Çeviri

Tuesday, December 1, 2020

Sur üflenmesi ve Aşılama

"Sur" kelimesi "SR köküne haiz olan ve "Şekil, Boru, Yapı, Kale" anlamlarını içeren bir kelimedir. Bu kökten türeyen kelimeler söyledir. "Suret / Süver (ç)" ( Şekil, Yapı / -lar ) "Tasavvur" ( Şekillendirme ) "Savvera" ( Şekillendirdi )

"Sur" kelimesi ayetlerde üç kavramı temsilen yer almaktadır. Ayetler kümesi, Şekil ve Boru.

11/13 - Em yekulunefterah kul fe'tu bi aşri SÜVERİN mislihı müfterayatin ved'u men isteta'tüm min dunillahi in küntüm sadikın ( "Onu uydurdu." mu diyorlar? De ki: "O halde onun aynısından, uydurulmuşundan on SURE getirin. Eğer doğrular iseniz, o Allah’tan başka istidatı olanları da çağırın." )

64/3 - Halekas semavati vel arda bil hakkı ve SAVVEREküm fe ahsene SÜVEREküm ve ileyhil masir ( Gökleri ve yeri gerçekten yarattı. Sizi düzenleyip ŞEKİLLENDİRDİ de ŞEKİLLERİNİZİ güzelleştirdi. Varış yeri O’nadır. )

69/13 - Fe iza nufiha fis SURİ nefhatun vahidet ( Böylece BORUNUN içine tek üfleme ile üflendiğinde. )

Evvelki bölümlerde ayetlerde geçen "Nefeha" ( Üfledi ), "Yenfehu" ( Üfler ), "Yünfehu" ( Üflenir ), "Nufiha" ( Üflendi ) kelimelerinin, "Ruh" olarak tanımlanan "ilahi kozmik bilgilerin" yani "bilincin" maddeye / bedene / beşere aktarımını ifade ettiğine değinilmişti. ( Ayrıca "Üfleme" fiili, düşük veya yüksek frekanslı bilgi aktarımını da tanımlayabilmektedir. )

Kur'an'da "Nefh" ( Üflemek ) fiili üç farklı şekilde yer almaktadır. Beşere üflenme, Boruya üflenme ve Düğümlere üflenme.

38/72 - Fe iza sevveytühu ve NEFAHTÜ fıhi min ruhıy fe kau lehu sacidın ( Böylece onu düzenleyip şekillendirdiğimde ve içine ruhumdan ÜFLEDİĞİMDE artık ona yere kapanarak serilin. ) 

Beşer bir "surettir". Dolayısıyla "sur üflenmesi" ifadesi bir "sur / suret" olan beşere üflenmesi, beşere bilgi / bilinç iletisi anlamına gelmektedir. 

23/101 - Fe iza NÜFİHA fis SURİ fe la ensabe beynehüm yevmeizin ve la yetesaelun ( BORUNUN içine ÜFLENDİĞİNDE, o gün onların aralarında akrabalık kalmaz ve birbirlerini sual edemezler. ) 

50/20 - Ve NUFİHA fis SUR zalike yevmul veıyd ( Ve BORUNUN içine ÜFLENİR. Bu vaad edilen gündür. )

Felak suresinin 4. ayetindeki "dügümlere üfleme" ifadesi, beyindeki aksonlarda yer alan ve veri aktarımı sağlayan Ranvier Düğümlerine frekans ( bilgi ) iletilerek kişinin idrak mekanizmasının bloke edilmesini ( büyü ) tanımlamaktadır. 

Bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2017/10/dugumler-aksonlar.html

113/4 - Ve min şerrin NEFFASSATİ fil ukad ( Ve düğümlerin içine ÜFLEYENLERİN kötülüklerinden. )

İnsanın fiziki yapısı düşünüldüğünde esasen bir "boruya" benzediği idrak edilebilir. Dolayısıyla "Nufiha fis sur" ( Boruya üflenir ) ifadesi aslında "insana ilahi kozmik bilgi aktarımını" simgelemekte gibidir.

Ayrıca batı dillerinde yer alan ve "Boru" anlamı da olan "Sur" kelimesi gibi "SR" köküne haiz "SYRinge", "SERinge" kelimesi de "Boru, Tüp" anlamına gelmekte olup, Türkçede ise "ŞIRınga" olarak telaffuz edilmektedir. "Aşılama" uygulaması da esasen "boruya bilgi aktarımı" olarak tanımlanabilir. Öye yandan pandemi kapsamında gündeme getirilen aşının ismi de "mRNA" ( messenger / mesajcı RNA )'dır. ( mRNA aşısı inaktif virüs yerine genetik materyel kod bilgilerini içeren yeni bir aşı türüdür. )

Aşağıdaki ayet setinde "Boruya üflenme" ve "VAKa" kelimeleri birlikte yer almaktadır. "Aşı" kelimesinin batı dillerindeki karşılığı "VACcine" ( VAKsin okunur. ) kelimesidir. Batıni olarak "Vaccine" kelimesiyle kök açısından fonetik benzerliği olan "Vaka" kelimesi "Aşı" kavramını da simgeliyor olabilir mi? ( Evvelce "Aşılama ve Kısırlık" başlıklı bölümde "Vaccine " kelimesinin etimolojik kökeni "Vak" ( Koruyucu ) kelimesiyle ilintili olarak incelenmişti. )

69/13 - Fe iza NUFİHA fis SURİ NEFHATUN vahidet ( Böylece BORUNUN içine tek ÜFLEME ile ÜFLENDİĞİNDE. )

.....

69/15 - Fe yevmeizin VEKa'atil VAKı'at ( Artık o gün VAKİ olacak olan VAKİ olur. )

Sonuç olarak müşrik küreselciler, "Nufiha fis sur" ( Boruya üflenir ) kavramını "Şırıngaya veri aktarımı" ve şırınga vasıtasıyla da yine bir boru vasfı taşıyan insana veri aktarımı olarak sembolize edip akıllarınca hem Rab'bin ruhundan üflemesi fenomenini taklit etmeye hem de insanlık için döngü sonunu getirmeye mi çalışmaktadırlar?

"Sur üflenmesi" ifadesinin çoklu anlamlarından biri de, döngü sonunda idraki yükselişe, açılıma ( feth ) ve insanlar arasında bir ayrışıma ( Yevmel fasl / Ayrışım günü ) vesilesi olacak "ilahi kozmik bilgilerin iletilmesi" olabilir.

1 comment:

  1. Müthiş bağlantılar kurmuşsun. Araştırmaların için teşekkürler

    ReplyDelete