23 Aralık 2020 Çarşamba

İlahi iletişim sistemi, Heceler ve Frekans ( Titreşim )

10/82 - Ve yühıkkallahül HAKKA bi KELİMATihı ve lev kerihel mücrimun

( Ve suçlular hoşlanmasalar da, Allah GERÇEĞİ KELİMELERİ ile gerçekleştirir. )

Gerçeğin ve yaratılışın kaynak kodunun Rab'bin "kelimeleri" olduğuna evvelki bölümlerde defaatle değinilmişti. İlahi nizamda kozmik bilgiler, "titreşimler" ( frekans, vibrasyon ) halinde üst boyutlardan ( planlardan ) alt planlara iletilmektedir. Örneğin üst boyuttan iletilen bilgi frekansları kaba madde planında "kelime" olarak bilinen ve esası titreşim olan olgulardır.

Bu çerçevede "Titreşim = Kelime" denklemi ortaya çıkmaktadır. Yaratılışta "her kelimenin veya cümlenin bir "Titreşim değeri / Frekans değeri" bulunmaktadır." "Titreşim değeri / Frekans değeri" bir kelimedeki harf adedi veya bir cümledeki kelime adedinden ziyade "Hece Adedi"ni ifade etmekte gibidir. Zira kozmik bilgi iletisi yani vahiy mekanizması "ses frekansı" temeline dayanmaktadır. İletilen ses frekansı hangi dilin alfabesiyle kodlanırsa kodlansın "duyulan / algılanan" ses ve hece adedi aynı olmaktadır.Yani misalen; 

Yaklaşık 1 saniyelik bir periyodda telaffuz edilen "Bugün keyfin nasıl?" cümlesinin titreşim değerini / frekans değerini bulmak için heceleme yapıldığında ; 

Bu (1) gün (2) key (4) fin (5) na (6) sıl (7) 

cümlenin frekans değerinin 7 olduğu görülmektedir. Zaten ilahi nizamdaki kök iletişim mekanizması titreşime yani sayısal bir kodlama esasına dayandığı için bilgisayar teknolojisinin temelini de "dijital"  ( sayısal ) yapı oluşturmaktadır.

78/29 - Ve külle şey'in AHSAYNAhü kitaben ( Ve kitapta olmak üzere herşeyi SAYDIK. )

Yani her kelimenin veya cümlenin heceleme esasına dayalı bir "Titreşim değeri" / "Frekans değeri / Vibrasyon sayısı - kodu" bulunmaktadır. İşte kainattaki iletişimin kaynak kodu ve ana vasıtası bu sayısal titreşim değerleridir.

Buna göre "Açılış" ( boyut portalı açılışı vb. ) anlamına gelen "Fatiha" suresinin çok önemli ilk iki ayetinin titreşim değerleri incelendiğinde ; 

1/1 Bis (1) mil (2) la (3) hir (4) rah (5) ma (6) nir (7) ra (8) him (9)

1/2 El (1) ham (2) dü (3) lil (4) la (5) hi (6) rab (7) bil (8) a (9) le (10) min (11) 

"Besmele"yi içeren ilk ayetin titreşimsel değerinin 9 olduğu görülmektedir. Ancak ayet kodunun frekans değeri de 1/1 olduğundan ortaya 11 ve 9 sayıları! çıkmaktadır. Ayrıca "mesani" ( ikili / ikiz* / düal ) bir yapı arzeden bu ikili ayet setindeki ilk ayetin frekans değeri 9, diğerininki ise 11 olmaktadır. Yani "Açılış" ile ilgili olan bu iki ayetin frekans değerleri 9/11 ve 11 kodu içermektedir. 

Her eylemlerini Kur'an ayetlerindeki kodlara göre icra eden ve haşa Rab'bi taklit etmeye çalışan müşrikler yeni bir süreç açılışı için kurguladıkları 9/11 İkiz* Kuleler vakasında "Besmele ayetinin" frekansını ve "Fatiha suresinin ilk iki ayetinin" frekansını mı kullanmışlardır? Pandemi sürecindeki yoğun 11 nümerolojisi de "Besmele ayeti" frekansının bir tezahürü müdür? 

Allahü Teala'nın "gerçeği kelimeleri ile gerçekleştirdiğini" bildiren ayetin kodunun ( 10/82 ) nümerolojik değeri de "11" sayısını ( 1+0+8+2 = 11 ) vermektedir.

* Fatiha suresinin ilk iki ayeti de "ikiz" olarak düşünülebilir. Yaratılıştaki "ikili / düal" yapı, Zümer suresinin 23. ayetinde Kur'an'ın "Kitabı mesani" ( İkili kitap / İkili yazı ) olduğu mesajı vesilesiyle bildirilmiştir. 


39/23 - Allahü nezzele ahsenel hadısi kitaben müteşebihen MESANİYE... ( En güzel sözü, benzetmeli İKİLİ kitap olarak Allah indirdi..... )

Bilgisayar yazılımları da, programlama dilleri ne olursa olsun özlerinde binary kodlarından oluşmaktadır. Binary kodları 0 ve 1 sayılarından oluşmakta ve birim düalite arzetmektedir. Bilgisayar terminolojisinde yer alan "Hack" ( yazılımı bozmak, değiştirmek ) fiili "Kesip parçalara ayırmak"  kök anlamını taşımaktadır. ( "Kıyma" anlamına gelen "Hachis" ( Fra. ) ve "Hackfleisch" ( Alm. ) kelimeleri de "Hack" kökü içermektedir. "Hack" kelimesi esasen "Hece" kelimesindeki "Hec" köküdür. "Hece" kelimesi ise "Hec+e" şeklinde oluşmakta ve "Heclenmiş / Kesilip ayrılmış / Kıyılmış" anlamına gelmektedir. Zira "Hece" kelimesi, bir kelimenin telaffuzu esnasında ağızdan tek seferde çıkan kısımları tanımlayan bir kelime olarak kullanılmaktadır. Dolayısıyla "Hacklemek = Hecelemek" olmaktadır.

"Kesip ayırmaya, kıymaya" yarayan "Balta" kelimesinin İngilizce karşılığı "Hatchet", Fransızca karşılığı "Hache", Almanca karşılığı ise "Axt" kelimesidir. ( İngilizcede "Axe" de denir. ). Bu kelimeler de "Hece" kelimesinin tezahürü niteliğindedirler. 

Ayrıca büyü yapma eylemi İngilizcede "Spell casting" ( Heceleme dökümü ) olarak isimlendirilmiştir. Büyü, hecelerle yani frekanslarla ruh / zihin / bilinç frekansını "Hackleme" operasyonudur. "Büyücü, Cadı" anlamına gelen İngilizcedeki "Hex" ve Almanca'daki "Hexe" kelimeleri de "Hec" kökünden türemiş olup, "Hexe" kelimesi "Büyü yoluyla insandaki idrak sistemi işleyişini bloke etmek, kesmek" kök anlamını içermektedir.

"Çit" anlamına gelen İngilizcedeki "Hedge" ve Almancadaki "Hecke" kelimeleri de "HK / Hec / Hek" kökündendir. Zira "Çit" bir alanı kesip ayırarak ikiye bölen ve arada bir engel ve koruma teşkil eden olgudur. Finanstaki "Hedging" kelimesi de aynı kökten olup finansal kaybı "engellemek" ve "koruma" sağlamak amacıyla yapılan işlemleri tanımlar.

Bir bilinç bölünmesi ( kesilmesi, heklenmesi ) sendromunu tanımlayan "Şizofreni" kelimesi "Schizo ( Kesilme, Yarılma )" ve "Phrenia ( Zihin, Bilinç, Kalp )" kelimelerinden oluşmakta olup, kökte yine "Kesilme, Bölünme, Engellenme, Heklenme" anlamı bulunmaktadır.

Türkçe alfabede 29 harf ( 2+9 = 11 ! ) yani bir anlamda 29 hece bulunmakta olup, 11. harf olan "I" harfinin 1 sayısına benzeyen tek harf olması da 11 ve 111 nümerolojisi açısından dikkat çekmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder