29 Temmuz 2023 Cumartesi

Şirkiye Devleti loading!

Yönetici olarak kendi seçtiği ( daha doğrusu seçtiğini zannettirildiği ) kişilerin kurdukları sosyoekonomik, sosyokültürel, sosyopolitik, sosyoteknolojik ve sosyopsikolojik tuzaklar ile planlı ve aşamalı olarak zayıflatılan, yoksullaştırılan ve cahil bırakılan toplumlarda zaman içinde şirk olgusu tezahür etmektedir. Yani esasen kitlesel travma bazlı zihin kontrol uygulaması niteliğinde olan bu tuzaklar, toplumun artık yönetici konumundaki kişileri ilahlaştırmaya başlamasına yani onları nimet veren ilahlar addetmesine, verilene şükreden, asla farklısını talep edemeyen hatta böyle bir talebin günah olacağını düşünen bireyler kümesine dönüşmesine vasıta olmaktadır. Ancak kendilerini inançlı zanneden bu tip toplumların bireylerine sorulduğunda hepsi de şirkin en büyük günah olduğunu söylemektedirler. Şirke batmışken şirk karşıtı söylemde bulunan bir toplum en basit ifadeyle "sihirlenmiş toplum" olarak nitelenebilir ki bu durum, yukarıda bahsedilen sosyal travma tuzaklarının zaman içinde sihir tesiri yapma özelliğini ortaya koymaktadır. Travma bazlı zihin kontrol metodu da zaten tarikat ( okült cemiyet ) sistemlerinin temel mekanizmasını temsil etmektedir. 

Sihirlenmek suretiyle şirke kapılmış ancak hala Allah inancı taşıdıklarını zanneden toplumların misali Mu'minun suresinin 88. ayetinde verilmektedir. Ayette ;

23/88 Kul men bi yedihi melekutu kulli şey'in ve huve yuciru ve la yucaru aleyhi in kuntum ta'lemun

( De ki: "Eğer bilenler iseniz, her şeyin mülkiyeti elinde olan, o koruyan ama kendi üzerine korunmayan kimdir?" )

23/89 Seyekulune lillah kul FE ENNA TUSHARUN

( "Allah için." diyecekler. De ki: "O HALDE NASIL SİHİRLENİRSİNİZ?"  )

Dolayısıyla yukarıda ifade edilen tipteki toplumlar bir devletten, bir cumhuriyetten ziyade bir tarikat niteliği arzetmektedirler.

Kur'an'da "şirk" kavramı affı mümkün olmayan bir günah olarak defaatle zikredilmektedir.

4/48 İNNELLAHE LA YAĞFİRU EN YUŞRAKE BİHİ ve yağfiru ma dune zalike li men yeşa' ve men yuşrik billahi fe kad iftera ismen azima

( KESİNLİKLE ALLAH O'NA ORTAK KOŞULMASINI AFFETMEZ. İşte o bundan başkasını dilediği kimseler için affeder. Kim Allah’a  ortak koşarsa büyük günah uydurur. )

İşte halen yürütülmekte olan küresel proje de, yukarıda anılan tuzaklar vasıtasıyla dünya toplumlarının dev bir tarikat niteliği arzedecek tek bir devlet altında yani "Şirkiye Devleti" altında toplanması projesidir. Bu proje her ülkede, o ülkenin sosyokültürel dinamiklerine göre planlı bir şekilde yürütülmektedir.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/03/travmaya-bazl-zihin-kontrol-ve.html

https://kuranilmi.blogspot.com/2022/09/tarikat-meselesi.html

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/05/stockholm-sendromu.html

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/07/tek-kavram-ile-aldatmaca.html?m=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder