Çeviri

Monday, December 28, 2020

Harut ve Marut

"Hart / Harut" kelimesi Arapça'da "Konileştirme" anlamına, "Mahrut" kelimesi ise "Koni" anlamına gelmektedir. Okült ezoterizmde Babil'in ilahları olarak bilinen ve Anunnaki *olarak isimlendirilmiş farklı boyut varlıkları ile Kur'an'da melek olarak zikredilen ve Babil'de insanlara sihiri öğreten "Harut ve Marut" isimli üst boyut varlıkları arasında ilinti bulunmakta mıdır?

* Anunnaki ... Anunake ... Anu ( Önce, Evvel ) na ( biz ) ke ( sen ) ... "Senden öncekileriz / Senin ananeniz / Senin atanız )

Anunnaki  antik rölyeflerde sağ elinde bir "kozalak" yani bir "konik" nesne tutarken resmedilmiştir. Bu koninin, insanın üst boyutlarla yüksek frekanslı iletişimini sağlayan epifiz bezi ( pineal gland ) olduğu söylenir.


Sağ elinde konik bir nesne ( kozalak / epifiz bezi ) tutan Anunnaki ( Mısır mitolojisindeki kartal kafalı Horus karakterinin benzeri )

2/102 - Vettebeu ma tetlüş ŞEYATİNU ala mülki süleyman ve ma kefera süleymanü ve lakinneş ŞEYATINE keferu yüallimunen nasas sıhra ve ma ünzile alel MELEKEYNİ bi BABİLE HARUTE ve MARUT ve ma yüallimani min ehadin hatta yekula İNNEMA NAHNU FİTNETUN fe la tekfur fe yeteallemune minhüma ma yüferrikune bihı beynel mer'i ve zevcih ve ma hüm bi darrıne bihı min ehadin illa bi iznillah ve yeteallemune ma yedurruhüm ve la yenfeuhüm ve lekad alimu men işterahü ma lehu fil ahırati min halakın ve le bi'se ma şerav bihı enfüsehüm lev kanu ya'lemun

( Ve o Süleymanın mülkünün ve hükümdarlığının üzerine o şeytanların okuduğuna tabi oldular. Süleyman inkar etmedi ve lakin şeytanlar inkar ettiler. İnsanlara sihiri ve BABİL’ de İKİ MELEK olan HARUT ve MARUT’ un üzerine indirileni öğretiyorlardı. "KESİNLİKLE BİZ SINAVIZ. O halde inkar etmeyin." diyene kadar ikisi kimseye öğretmezlerdi. Onlardan erkeğin ve eşinin arasını neyin ayırdığını öğrenirlerdi. Onlar onunla Allah’ ın izni olmadıkça kimseye zarar veremezlerdi. Onlara ne zarar verebilir ne fayda vermez öğrenirlerdi. Onu satana ahirette nasip olmadığını bilirlerdi. O nefislerini sattıkları ne kötüdür. Keşke bilmiş olsalardı. )

Yunus suresinin 77. ayetinde yer alan "La yuflihus sahirin" ( Sihirbazlar iflah olmazlar. ) ifadesi ve yukarıdaki ayetteki Harut ve Marut'un "İnnema nahnu fitnetun" ( Kesinlikle bizler sınavız. ) söylemi dikkate alındığında Rab'bin insanları ne kadar zor sınavlara tabi tuttuğu daha iyi anlaşılmaktadır.  

Kur'an'da iki melek için "Harut ve Marut" veya "Harut ve Mahrut" kelimesi kullanımı suretiyle söz konusu "Koni"  şekline mi işaret edilmektedir? 

Ayrıca Anunnaki adı verilen varlıkların kafalarının konik bir yapı arzettiği de bilinmektedir.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2016/12/seytanlarn-baslar.html


Anunnakilere ait olduğu söylenen konik formlu kafatasları

Ayrıca 1993 yılı yapımı olan "Coneheads" ( Koni Kafalar ) isimli filmdeki ana karakterler "koni" şeklinde kafalara sahip olan "uzaylılar" idi.


Ayrıca masallardaki sihir! yapan farklı boyut varlığı "Peri Kızı" karakteri de "konik" şapka ile tasvir edilmektedir.






"Peri" kelimesi esasen Fransızcadaki "Périr" ( Yok olmak ) fiilinin geçmiş zaman hali olup "Yok olmuş, Yok olan, Görünmeyen" anlamına gelmektedir.  Arapçadaki "Beri" kelimesi de ortak PR / BR kökünden olup "Kayıt ve hüküm altında OLMAYAN, Zimmeti BULUNMAYAN, Kusuru OLMAYAN" anlamına gelmekte yani kökende "-sızlık, olmama, bulunmama" anlamını temsil etmektedir. ( Örnwk : Beri dur = Yanımda, yakınımda OLMA ) İngilizcedeki "Perish" fiili de aynı kelimenin bir başka tezahürüdür. "Cin" kelimesinin de zaten "Görünmeyen, Örtülmüş, Yok olan" anlamlarına geldiği düşünüldüğünde "Cin = Peri" durumu oluşmaktadır. Yani "Peri Masalı" aslında "Cin Masalı" olmaktadır.

Küresel şeytanlar cinleri sevimli göstermek için "Başında konik! şapkasıyla güzel bir kız çocuğu" resmetmekte ve bu yolla çocukların! frekansına / dünyasına girerek yüksek frekanslı enerji emilimi yapmaktadırlar.





No comments:

Post a Comment