15 Temmuz 2023 Cumartesi

Dil sürçmesiyle ifşa olan gerçekler

ABD Başkan yardımcısı Kamala Harris 14.07.2023 tarihinde yaptığı bir konuşmada şu cümleyi sarfetmiştir.

"When we invest in clean energy and electric vehicles and REDUCE POPULATION, more of our children can breathe clean air and drink clean water"

( Temiz enerjiye, elektrikli araçlara yatırım yaptığımızda ve NÜFUSU AZALTTIĞIMIZDA daha fazla çocuğumuz temiz hava soluyabilecek ve temiz su içebilecektir. )

Cümlenin semantik gidişatına göre "Population" ( Nüfus ) kelimesi yerine "Pollution" ( Kirlilik, Çevre Kirliliği ) kelimesinin söylenmek istemiş olduğu yani bir dil sürçmesi olduğu düşünülebilir. Ancak bu durum esasen bilinçaltındaki gerçeklerin, tuzak niteliğindeki planların ifşa olmasının ilahi bir vasıtasıdır. Ayrıca bu durum, dil sürçmesi kisvesi altında kasıtlı mesaj verme ve telkin taktiği de olabilir. 

Yunus suresinin aşağıdaki ayeti yukarıda yere alan örnek gibi durumların ilahi nizam tarafından kurgulanan ifşa operasyonu olduğunu teyid etmektedir.

10/82 Ve yuhikkallahul hakka bi kelimatihi ve lev kerihel mucrimun

( Ve suçlular hoşlanmasalar da, Allah gerçeği kelimeleri ile gerçekleştirir. )

Yani ayette, suçluların gerçek düşüncelerini gizli tutup söylemek istemedikleri ancak Allah'ın, gerçeği onların ağzından ifşa ettiği bildirilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder