13 Temmuz 2023 Perşembe

Ölmeyi dilemek!?

Kaba madde planı dünyanın ( cehennem ) düşük frekanslı algısıyla "Ölmek" kavramı süptil planın ( cennet ) yüksek frekanslı algısına göre  "Olmak / Dirilmek" anlamını temsil etmektedir. Dolayısıyla ruhsal tekâmüle erenler ve dünya okulundan mezun olma aşamasına gelmiş olanlar için "ölüm", tabiri caizse, sadece bir "geçiş kartı" niteliği arzeder.

"Ölüm"ün esasen "Olum" olduğu hususu Taha suresinin 74. ayetinde tersten misalleme vasıtasıyla bildirilmektedir. 

20/74 İnnehu men ye'ti rabbehu mucrimen fe İNNE LEHU CEHENNEM LA YEMUTU FİHA VE LA YAHYA

( Kesinlikle o Rab’bine suçlu olarak gelen kimse, ARTIK CEHENNEM KESİNLİKLE ONADIR. ONUN İÇİNDE ÖLMEZ VE DİRİLMEZ. )

Ayette, kaba madde planı dünya okulundan mezun olma liyakatına erememiş yani ruhsal tekâmüle eremediği için "ölemeyenlerin" ve dolayısıyla üst plana geçemeyenlerin ( "dirilemeyenlerin" ) misali verilmektedir. 

Furkan suresinin aşağıdaki ayet ikilisinde de kaba madde planı dünyanın düşük frekansı, "Mekanen dayyikan" ( Dar mekân ) olarak teşbih edilmiş ve döngü sonunda gerçeği idrak eden ancak çok geç olması nedeniyle dünyadan çıkartılmayan inkârcıların, çıkabilmek için "ölmeyi diledikleri" vurgulanmıştır.

25/13 Ve iza ulku minha MEKANEN DAYYİKAN mukarranine DEAV HUNALİKE SUBURA

( Ve oradan, bağlanmış olarak DAR MEKANA atıldıklarında, ORADA ÖLÜMÜ ÇAĞIRIRLAR. )

25/14 La ted'ul yevme SUBURAN VAHİDEN ved'u SUBURAN KESİRA

( BUGÜN TEK ÖLÜMÜ çağırmayın, ÇOK ÖLÜMÜ çağırın. )

Ayette döngü sonundaki ölümün, inkârcı müşrikleri cennete kavuşturmayacağı aksine onları tekrar büyük reenkarnasyon döngüsüne sokacağı dolaylı olarak bildirilmektedir.

Benzer bir mesaj da  Hacc suresinin 22. ayetinde verilmektedir. Ayette "dünya cehenneminden her çıkmayı istediklerinde çıkamayıp oraya geri döndürülenler" misaliyle reenkarnasyon döngülerine işaret edilmektedir.

22/22 KULLEMA ERADU EN YAHRUCU  MİNHA min ğammin UİYDU FİHA ve zuku azabel harik

( Gamdan dolayı, ORADAN HER  ÇIKMAYI İSTEDİKLERİNDE ORAYA GERİ DÖNDÜRÜLÜRLER. Tadın yakıcı azabı. )

İnşikak suresinin 10. ayetinde de döngü sonunda inkârcıların, esasen içinde bulundukları rezil durumu idrak edecekleri ve ölerek dünya cehenneminden kurtulmak isteyecekleri ancak bunun gerçekleşmeyeceği, aksine tekrar dünyada reenkarnasyon döngülerine tabi olacakları bildirilmektedir.

84/10 Ve emma men utiye kitabehu verae zahirihi

( Ve ama o kitabı sırtının arkasından verilen. )

84/11 Fe sevfe yed'u suburen

( Artık yakında ÖLÜMÜ ÇAĞIRIR . )

84/12 Ve yasla se'iren

( Ve ateşe yaslanır. )

İncil'de döngü sonu vakalarının bildirildiği Vahiy bölümünün aşağıdaki ayeti de "ölümü istemek" hususuna ilişkin mesaj vermektedir.

66 Revelations 9-6 O GÜNLERDE İNSANLAR ÖLÜMÜ ARAYACAK AMA BULAMAYACAKLAR. ÖLÜMÜ ÖZLEYECEKLER AMA ÖLÜM ONLARDAN KAÇACAK.

Kur'an'da "Yevmel Fasl" ( Ayrışım Günü ) olarak yer alan kavram, büyük döngü sonunda maddi frekanslardan sıyrılamayıp daha çok madde batağına saplananlar ile ruhsal tekâmüle erenlerin, artık cehennem olduğu açık hale gelmiş olan dünyada bir arada yaşayamayacak olmalarından dolayı ayrıştırılacaklarını ifade etmektedir. Ruhsal tekâmüle erenlerin idrak seviyelerinin de yükselmiş olması ve "ölümün" üst plana geçiş için tek vasıta olduğunu bilmeleri onların "ölümü büyük bir sevgiyle istemeleri"ne vesile olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder