8 Temmuz 2023 Cumartesi

Ak Başlı Çocuklar ve Özdeki Beyaz

"Beyaz" renk kutsal kitaplarda "Saflığın, Masumiyetin, Kusursuzluğun" sembolü olan ana renk olup, yedi rengin de özüdür. Zira yedi renk beyaz ışığın spektrumundan ibarettir. Yedi renk ile simgelenen ve algısal frekansları temsil eden insandaki yedi çakra da onun üst süptil plan projeksiyonu olan Öz Varlığı'nın ( Beyazlığının ) spektrumu niteliğindedir. 

Taha suresinin 22. ayetinde yer alan ve Rab'bin Musa'ya bahşettiği mucizelerden biri olan "elin koyundan kusursuz beyaz çıkması" misali "Beyaz" renk ile "Mükemmellik, Kusursuzluk" arasındaki ilintiye işaret etmektedir.

20/22 Vadmun yedeke ila cenahike tahruc BEYDAE MİN ĞAYRİ SUİN ayeten uhra

( Ve elini koynuna koy. Diğer ayet olarak, KUSURSUZ BEYAZ çıksın. )

Aşağıdaki İncil ve Kur'an ayetlerindeki "Çocuk", "Saflık", "Öz" ve "Beyaz" kelimeleri ile ayetlerin içerdikleri mesajlar ortak nitelik arzetmektedir.

40 Matthew 18-3 "Size doğrusunu söyleyeyim, dönüştürülüp, KÜÇÜK ÇOCUKLAR GİBİ OLMADIKÇA, Göklerin Egemenliği'ne asla giremezsiniz.

Ayetin kodunundaki  ( 18-3 ) sayıların toplamı, ruhun ve ikiyi birlemenin yani öze dönüşün sembolü olan 21 sayısını vermektedir. ( 18+3 = 21 )

73/17 Fe keyfe tettekune in kefertum YEVMEN YEC'ALUL VİLDANE ŞİBEN

( Eğer inkar ederseniz artık ÇOCUKLARI AK SAÇLI İHTİYAR KILAN O GÜNden nasıl sakınacaksınız? )

Müzemmil suresinin yukarıdaki  17. ayetindeki "Yevme" ( Gün ) kelimesi "döngü sonunu" ( Yevmel Kiyamet, Yevmel Fasl, Yevmel Hisab ... ) temsil etmektedir. 

Her iki ayette de "Çocuk" kavramı özün, saflığın, masumiyetin sembolü olarak yer almakta, Kur'an ayetinde ise "Şiben" ( Ak, Beyaz, Ak Saçlı ) kelimesiyle de nitelenip, desteklenmektedir.

Yine döngü sonu vakalarının konu edildiği İncil'in son suresine ait ayetlerdeki "Beyaz" kelimesi, saflık, öz, kusursuzluk anlamlarını temsil etmektedir.

66 Revelations 1-13 ve bunların ortasında, giysileri ayağına kadar uzanan, göğsüne altın kuşak sarınmış, İNSANOĞLU'NA ( MESİH İSA ) benzer birini gördüm.

66 Revelations 1-14 BAŞI, SAÇI AK yapağı gibi BEYAZ, KAR GİBİ BEMBEYAZDI. Gözleri alev alev yanan ateşti sanki.

66 Revelations 3-21 Ben nasıl galip gelerek Babam'la birlikte Babam'ın tahtına oturdumsa, galip gelene de BENİMLE BİRLİKTE TAHTIMA OTURMA HAKKINI vereceğim.

66 Revelations 7-13 Bu sırada İHTİYARLARDAN biri bana sordu: "BEYAZ KAFTAN* giymiş olan bu kişiler kim, nereden geldiler?"

* "Beyaz Kaftan" ifadesi öz varlığını idrak ederek ruhsal tekâmüle ermiş, saflaşmış, beyazlaşmış insanı sembolize etmektedir.

66 Revelations 7-14 "Sen bunu biliyorsun, efendim" dedim. Bana dedi ki, "Bunlar o büyük sıkıntıdan geçip gelenlerdir. KAFTANLARINI Kuzu'nun kanıyla yıkamış, BEMBEYAZ etmişlerdir.

İncil ayetlerinde Mesih İsa'nın "Kuzu" olarak simgelenmesi de öz, saflık, günahsızlık, kusursuzluk ile yani beyaz ile ilintilidir.

43 John 1-36 Oradan geçen İSA'ya bakarak, "İşte Tanrı KUZUSU!" dedi.

Temizlenip günahlardan arınarak saflaşmış, süptilleşmiş olanların yani öze dönmüş olanların ( cennette süptil varlık olmuşların ) sıcaklanma, üşüme, acıkma, susama gibi maddi duygulardan beri kılındıkları  aşağıdaki Kur'an ve İncil ayetlerinde bildirilmektedir.

66 Revelations 7-16 Artık acıkmayacak, Artık susamayacaklar. Ne güneş ne kavurucu sıcak çarpacak onları.

20/118 İnne leke en la tecua fiha ve la ta'ra

( Kesinlikle sana orada acıkmaman ve çıplak olmaman vardır. )

20/119 Ve enneke la tazmeu fiha ve la tadha

( Ve kesinlikle sen orada susamazsın ve sıcakta yanmazsın. )

Cennetin spiritüalizmdeki karşılığı olan Sirius yıldızının "Beyaz Yıldız" olarak anılması ve "Büyük Beyaz Kardeşliği" kavramı da konu ile ilintilidir.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2016/03/progeria.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder