28 Temmuz 2023 Cuma

Peru'nun gizemi

Peru, Güney Amerika'nın batısında yer alan, mistik ve spiritüel kültürüyle bilinen bir ülkedir. Peru, Inca imparatorluğunun da merkezi olmuştur.

Peru'nun haritadaki şeklinin, kafası arka yöne bakan zıplamış bir köpeği andırdığı görülmektedir.

Peru haritası 

Bilindiği üzere Göktürk bayrağında da yer alan "Köpek / Kurt" figürü Canis Major ( Büyük Köpek ) takımyıldızının en parlak yıldızı olan Sirius'un da sembolüdür. "Köpek" figürü, Sirius ile ilintili olan Göbeklitepe ören yerindeki T şekilli monolitlerin üzerinde en çok bulunan figürdür. 

Kur'an'ın Kehf suresinde geçen Ashabi Kehf ( Mağara Sahipleri ) kıssasında yer alan "sekizincileri köpekleridir" ifadesi de, 8 yıldızdan oluşan Canis Major takımyıldızına ve Sirius'a işaret etmektedir.

"PER" kelimesi Farsçada* "Kanat, Çevreleyen, Çevresindeki, Cevresinde uçan" anlamına gelmektedir. "PERvane" ( Çevresinde dönen ) kelimesi ve üst boyut varlıklarını ( cinler ) simgeleyen "PERi" ( Kanatlı olan, Uçucu, Süptil ) kelimesi de aynı kökten türemedirler.

İngilizcedeki "PERish" ve Fransızcadaki "PÉRir" kelimeleri de ortak semantik kökenden olup "Kaybolmak, Yok olmak, Uçmak, Uçup gitmek" anlamlarını içermektedirler.

Ek bilgi olarak; "PERgel" kelimesi esasen "PERger" yani "Per" ( Çevreleyen ) + ger ( gibi olan ) kelimesidir. Batı dillerindeki "PERipheral" ( Çevreleyen, Çevresinde uçan, Çevresinde dolanan ), "PERisphere" ( Çevreleyen dış hat, Çevresini kuşatan ) kelimeleri de aynı köktendir. Keza Fransızca yazılışı "Perruque" olan "PERuk" da "Kafayı çevreleyen" anlamına haiz bir kelimedir.

Bu bağlamda "PERU" kelimesinin "İnsanı Çevreleyen Süptil Vazifeli Varlık" anlamında olması kuvvetle muhtemeldir ki bu durumda köpek formundaki haritanın bir Sirius sembolü olması ihtimali güçlenmektedir. Zira spiritüalizmde "gezginler" adı verilen vazifeli varlıkların sevgi planı / cennet olarak da anılan Sirius'tan geldikleri bilgisi mevcuttur. "Seyrek, Seri, Esiri, Latif, Süptil" anlamlarını içeren Sirius kelimesi Kur'an'da Necm ( Yıldız ) suresinde şöyle geçmektedir.

53/49 Ve ennehu huve rabbuş şi'ra

( Ve kesinlikle O, O Şira' nın da Rab’bidir. )

Peru'nun en meşhur mistik Inca hikayesi "Kartal ile Akbaba"'nın ( iki uçan "kanat"lı varlık teyidi ) hikayesidir. Akbaba'yı yoketmeyi düşünen Kartal ile Akbaba arasında zamanla oluşan sevgiyi, karşılıklı anlayışı ve bilgi paylaşımını konu alan bu hikayenin nihai mesajı ikinin birlenmesi yani ünite & vahdet anlayışıdır.

Inca İmparatorluğunun logosundaki "Çift Yılan" ( aynı zamanda 11 sembolü ) ve "Boyut Portalı" sembolü dikkat çekmektedir.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder