunda insan bedeni açlığa yenik düşmeye başlıyor olsa da bunun istisnaları da vardı elbette. O zamanlar 27 yaşında, gençliğinin baharında bir genç olan Angus Barbieri, bu istisnalardan biri olduğunu bilmese de zayıflamak için ilk adımı attı." ( 03.02.2019 )

"Muluwork Ambaw Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa yaşayan 18 yaşında genç bir kız. Önceden Konta adlı bir kasabada ailesiyle birlikte yaşayan ve yoksul bir ailenin çocuğu olan Ambaw, eğitimi için başkent Addis Ababa'ya yerleşiyor. Burada kuzeni ve kuzeninin eşiyle birlikte yaşamaya başlayan Ambaw, yaklaşık 9 yıldır yemek yemediğini, hatta su bile içmediğini iddia edince de ülkenin en çok konuşulan ismi haline geliyor. Neden yemek yemediği sorusuna ise verdiği cevap oldukça basit: "İştahım yok."" ( 13.12.2016 )

"Jasmuheen’i yıllardır tartışmaların odağında tutan şey, pek çok kitapla yıllardır ileri sürdüğü ve kendi iddiasıyla sayıları bugün 40 bine ulaşan takipçileriyle ‘breatharianizm’ denilen bir mistik hareket. Jasmuheen 19 yıldır hiçbir şey yemeden sadece hava ve gün ışığıyla beslenerek yaşıyor. Avustralyalı kadına göre beslenmekten kaçınmak insanı en yüksek ruhsal seviyeye çıkarıyor." ( 26.08.2012 )

"Hindistan'da ortaya çıkan 83 yaşındaki yogi Prahlad Jani, 70 yıldır hiçbir şey yiyip içmediğini söyleyince akıllar karıştı. Hindistan Savunma Bakanlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi, yaşlı adamın incelenmesini kararlaştırdı! Bunun üzerine Ahmedabad kentindeki bir hastanede 30 kişilik nörolog ekibi, Jani'yi 15 gün boyunca gözlem altında tuttu, 24 saat kameralarla izledi. Hintli yogi, hiçbir şey yemeden içmeden yaşadığı gibi bu süre sonunda da ayağa kalkıp koşu bandında 3.5 kilometre koştu! Hayretler içinde kalan doktorlardan Sudhir Şah, "Hiç tuvalete de gitmedi. Nasıl yaşadığını anlamıyoruz" dedi. Dr G. Ilavazahagan ise Jani'nin, güneşten enerji alabileceğini tahmin ettiklerini söyledi." ( 11.05.2010 )

Prahlad Jani

"Hindistan'da 70 yılı aşkın süredir yemek yemediğini, su içmediğini söyleyen 83 yaşındaki yogi (yoga yapan), durumunu merak eden doktorlar tarafından hastanede gözlem altına alındı. Bu müthiş iddiayı  incelemeye değer bulan 30 doktordan oluşan özel bir ekip, Prahlad Jani adlı yogiyi Ahmedabad Hastanesi’nde bazı testlerden geçiriyor." ( 29.04.2010 )

Allahu Teala, bir ilüzyon, bir aldanma planı, bir tekâmül okulu, bir sınav kıldığı dünyaya indirdiği insanları, kitapta gayb ilmi olarak zikredilen gerçeğe zaman zaman şahit kılmak suretiyle onlara ilahi nizamın esas işleyişi hakkında bilgiler aktarır. İnsanlar ender şahit oldukları bu gerçekleri, düşük idrak seviyeleri nedeniyle "anormal", "inanılmaz", "doğaüstü", "mucize" vb. gibi kelimeler ile nitelerler.

Ayetler incelendiğinde "yemek yemeyen insanlar" fenomeninin de Rab'bin ayetlerinden ve gayb haberlerinden biri olabileceği sezilmektedir. Zira ayetlerde yer alan "Siyam" ( Oruç ) kelimesi bu durumla ilintilidir.

Misalen Enbiya suresinin 8. ayetinde yer alan "yemek yemeyen gövdeler" ve "ebediler" ifadeleri esasen dolaylı misalleme yoluyla üst süptil planlardaki bedensiz yaşam formatına işaret etmektedir.

21/8 Ve ma cealnahum ceseden LA YE'KUKUNET TAAME ve ma kanu halidin

( Ve onları YEMEK YEMEYEN gövdeler, vücutlar kılmadık. Ebedi de değillerdi. )

Keza Taha suresinin aşağıdaki ayetlerinde de yine cennetteki yaşama yani üst süptil boyuttaki bedensiz yaşama ilişkin ipucu verilmektedir.

20/118 İnne leke en LA TECUA FİHA VE LA TA'RA 

( Kesinlikle sana orada ( cennet ) ACIKMAMAN ve ÇIPLAK  OLMAMAN vardır. )

20/119 Ve enneke LA TAZMEU FİHS VE LA TADHA

( Ve kesinlikle sen orada SUSAMAZSIN VE SICAKTA KALMAZSIN. )

Benzer ifadeler, cennet yaşamının tasvir edildiği aşağıdaki İncil ayetinde de yer almaktadır.

66 Revelations 7-16 Artık ACIKMAYACAK, Artık SUSAMAYACAKLAR. Ne güneş ne kavurucu sıcak çarpacak onları.

İncil'in aşağıdaki ayetlerinde ise, dolaylı ifadeler vasıtasıyla yine cennet yaşamına ilişkin bilgi verilmektedir.

40 Matthew 4-4 İsa ona şu karşılığı verdi: "'İNSAN YALNIZ EKMEKLE YAŞAMAZ, Tanrı'nın ağzından çıkan her KELİMEYLE YAŞAR' diye yazılmıştır."

42 Luke 4-1 Kutsal Ruh'la dolu olarak Şeria Irmağı'ndan dönen İsa, Ruh'un yönlendirmesiyle çölde dolaştırılarak

42 Luke  4-2 kırk gün İblis tarafından denendi. O GÜNLERDE HİÇBİR ŞEY YEMEDİ. Dolayısıyla bu süre sonunda acıktı.

Aşağıdaki İncil ayetinde, negatif frekanslı üst süptil plan varlıkları olan cin şeytanlarının negatif tesirlerini ve tasallutlarını bertaraf edebilmenin yegâne yolunun dua ( kelimeler ) ve oruç ( yemek yememe ) olduğu bildirilmektedir. Bu ayet, yemek yememenin frekans yükselmesine vasıta olduğunu, cinlerle temas ve iletişim misaliyle dolaylı olarak bildirmektedir.

40 Matthew 17-21 Bu tür soy dua ve ORUÇ dışında dışarı gitmez.

Aşağıdaki ayette ise "yemek yememenin" mümkün olduğu bildirilmektedir.

46 1 Corinthians 8-8 Yiyecek bizi Tanrı'ya yaklaştırmaz. YEMEZSEK BİR KAYBIMIZ OLMAZ, YERSEK DE BİR KAZANCIMIZ OLMAZ."

45 Romans 14-21 ET YEMEMEN, ŞARAP İÇMEMEN, kardeşinin sürçmesine yol açacak bir şey yapmaman iyidir.

Son dönemlerde birçok diyetisyenin "uzun süreli yemek yememe"yi önermekte olmaları da "döngü sonunda gerçeğin tezahürü ve idraki" kapsamında bir gelişme olabilir.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/02/oruc-meselesi.html

1 yorum: