3 Temmuz 2023 Pazartesi

Bir düalite ... Mor ve Kırmızı

Güneşin beyaz ışığı, atmosferden geçerken havadaki gazlar ve partiküller tarafından emilir, dalga boyu uzunluğuna göre spektruma ayrılır. 

Işığın spektrumundaki 7 rengin dalga boyu ve frekans tablosu aşağıdadır.

Görüleceği üzere en düşük frekansa sahip renk Kırmızı, en yüksek frekansa sahip renk ise Mor'dur. Kırmızı renk stresin, şehvetin, öfkenin, korkunun, azmış nefsani duyguların sembolü olup, Mor renk ise huzurun, sükünetin, emniyetin sembolüdür. Kırmızı renk kaba madde bağlantısını temsil eden Kök Çakrayı, Mor renk ise üst boyut bağlantısını temsil eden Taç Çakrayı sembolize etmektedir. ( İngilizcedeki "Red" ( Kırmızı ) kelimesinin kökeni Kırmızı rengin düşük negatif frekansı, öfkeyi, tehlikeyi, reddetmeyi simgelemesine dayanmaktadır. 

Kırmızı ve Mor renklerin İncil ayetlerinde yukarıda belirtilen niteliklerine göre konumlandığı görülmektedir.

Aşağıdaki ayette inkârcıların alay etmek için Mesih İsa'ya "Mor" giysi giydirmeleri, dolaylı olarak Mor rengin yüceliği, yüksek frekansı simgelediğini ortaya koymaktadır.

41 Mark 15-16 Askerler İsa'yı, Pretorium denilen vali konağına götürüp bütün taburu topladılar.

41 Mark 15-17 O'na MOR bir giysi giydirdiler, dikenlerden bir taç örüp başına geçirdiler.

41 Mark 15-18 "Selam, ey Yahudiler'in KRALI!" diyerek O'nu selamlamaya başladılar.

41 Mark 15-20 O'nunla böyle alay ettikten sonra MOR giysiyi üzerinden çıkarıp kendi giysilerini giydirdiler ve çarmıha germek üzere O'nu dışarı götürdüler.

Aşağıdaki ayetlerde ise insanı "düalite" ile aldatan daha doğrusu kötüye yönlendiren şeytanın sembolü olan "Babil Fahişesi"'nin "mor" ve "kırmızı" giysiler içinde olması söz konusu düalitenin sembolik tezahürü niteliğindedir.

66 Revelations 17-4 Kadın, MOR ve KIRMIZI giysilere bürünmüş, altınlar, değerli taşlar, incilerle süslenmişti. Elinde iğrenç şeylerle, fuhşunun çirkeflikleriyle dolu altın bir kâse vardı.

66 Revelations 17-5 Alnına şu gizemli ad yazılmıştı: GİZEMLİ BÜYÜK BABİL, FAHİŞELERİN VE DÜNYA İĞRENÇLİKLERİNİN ANASI.

66 Revelations 18-12 Altını, gümüşü, değerli taşları, incileri, ince keteni, ipeği, MOR ve KIRMIZI kumaşları, her çeşit kokulu ağacı, fildişinden yapılmış her çeşit eşyayı, en pahalı ağaçlardan, tunç, demir ve mermerden yapılmış her çeşit malı, 

66 Revelations 18-13 tarçın ve kakule, buhur, güzel kokulu yağ, günnük, şarap, zeytinyağı, ince un ve buğdayı, sığırları, koyunları, atları, arabaları ve köleleri, insanların canını satın alacak kimse yok artık.

66 Revelations 18-16 "'Vay başına, vay!' diyecekler. 'İnce keten, MOR ve KIRMIZI kumaş kuşanmış, Altın, değerli taş ve incilerle süslenmiş KOCA KENT!*

* Babil ( Bab = Kapı ; El = Tanrı ... Tanrı Kapısı )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder