Kur'an'da "Barış" kelimesi ilk kez "Silm" kelimesi vasıtasıyla Bakara suresinin 208. ayetinde geçmektedir.
2/208 YA (1) EYYU (2) HA (3) ELLEZİNE (4) AMENU (5) UDHULU (6)Fİ (7) ES (8) SİLMİ (9) KAFFEH (10) ve (11) la (12) tettebiu (13) hutuvatu (14) eş (15) şeytan (16) inne (17) hu (18) lekum (19) aduvvun (20) mubin (21)
( EY O İNANANLAR, HEPİNİZ TOPLUCA BARIŞIN İÇİNE GİRİN. Şeytanın adımlarına tabi olmayın. Kesinlikle o sizlere apaçık düşmandır. )
Ayetteki "Udhulu fis silmi" ( Barışın içine girin ) ifadesi bir halden hale geçişi, portalden geçişi simgelemektedir. Ayette, Rab'bin ilahi mühürü niteliğinde olan ve O'nun tekliğini, birliğini simgeleyen 10 sayısının iki farklı şekilde tezahürü vasıtası ile 11 nümerolojisi de tezahür etmektedir.
- Ayetin numarası 208 olup, bu sayının nümerolojik değeri 10 olmaktadır. ( 2+0+8 = 10 )
- Ayetin, esas mesajı veren ve yukarıda büyük harflerle belirtilmiş ilk cümlesinde 10 kelime bulunmaktadır.
"Yurtta sulh*, cihanda sulh" söylemi ilk defa Mustafa Kemal Atatürk tarafından 20 Nisan 1931'de millete beyannamesinde şu paragraf içinde dile getirilmiştir:
"Cumhuriyet Halk Fırkasının müstakar umumî siyasetini şu kısa cümle açıkça ifadeye kâfidir zannederim: Yurtta sulh, cihanda sulh için, çalışıyoruz."
* Sulh = Barış
Yukarıdaki söylem 19 kelimeden oluşmaktadır.
"Yurtta sulh, cihanda sulh" ifadesi ise "21" harften oluşmaktadır. "Ruh" kelimesinin Kur'an'daki tekrar afedi olan 21 sayısı hem "Ruh" kelimesinin numerik sembolü hem de "2'den 1'e", "İkiyi birlemek", "Vahdeti ( Üniteyi / Birliği ) İdrak"') kavramlarının sembolüdür.
Öncü spiritüalist Bedri Ruhselman tarafından üst plan tebliğlerinden derlenmiş olan İlahi Nizam ve Kainat kitabında yer alan 19 ( 1+9 = 10 ) kelimelik aşağıdaki cümle de, içerdiği "O ahenkten olmak" ifadesiyle "halden hale geçiş", "bire dönüş" yani ayette ifade edildiği üzere "Barışa giriş" kavramıyla uyum arzetmektedir.
"MADDE İLE SEN, HER ŞEYLE HİÇ OLAN VE BU HER ŞEYİN AHENGİNE UYABİLEN SEN, O AHENKTEN OLACAĞIN ANI ÖZLE!"
Ayrıca bkz.
https://kuranilmi.blogspot.com/2019/01/bars-manconun-numerolojik-gizemi.html?m=1
No comments:
Post a Comment