"Sevimli Hayalet Casper" ismiyle Türkiye'de de yayınlanmış olan "Friendly Ghost Casper" ( Dost Hayalet Casper ) çizgi filmi ilk kez 16.11.1945 tarihinde yayına girmiştir.
1995 yılında "Casper" ismiyle bir film de çekilmiştir.
Fillmin isminin altında yazan "Seeing is believing" ( Görmek inanmaktır. ) cümlesi filmler ile zihin programlama ve inanç oluşturma stratejisini ifşa eder niteliktedir.
"Casper" kelimesi ( Casp ( Almak, Haznetmek ) + er ( -ci ) ) "Haznedar, Hazineci, Kazanan, Hazneden" anlamlarına gelmektedir. Arapçadaki "Gasb" ( Alma, Zorla alma ) ve "Kesb" ( Kazanma, Alma ) kelimeleri de ortak KSB kökündendir. Çizgi filmdeki "hayalet" yani "süptil varlık" karakterine "Hazineci" ismi verilmesi dikkat çekmektedir. Zira esasen Casper karakteri sübliminal olarak, kozmik bilgilere ve madde alemine hakim olduğu yani yaratılış hazinelerine sahip olduğu düşüncesiyle ilah addedilerek Rab'be şirk koşulan cinleri ( süptil varlıkları ) simgelemektedir. Karakterin sevimli bir tasvir ile sunulması ile de daha küçük yaşlarda insanların cinlere karşı sempati beslemesi hedeflenmektedir. Bu metod çizgi filmlerde lambadan çıkıp sözde insanların dileklerini gerçekleştiren "sevimli" cin tasvirlerinde de kullanılmaktadır.
Aşağıdaki ayetlerdeki "Rab'bin rahmet hazinesi", "Göklerin ve yerin hazineleri ) ifadeleri, şirk koşulan cine "Casper" isminin verilmesiyle ilintilidir.
38/9 Em indehum hazinu rahmeti rabbikel azizil vehhab
( Yoksa, yüce ve bağışlayan Rab’binin rahmet hazinesi onların yanında mı? )
52/37 Em indehum hazainu rabbike em humul musaytirun
( Rab’binin hazineleri onların indinde midir? Onlar zorlayıcılar, zorbalar mıdır? )
63/7 ... ve lillahi hazainus semavati vel ardi ...
( ... Göklerin ve yerin hazineleri Allah içindir. ... )
"Casper" çizgi filminin yayına girmesinden "iki yıl sonra" yani 1947 ( 19 ... 1, 47 ... 11 ) yılında ABD'nin New Mexico eyaletine bağlı Roswell şehrinde bir UFO aracı kazasının vuku bulduğu iddia edilmiştir. Uzay aracı enkazından çıkarılarak üzerinde otopsi yapıldığı iddia edilen varlıkların şekli "Casper" karakteri ile benzeşmektedir.
Daha sonra bu varlık figürü "Grey Alien" ( Gri Alien ) olarak anılmaya başlanmıştır. "Alien" kelimesi içerdiği "İlah gibi olan, İlahi" anlamı ile konu bağlamında dikkat çekmektedir.
Illuminati New World Order ( Illuminati Yeni Dünya Düzeni ) oyun kartları arasında yer alan "Foreign Aid" ( Yabancı Yardım / Dışarıdan Yardım ) başlıklı aşağıdaki karttaki tasvir de "Casper" ( Hazineci ) ve "Alien" ( İlah gibi ) kelimeleri ile uyum arzetmektedir
Alien figürünün bir başka tezahürü olan "E.T." filmi ise ABD'de 11.06.1982 tarihinde ( 11 ve 1982 ... 19 ... 1 ve 82 ... 1 ... 11 ) ABD vizyona girmiştir. Filmin posterindeki "İşaret parmakları teması" tasviri, Michelangelo'nun "Adem'in Yaratılışı" isimli eserinde olduğu gibi, ilahi kozmik bilgilerin ve yaşamın insana verilişini sembolize etmektedir. Bu tasvire göre E.T. karakterine yine sübliminal olarak ilah niteliği yüklenmektedir. ( "Dünya kupasındaki sembolizm" isimli bölümde, Katar'daki Dünya Kupası açılış seremonisinde Morgan Freeman ile Ghanim Al Muftah'ın işaret parmağı teması yaptıklarına ve bunun şeytani sembolizm olduğuna detaylı olarak değinilmişti. )
Filmde, E.T.'yi bulan ve korumaya çalışan çocuğun ismi "Elliott" olması da manidardır. Zira bu kelime İbranice'de "The Lord is my God" ( Lord benim İlahımdır ) anlamına gelmektedir. Bu kelimesel sembolizm ile de cinlerin ( üst süptil boyut varlıkları ) Rab / İlah addedilmesi mesajı sübliminal olarak verilmektedir.
Müşriklerin cinlere kulluk ettikleri Sebe suresinin 41. ayetinde bildirilmektedir.
34/41 Kalu subhaneke ente veliyyuna min dunihim bel kanu ya'budunel cinn ekseruhum bihim mu'minun
( "Sen yücesin. Sen onlardan başka dostumuzsun. Bilakis cinlere kulluk etmekteydiler. Onların çoğunluğu onlara inanmışlardı." derler. )
"Grey Alien" kavramının ve figürsel sembolizmin ortaya çıkışından çok önce, 1888 yılında yazılmış olan "MEDA : A Tale of The Future" ( MEDA : Bir Gelecek Masalı ) isimli kitapta "alien" tasviri yer alması da ilginçtir.
"The sight of them was too ridiculous what between the BIG HEADS and the PROMINENT LIQUID GRAVE-LOOKING EYES, and the LITTLE BITS OF LEGS taking prodigious strides, and spinning along over stones and brushwood at a speed of at least ten miles an hour, I felt strangely amused."
( Görüntüleri çok gülünçtü, BÜYÜK BAŞLAR ile BELİRGİN SIVI MEZAR GÖRÜNÜMLÜ GÖZLER ve olağanüstü adımlar atan KÜÇÜK BACAK PARÇALARI ve saatte en az on mil hızla taşların ve çalılıkların üzerinde dönen görünümleri çok gülünçtü. Garip bir şekilde eğlendiğimi hissettim. )
Ayrıca bkz.
https://kuranilmi.blogspot.com/2019/01/roswell-vakas-7-ve-11.html?m=1
https://kuranilmi.blogspot.com/2021/11/metaverse-ve-star-trek.html
https://kuranilmi.blogspot.com/2016/12/seytanlarn-baslar.html
Casper-whisper-fısıltı fonetik benzerliği de önemli. Yalnız illuminati kart oyunundan diye paylaştığınız görsel orijinal oyunda yok internet ortamında yapılmış.
ReplyDeleteOrijinal sete sonradan eklenmiş kartlar ile toplam kart adedi 526 olmuş görünüyor. Kart listesinin kart görselleriyle birlikte verildiği aşağıdaki linkte yer alan videonun 14 dk 35 sn'sinde "Foreign Aid" kartı görüntüye geliyor. Toplam 526 kart için üç ayrı bölümlük video hazırlanmış.
ReplyDeletehttps://m.youtube.com/watch?v=LlHHNCidd-k
Bunu görmemiştim teşekkür ederim
ReplyDelete