16 Temmuz 2018 Pazartesi

Terakiye

Kıyamet suresinin aşağıdaki ayetlerinde son devreye ( kıyamet ) ilişkin tasvirler yer almaktadır.

75/22 - Vücuhun yevmeizin nadıretun ( O gün parlayan yüzler vardır. )
75/23 - İla rabbiha nazıretun ( Rab’bine doğru bakar. )
75/24 - Ve vücuhun yevmeizin basire'un ( Ve o gün asık yüzler vardır. )
75/25 - Tezunnu en yuf'ale biha fakıretun ( Kötü muamele musibeti yapılacağını anlar. )
75/26 - Kella iza beleğatit TERAKİYE ( Hayır, KÖPRÜCÜK KEMİĞİNE ulaştığında, )
75/27 - Ve kıle men rakın ( Ve "Gözetip çare bulacak, tedavi edecek kimdir?" denilir. )

Bu ayetler içinde 75/26 kodlu ayette dikkat çeken bir kelime yer almaktadır. TERAKİYE... bu kelimenin anlamının "Köprücük Kemiği" olduğu bilinmekte olup, "ölüm anı" tasviri mahiyetinde bir anlam taşıdığı bilinmektedir.

Ancak, ayetteki TERAKİYE kelimesinin TÜRKİYE kelimesiyle olan fonetik benzerliği, ayette daha farklı bir mesajın da iletilmekte olduğu izlenimi uyandırmaktadır. Deneysel Ruhçuluk faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen celselerde, son devrede ( döngü sonununda ) göksel ışığın ve bilgeliğin çıkış yerinin Türkiye olduğu bilgisi alınmaktadır.

TÜRK kelimesinin TERK* kökünden geldiği ve “Yükselen / Yükselmiş Olan / Türemiş olan” anlamlarını içerdiği düşünüldüğünde insan gövdesinin üst bölümünde bulunan kemiğin adı olan TERAKİYE kelimesi de ayrı bir anlam kazanmaktadır. ( * TERKetmek = Ayrılmak, Arayı Açmak )

Ayrıca İsra suresinin 93. ayetinde yer alan “TERKA FİS SEMA” ( Göğe Yükselesin / Göğe Yükselirsin ) ifadesi de bu bağlamda anlam içermektedir.

17/93 - Ev yekune leke beytün min zuhrufin ev TERKA fis sema' min külli meselin fe eba ekserun nasi illa küfura ve len nü'mine li rukıyyike hatta tünezzile aleyna kitaben nakraüh kul sübhane rabbi hel küntü illa beşeran rasula           ( Veya sana süsten, altından ev olsun veya tüm misallerden göğe yükselesin. İşte insanların çoğunluğu ancak inkarda diretirler. "Üzerimize, okuyacağımız kitap indirene kadar senin yükselişine inanmayız." De ki: "Rab’bim yücedir. Ben resul olan insanın haricindeki miyim?" )

Türkiye - Sirius ilintisi, Atatürk'ün "İstikbal ( refah ) GÖKlerdedir." söylemi ve GÖKTÜRK ( Göğe Yükselen / Gökten Türemiş ) bayrağındaki kurt / köpek sembolünün Canis Majoris ( Büyük Köpek ) olarak bilinen Sirius ( Şi'ra ) yıldızını sembolize ettiği evvelki bölümlerde incelenmişti.


"8" yıldızdan müteşekkil olan Köpek Takımyıldızının ( Canis Majoris ) kozmik görüntüsü incelendiğinde tepe bölgesinde bir "T" formu göze çarpmaktadır. Sirius ise T formunun ortasında yer almaktadır.


Aynı şekilde, Terakiye yani Köprücük Kemiğinin anatomik yapısı incelendiğinde yine "T" formu dikkat çekmektedir. ( "Terakiye", Sirius'un ve buna bağlı olarak insanın sembolü olabilir mi? Sirius ( Sevgi Planı / Cennet ) insanın ilk tezahür ettiği kozmik ortam olarak bilnmektedir. )


TERAKİYE kelimesinin Kıyamet suresinin 26. ( 2+6 = "8" ) ayetinde geçmesi ve Canis Majoris takımyıldızının "8" yıldızdan müteşekkil olduğu dikkate alındığında Terakiye, Sirius ve Türkiye kelimeleri arasında anlamsal bir ilişki olması ihtimali gündeme gelebilir.

"T" formunda inşa edilmiş ve üzerilerinde "Köpek" rölyefi bulunan monolitlerin yer aldığı Urfa'daki Göbeklitepe ( KÖPEKLİtepe ? ) kalıntılarının Canis Majoris ( Büyük Köpek ) takımyıldızı ve Sirius ile olan ilintisi de bu kapsamda önem arzetmektedir. Göbeklitepe, Türkiye'nin Sirius ile ilişkisini en açık şekilde ortaya koyan delillerden biridir.



Köpek rölyefli T formunda monolit


"T" formundaki monolitlerin üzerinde, yan cepheden başlayıp ön cephede sonlanan "Kol ve el" figürleri yer almaktadır. Bir başka deyişle monolitler "İnsanı" veya onun tekamül etmiş bir halini sembolize etmekte gibidir.


Ayette aşağıdaki anlam gizli olabilir mi?

75/26 - Kella iza beleğatit TERAKİYE ( Hayır, Sirius'a / Türkiye'ye ulaştığında. )

“Ulaşan” bir bilgi midir? “Ruhun” ulaşması mıdır? Son devrede “meleklerin ve ruhun inmesi” fenomeni ile bir ilinti söz konusu mudur? Üst planlardan Türkiye'ye ulaşan tebligler ( belagat ) mi vardır? ( Belegatit terakiye )

2 yorum:

  1. 7526 toplamı 20 dir 21 değil

    YanıtlaSil
  2. Tespit için teşekkürler. İlgili paragraf bölümden çıkarılmıştır.

    YanıtlaSil