29 Temmuz 2023 Cumartesi

Hayırsever şeytanlar?!

Şirk koşma merkezi işlevi gören şirketleri vasıtasıyla dünya nimetlerini yağmalayıp sömüren ve insanlığı köleleştiren küresel şeytanların en önde gelen kitle aldatma taktiklerinden biri de "hayırseverlik" kisvesine bürünmeleridir. Bu kadim aldatma stratejisini "vakıflar" ve "sosyal sorumluluk projeleri" kavramları vasıtasıyla uygularlar ve bunların reklamını da yaparlar. Hedefleri, insanları duygusal yönden etkilemek ve kendi şirketlerinden, markalarından satın alım* yapılmasını sağlamaktır. ( * "Satma" eyleminin de esasen "satanik" bir husus olduğuna evvelki bölümlerde değinilmişti. )

Eğitim, sağlık, doğa, çevre, iklim ( yeni aldatma konsepti ), kadın, çocuk, yaşlılar vb gibi hususlarda sözde hayır faaliyetlerinde bulunur gibi görünen şirket sahibi şeytanlar diğer yandan ise bu hususlara maksimum seviyede zarar veren esas faaliyetlerini yürütmektedirler. Bugün dünyadaki kan ve gözyaşının yegane müsebbibi olan küresel veya yerel büyük şirket sahiplerinin aynı zamanda "hayırsever" olarak anıldıkları malumdur. Ve maalesef bu şirketlerde, yönetici olmayı sözde kariyer zanneden ancak kan ve gözyaşının ortak müsebbibi olduklarını göremeyen veya görmezden gelen insanlar* istihdam edilmektedir.

* Burada esas ifade edilmek istenen insanların içine itildikleri zorlayıcı durumdur. Zira, nimeti gasp eden şeytanların oluşturdukları şirketler sistemi insanların geçim için başvurmak zorunda kaldıkları kurumlar halini almıştır. Dolayısıyla bu noktada önemli ilan insanların, imkânları ölçüsünde, zihinsel veya eylemsel tepki gösterebilmeleridir. Yani maddi koşullar nedeniyle şirketlerde istihdam edilmeye ihtiyaç duyan insanların en azından zihinsel olarak durumun farkında olmaları, söylemlerinde ve eylemlerinde olabildiğince tepkili olabilmeleri dahi olumlu bir adım niteliğindedir.

Yukarıdaki hususlara en güncel örnek yerel bir basın haberine konu olmuştur. Haberde, bir tesis kurmak için usülsüzce orman katletmekte olan bir şirketin yönetim kurulu başkanınınım "doğal hayatı koruma" başlıklı bir vakfın üyesi olduğunun ortaya çıktığı bildirilmektedir.

"İyilik kisvesiyle kötülük" taktiği İncil'de şu müteşabih ayetlerde zikredilmiştir.

40-Matthew-7-15 "Sahte peygamberlerden sakının! Onlar size KUZU POSTUNA BÜRÜNEREK YAKLAŞIRLAR, AMA ÖZDE YIRTICI KURTLARDIR.  )

47-2 Corinthians-11-13 Bu tür adamlar sahte elçiler, düzenbaz işçiler, kendilerine Mesih'in elçisi süsü verenlerdir. 

47-2 Corinthians-11-14 Buna şaşmamalı. ŞEYTAN DA KENDİSİNE IŞIK MELEĞİ SÜSÜ VRRİR.

Hayırseverlik kisvesini nefsani menfaatlerini artırma aracı olarak kullanan ve bunun reklamını yapanların misali de Bakara suresinin aşağıdaki ayetinde bildirilmektedir.

2/264 Ya eyyuhellezine amenu LA TUBTİLU SADEKATİKUM BİL MENNİ VEL EZA KELLEZİ YUNFİKU MALEHU RİAEN NASİ VE LA YU'MİNU BİLLAHİ VEL YEVMİL AHİR fe meseluhu ke meseli safvanin aleyhi turabun fe esabehu vabilun fe terakehu salda la yakdirune ala şey'in min ma kesebu vallahu la yehdil kavmel kafirin

( Ey o inananlar, SADAKALARINIZI, O MALINI İNSANLARA GÖSTERİŞ OLARAK HARCAYAN, ALLAH'A VE SONRAKİ GÜNE İNANMAYAN GİBİ BAŞA KAKARAK VE EZİYETLE BATIL KILMAYIN. Onun misali, üzerinde toprak olan kayanın misali gibidir. Ona sağanak yağmur isabet eder de onu kaya olarak terkeder. O kazandıklarından hiçbir şeye muktedir olamaz, ölçüp değer biçemezler. Allah inkarcılar kavmini yönlendirmez. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder