2 Temmuz 2023 Pazar

Sudan yaratılış ve evrendeki varlık kategorileri

Allahu Teala, kaba madde planındaki ( dünya ) idrak seviyesi en yüksek varlık olan insanın, üst planlardaki bedensiz varlık yaşamını idrak edebilmesi daha doğrusu sezebilmesi için ayetlerde "Su" misalini takdir etmiştir. Zira madde planı ( alemi ) olan evreni ( kainat ) kaplayan su yani H ( Hidrojen ) atomu tüm varlıkların ortak ve öz niteliğini temsil etmektedir. 

21/30 E ve lem yerallezine keferu ennes semavati vel erda kaneta ratkan fe fetaknahuma ve CEALNA MİNEL MAİ KULLE ŞEY'İN HAYY e fe la yu'minun

( O inkar edenler, gökler ve yer kesinlikle bitişiklerken onları ayırdığımızı ve DİRİ OLAN HER ŞEYİ SUDAN OLUŞTURDUĞUMUZU görmüyorlar mı? Artık inanmazlar mı? )

24/45 VALLAHU HALEKU KULLE DABBETİN MİN MA' fe minhum men yemşi ala batnih ve minhum men yemşi ala ricleyn ve minhum men yemşi ala erba' yahlukullahu ma yeşa' innellahe ala kulli şey'in kadir

( Ve ALLAH HER DEBELENENİ SUDAN YARATTI. Böylece onlardan kimisi karnının üstünde yürür. Onlardan kimisi iki ayağı üstünde yürür. Onlardan kimisi dördünün üstünde yürür. Allah ne dilerse yaratır. Kesinlikle Allah her şeye gücü yetendir. )

25/54 Ve huvellezi HALEKA MİNEL MAİ BEŞERAN fe cealehu neseben ve sihra ve kane rabbuke kadira

( Ve İNSANI SUDAN YARATIP da ona soy ve akrabalık kılan O'dur. Rab’bin gücü yetendir, kudretlidir.  )

77/20 E lem nahlukkum MİN MAİN mehin

( Sizi adi SUDAN yaratmadık mı? )

86/5 Fel yenzuril insanu min ma hulik

( O halde insan neden yaratıldığına baksın. )

86/6 HULİKA MİN MAİN dafik

( Atılarak dökülen SUDAN YARATILDI. )

Madde planı evrende üç maddi varlık kategorisi bulunmaktadır.

Kaba = Katı

Yarı Süptil ( Yarı İnce ) = Sıvı

Süptil ( İnce ) = Gaz

Suyun üç hali olan katı, sıvı, gaz halleri ile temsil edilen farklı varlık niteliklerini birbirlerinden ayıran unsur onların frekans seviyeleridir. Frekans seviyesi yükseldikçe madde süptilleşip incelir. Frekans seviyesi düştükçe de kabalaşıp katılaşır. Bu durum tıpkı ısının yükselmesine bağlı olarak suyun önce sıvı, sonra gaz halini alması, ısı düştükçe de donup katılaşması ( kabalaşması ) gibidir. İnsanın kaba madde planındaki idrak seviyesiyle akledebilmesi için Allahu Teala su misalini bahşetmiştir. Zira her planın bir alt planda projeksiyonu ( yansıması, temsili ) bulunmaktadır. Astral Projeksiyon fenomeni de bu gerçeğin bir delili niteliğindedir.

İncil'in aşağıdaki ayetinde suyun, üst suptil plana geçiş vasıtası olduğu, su, tuh ve doğum teşbihiyle bildirilmektedir.

43 John 3-5 İsa şöyle yanıt verdi: "Sana doğrusunu söyleyeyim, bir kimse SUDAN VE RUH'TAN DOĞMADIKÇA Tanrı'nın Egemenliği'ne giremez.

Yukarıdaki ayette "Su" ve "Ruh" kelimelerinin ilintilendirilmiş olması suyun formülü olan H2O açısından dikkat çekmektedir. Zira suyun formülü 2 adet H ( Hidrojen ) ve 1 adet O ( Oksijen ) atomundan oluşmaktadır. Atom adetleri olan 2 ve 1 sayıları Ruh kelimesinin nümerik sembolü olan 21 sayısı itibarıyla ilginç bir durum arzetmektedir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder